Marantz PM6003

Hög detaljnivå

PM6003 har ärvt Marantz nya design, med kurvig front och fin kvalitetskänsla. Den låter fint och är kraftfullare än förväntat.

Marantz förstärkare är en riktigt läcker historia. Marantz har nämligen givit sina billigaste komponenter ett nytt utseende, så att de passar M1-seriens design bättre. De hävdar dessutom att PM6003 är förbättrad jämfört med föregångaren, bland annat med ny transformator som är anpassad till de nya kondensatorerna, vilka i sin tur matchar en ny typ av strömförsörjning som klarar mer ström och alltså ger en bättre kontroll över högtalaren.
På baksidan är alla kontaktytor förgyllda, för att överföringen ska bli så bra som möjligt.
 
Ljudkvalitet
I känd Marantz-stil låter PM6003 upplöst och detaljerat och ljudbilden är stor. De svävande cymbalerna skiner i ett stort ljudlandskap och det finns ett bra fokus på röster. Både kvinnliga och manliga sångare återges tydligt, och pianot har en rapp och koncis snärtighet. Musiken återges luftigt och transperent i en bred ljudbild. PM6003 har dessutom mer kraft och en snabbare basåtergivning än vi förväntade oss. Marantz förstärkare är ungefär lika kraftfull som Denons. Ska du ha en hemmabioreceiver från Marantz som har lika mycket kraft i stereo kan den lätt kosta dig 10 000 kronor (SR6004).
Basen är fyllig och har bra närvarokänsla och en mycket bra tonstruktur. Förstärkaren håller koll på den dynamiska kontrasten och ger ett gott intryck av kraftresurser ända tills volymen blir för hög. Vid normal ljudnivå ger förstärkaren en känsla av att vara kraftigare än den är, för när nivån höjs avtar kontrollen. Men det är vid normal ljudnivå som det är viktigast att det är liv i musiken, och där är PM6003 aldrig någon besvikelse.
Dessa egenskaper gör att Marantz-förstärkaren passar väldigt bra till akustisk musik. Även mer krävande orkestermusik fungerar fint eftersom det finns en bra kontroll när kontrabasar och pukor sätter igång. Hårdare rock tjänar också på den stora ljudbilden, även om metalfantaster nog vill ha ännu mer muskler.
 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Yamaha A-S700

Kraft och finess

Den här förstärkaren från Yamaha är stor och tung och utstrålar pondus. Och den låter likadant.

Kraft. Luftiga övertoner. Häftig basrespons.
Stor och ilsken.

Onkyo A-5VL

Digitalt superljud

Testets enda digitala förstärkare är smal och elegant men tycks inte kunna göra mycket väsen av sig. Men akta dig!

Bra dynamik. Neutralt ljud. Digitalingångar.
Låter illa när den överbelastas.

Rotel RA-05SE

Sans och balans

Den nya utgåvan av förstärkaren RA-05 har fått tillägget Special Edition i beteckningen och nya komponenter på insidan.

Stor ljudbild. Välbalanserad klang. Bra dynamik.
Lite ont om kraft?

Pioneer A-A6MK2

Studioljud hemma

De senaste åren har Pioneer bevisat att de fortfarande kan det där med stereo. Kan den nya A6-förstärkaren hävda sig i konkurrensen?

Låter bra. Läcker.
Saknar lite kraft och spänst.

Cambridge Azur 650A

Riktigt kvalitetsintryck

Cambridge Audios förstärkare osar av seriös byggkvalitet och även rent ljudmässigt är den på god väg att leva upp till sina höga ambitioner.

Tjusig byggkvalitet. Låter klart och öppet.
Inte mycket för de här pengarna.

Denon PMA-710AE

Rea på bra ljud

Denon PMA-710AE är testets billigaste förstärkare. Trots det är den välutrustad – och har ett ljud som är anpassat efter europeiska preferenser.

Behaglig och fyllig klang. Mycket kraft för pengarna.
Lite ont om detaljer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Marius


Senaste artiklar: