Search
Generic filters

Test av Blu-ray-spelare: Philips och Sony

Test av Blu-ray-spelare: Philips och Sony

Blu-ray-duell

Tiden står inte stilla på Blu-ray-fronten. Både Philips och Sony har lanserat var sin ny toppmodell, skräddarsydda för alla som gillar att titta på film i HD!

Ljud & Bild tycker

Mycket snabb. Briljant bildkvalitet. Textflyttningsfunktion.
Fjärrkontrollen saknar belysning.
HDMI 1.3, 1080p/24
BD-J Profil 2.0
Ethernet-anslutning
Analog 7.1-utgång
USB-port
Pris: 6 000 kr

Visa mer
Visa mindre

Riktpris.pris 6000 kr

Hittills har Blu-ray-segmentet varit fullt av spelare med mer eller mindre identiska prestanda, men nu verkar det kunna utveckla sig till ett startfält med större skillnader. Alla tillverkare börjar få mer erfarenhet av BD-formatet och kan bygga spelare som skiljer sig från mängden rent positivt, oavsett om det gäller bildkvalitet, finesser eller enkel användning.
Sony och Philips är två av Blu-ray-formatets starkaste stöttepelare och båda har nu kommit med nya, toppspecade modeller. Philips BDP9500 och Sony BDP-S760 är båda fullproppade med de senaste landvinningarna inom bildteknik och finesser, och tycks kunna bli två av de mest intressanta spelarna i 5 000-kronorsklassen.

Avancerad bildbehandling
Medan tidigare Blu-ray-spelare var utrustade med mer eller mindre identiska videochip börjar tillverkarna nu använda sig av mer sofistikerade processorer för att klämma ut en ännu vassare bildkvalitet ur BD- och DVD-skivorna. Philips har en avancerad processor från Qdeo i sin toppmodell, och Sony använder sig av sitt eget patenterade HD Engine-chip som bildbehandlare. Vilken av de två som är bäst på vad ska vi försöka ta reda på i detta test.
Glöm inte bort skötseln
Mitt i allt prat om HD, BD och högupplöst kvalitet är det lätt att glömma bort att spelaren faktiskt ska användas i vardagen. Det sista du vill råka ut för när du kommer hem med en färsk film är att behöva vänta i en hel evighet på att skivan ska snurra igång. Trög start och lång laddningstid påverkar användarvänligheten negativ, detsamma gäller dåliga menyer och trasslig skötsel. Komfort är därför något som vi lägger allt större vikt vid när vi testar Blu-ray-spelare.

Sammanfattning
Toppenprestanda
Både Philips och Sony ger mycket Blu-ray-underhållning för pengarna och skillnaden i bildkvalitet är inte stor. Vilken spelare som passar bäst beror på vilket användningsområde som betyder mest för dig.
För hemmabio- och filmfrälsta är det ingen tvekan om att Philips BDP9500 är en het kandidat. Denna spelare gör det helt enkelt till ett sant nöje att titta på Blu-ray och DVD tack vare en ytterst god bildkvalitet och blixtsnabb start och skötsel. Praktiska funktioner som textflyttning och 21:9-bildformat gör att den är extra attraktiv för filmintresserade. BDP9500 är helt enkelt väldigt bra på sin viktigaste uppgift: att spela Blu-ray och DVD.
Om du utöver spela film vill att Blu-ray-spelaren ska fungera som en fullvärdig multimediecentral finns det däremot flera goda skäl att välja Sony. BDP-S760 är för närvarande en av få BD-spelare som har inbyggd WLAN-streaming av media via nätverk. Sony-spelaren är dessutom mycket behaglig att använda tack vare ett effektivt menysystem. Då spelar det mindre roll att bildkvaliteten på Blu-ray är en hårsmån lägre än Philips-spelarens.
Oavsett om du väljer Sony eller Philips är en sak säker: båda dessa toppmodeller har en enastående kvalitet och massor av finesser, och till ett pris som bör få många av konkurrenterna att darra på manschetten!

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Produkter i testet

Sony BDP-S760

Pris: 5800 kr Annons
Snabb start. Användarvänlig, Trådlös streaming.
Ingenting.

Philips BDP9500

Pris: 6000 kr Annons
Mycket snabb. Briljant bildkvalitet. Textflyttningsfunktion.
Fjärrkontrollen saknar belysning.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativ till Test av Blu-ray-spelare: Philips och Sony

   data-srcset

  Världens bästa soundbar-högtalare?

  För dig som inte har någonting emot att betala för det bästa ljudet – men som inte orkar krångla med separata komponenter och kabeltrassel.

  (Foto: Tillverkare)

  Panasonic DP-UB820 ger dig full kontroll över filmupplevelsen, och ljud- och videokvaliteten får maxpoäng. Helt klart ett fynd!

  (Foto: Tillverkare)

  Du måste inte ställa projektorn fem meter bort, de här tre kan stå alldeles under filmduken! Otroligt användarvänligt – men hur är det med bilden?

  (Foto: Tillverkare)

  TV-ljud som går att bygga ut

  Äntligen en Yamaha-soundbar som kan ha trådlösa högtalare! Men MusicCast BAR 400 kan mycket mer än så.

  (Foto: Tillverkare)

  4K Blu-ray krossar strömning med sin galet höga bild- och ljudkvalitet. Vi kör en duell i premiumklassen!

  (Foto: Tillverkare)

  Om din TV lider av spinkigt ljud så finns det inget lättare sätt att bota den än med en billig soundbar.

  (Foto: Tillverkare)

  Beam är Sonos billigaste soundbar hittills, ändå kan den mer än sina större syskon.