Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Denon PMA-710AE

Rea på bra ljud

Denon PMA-710AE är testets billigaste förstärkare. Trots det är den välutrustad – och har ett ljud som är anpassat efter europeiska preferenser.
Ljud & Bild tycker
Behaglig och fyllig klang. Mycket kraft för pengarna.
Lite ont om detaljer.
Specifikationer

2 x 50 watt (8 ohm)
5 linjeingångar, 2 tape-utgångar
Skivspelaringång (MM)
Pre Out-utgångar
Hörlursuttag

PMA-710AE är en smakfullt konstruerad förstärkare med kabinett av borstad aluminium som finns i silver och svart utförande. För att anpassa ljudet efter europeiska kunder har Denon konsulterat brittiska hifi-öron, som föredrar en mer neutral karaktär medan asiater gillar en mer överdrivet fyllig klang. Detta har bland annat resulterat i att den europeiska modellen har fått andra kondensatorer än den asiatiska.
Förstärkaren har tre strömuttag på baksidan, vilket frigör stickkontakter i vägguttaget och gör det möjligt att sätta på hela anläggningen samtidigt med förstärkaren.
 
Ljudkvalitet
Även i europeisk version drar ljudet från PMA-710AE åt det varma och fylliga hållet, om än inte i lika hög utsträckning som asiaterna är vana vid. Denons aningen runda och behagliga ljudkaraktär finns dock på plats.
Akustiska instrument är angenäma att lyssna på och har en smakfull fyllighet. Klangen från kvinnoröster är rundare och större än vanligt och basinstrument får ett bra fokus. Cymbaler blir aldrig hårda och obehagliga, men det saknas lite detaljer i toppen. Cymbalerna har inte riktigt den glimt i övertonerna som vi gillar. Detaljerna från bakgrunden kommer inte heller fram riktigt och det känns som om vi flyttar ett par rader bakåt i konsertsalen. Ljudlandskapet hade kunnat vara större.
När vi gör ett besök i rockens värld uppskattar vi att förstärkaren kan bjuda på en del kraft. Den kan spela högt utan att det låter plågsamt. Och när den till slut går i förvrängning görs det på ett mjukare sätt än normalt, så att ljudbilden blir mer mättad utan att det skär i öronen.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Yamaha A-S700

Kraft och finess

Den här förstärkaren från Yamaha är stor och tung och utstrålar pondus. Och den låter likadant.

Kraft. Luftiga övertoner. Häftig basrespons.
Stor och ilsken.

Onkyo A-5VL

Digitalt superljud

Testets enda digitala förstärkare är smal och elegant men tycks inte kunna göra mycket väsen av sig. Men akta dig!

Bra dynamik. Neutralt ljud. Digitalingångar.
Låter illa när den överbelastas.

Rotel RA-05SE

Sans och balans

Den nya utgåvan av förstärkaren RA-05 har fått tillägget Special Edition i beteckningen och nya komponenter på insidan.

Stor ljudbild. Välbalanserad klang. Bra dynamik.
Lite ont om kraft?

Pioneer A-A6MK2

Studioljud hemma

De senaste åren har Pioneer bevisat att de fortfarande kan det där med stereo. Kan den nya A6-förstärkaren hävda sig i konkurrensen?

Låter bra. Läcker.
Saknar lite kraft och spänst.

Cambridge Azur 650A

Riktigt kvalitetsintryck

Cambridge Audios förstärkare osar av seriös byggkvalitet och även rent ljudmässigt är den på god väg att leva upp till sina höga ambitioner.

Tjusig byggkvalitet. Låter klart och öppet.
Inte mycket för de här pengarna.

Marantz PM6003

Hög detaljnivå

PM6003 har ärvt Marantz nya design, med kurvig front och fin kvalitetskänsla. Den låter fint och är kraftfullare än förväntat.

Upplöst ljud. Stor ljudbild. Bra tonstruktur i basen.
Ingen utpräglad kraftkarl.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.