Creative Gigaworks T3

Creative tar ton

Trötta på att betraktas som ett billighetsmärke visar Creative att man visst kan bygga välljudande högtalare om man bara vill.

På IFA-mässan fick vi en intressant demo i Creatives lyssningsrum. Där fick vi lyssna på deras eget referenssystem som de använder internt och det var verkligen inte att leka med. Deras ingenjörer kan uppenbarligen bygga riktigt bra högtalare. Sedan presenterades T3 där konstruktörerna fått uppdraget att prioritera ljudet mer än priset, vilket annars är fallet om man vill kränga många produkter på stormarknaderna.

Högtalarna är verkligen nätta och är därmed verkligen lättplacerade. De funkar bra stående bredvid en platt skärm och är inte alls lika dominerande som många 2.0-system tenderar att bli. Trots plasten känns de rejäla och de står dessutom förvånansvärt stadigt på den lilla foten. Subben är rejäla doningar med bra tyngd men ändå ett ganska nätt format om man jämför med några av konkurrenternas monster. Den innehåller hela tre stycken 6,5-tums element vilket Creative så klatschigt kallar SLAM, Symmetrically Loaded Acoustic Module. På baksidan hittar vi linjeingångar, utgångar till högtalarna och fjärren samt en utmärkt volymkontroll för subben. Fjärrkontrollen ligger stadigt på bordet och har ett bra grepp som gör det enkelt att finjustera volymen. Den har även en praktisk hörlursutgång samt en linjeingång för MP3-spelare.

Ljudkvaliteten
Vill man ha en upplevelse som får håren på armarna att resa sig av vällust ska man köra Joss Stone på T3. Hennes fylliga stämma kommer fram på ett härligt sätt och det låter helt enkelt otroligt bra. Man har verkligen lyckats få en utmärkt övergång mellan basen från subben och resten av registret från högtalarna. Vanliga popdängor är det så klart inget problem med heller. Däremot saknas det något när man brakar på med rockrökare, det låter faktiskt lite tunt och inte alls så aggressivt och farligt som det ska. Pressar vi dem ytterligare med maffiga orkesterstycken så orkar de inte riktigt hålla ihop. Men då har vi också varit elakare mot dessa små högtalare än de flesta säkert kommer vara. Till vardags låter de väldigt bra och det gäller även mer avslappnat lyssnande.

Slutsats
Små eleganta högtalare till ett bra pris som dessutom låter som om de kostade dubbelt så mycket. Det är en väldigt bra deal.
 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Acoustic Energy Aego M 2.1

Kanonljud i miniformat

Små högtalare är praktiskt och när man dessutom lyckas få dem att låta så här bra blir det ett mycket tilltalande resultat.

Utmärkt ljud Lättplacerade
Ingen fjärr Saknar hörlursutgång

Altec Lansing VS4121BLK

Back in black

Med fräck design kommer man långt och med ett bra pris kommer man längre. Däremot ska man inte vänta sig att få mer än man betalar för.

Smäckra högtalare Lättåtkomliga kontroller
Artificiellt ljud Bullrig bas Plastiga

Bose Computer MusicMonito

Stil i mikroformat

Laptopanvändare som vill ha små snygga högtalare är en given målgrupp för Computer Musicmonitor.

Pyttesmå Stilfulla
Klen bas Saknar hörlursingång Priset

Genelec 6010A

Så ska det låta

När proffsen bygger hög­talare för vanliga dödliga uppstår ljuv musik.

Strålande ljudkvalitet Oöverträffade inställningsmöjligheter
Inte direkt vackra Saknar fjärr Ingen hörlursutgång

JBL Spyro

Ögongodis

Vill man ha högtalare som väcker uppmärksamhet även när de är tysta behöver man inte gå längre än till JBL.

Platsbesparande Uppseendeväckande Volymkontroll
Livlöst ljud Brummande subwoofer Svåråtkomlig baskontroll

Logitech Z Cinéma

Multi-mediecentralen

Vill man ligga i soffan och styra uppspelningen på datorn är ­Logitechs filminriktade ljud­paket en tilltalande lösning

Kräver inte ljudkort Otroliga kontrollmöjligheter Skiner med film och spel
Inget för musiknördar

Razer Mako 2.1

Spelarens partyhögtalare

Spännande formgivning, intressant teknik och imponerande specifikationer ger ett par högtalare som man inte glömmer i första taget.

Massor av kraft Bra allroundljud Perfekta för partyn
Dålig positionering Priset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Marius


Senaste artiklar: