Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Test av Blu-ray-spelare: Philips och Sony

Blu-ray-duell

Tiden står inte stilla på Blu-ray-fronten. Både Philips och Sony har lanserat var sin ny toppmodell, skräddarsydda för alla som gillar att titta på film i HD!

Av / 2010-03-11 - 07:00
Test av Blu-ray-spelare: Philips och Sony
Marius

Produkter i detta test

Hittills har Blu-ray-segmentet varit fullt av spelare med mer eller mindre identiska prestanda, men nu verkar det kunna utveckla sig till ett startfält med större skillnader. Alla tillverkare börjar få mer erfarenhet av BD-formatet och kan bygga spelare som skiljer sig från mängden rent positivt, oavsett om det gäller bildkvalitet, finesser eller enkel användning.
Sony och Philips är två av Blu-ray-formatets starkaste stöttepelare och båda har nu kommit med nya, toppspecade modeller. Philips BDP9500 och Sony BDP-S760 är båda fullproppade med de senaste landvinningarna inom bildteknik och finesser, och tycks kunna bli två av de mest intressanta spelarna i 5 000-kronorsklassen.

Avancerad bildbehandling
Medan tidigare Blu-ray-spelare var utrustade med mer eller mindre identiska videochip börjar tillverkarna nu använda sig av mer sofistikerade processorer för att klämma ut en ännu vassare bildkvalitet ur BD- och DVD-skivorna. Philips har en avancerad processor från Qdeo i sin toppmodell, och Sony använder sig av sitt eget patenterade HD Engine-chip som bildbehandlare. Vilken av de två som är bäst på vad ska vi försöka ta reda på i detta test.
Glöm inte bort skötseln
Mitt i allt prat om HD, BD och högupplöst kvalitet är det lätt att glömma bort att spelaren faktiskt ska användas i vardagen. Det sista du vill råka ut för när du kommer hem med en färsk film är att behöva vänta i en hel evighet på att skivan ska snurra igång. Trög start och lång laddningstid påverkar användarvänligheten negativ, detsamma gäller dåliga menyer och trasslig skötsel. Komfort är därför något som vi lägger allt större vikt vid när vi testar Blu-ray-spelare.

Sammanfattning
Toppenprestanda
Både Philips och Sony ger mycket Blu-ray-underhållning för pengarna och skillnaden i bildkvalitet är inte stor. Vilken spelare som passar bäst beror på vilket användningsområde som betyder mest för dig.
För hemmabio- och filmfrälsta är det ingen tvekan om att Philips BDP9500 är en het kandidat. Denna spelare gör det helt enkelt till ett sant nöje att titta på Blu-ray och DVD tack vare en ytterst god bildkvalitet och blixtsnabb start och skötsel. Praktiska funktioner som textflyttning och 21:9-bildformat gör att den är extra attraktiv för filmintresserade. BDP9500 är helt enkelt väldigt bra på sin viktigaste uppgift: att spela Blu-ray och DVD.
Om du utöver spela film vill att Blu-ray-spelaren ska fungera som en fullvärdig multimediecentral finns det däremot flera goda skäl att välja Sony. BDP-S760 är för närvarande en av få BD-spelare som har inbyggd WLAN-streaming av media via nätverk. Sony-spelaren är dessutom mycket behaglig att använda tack vare ett effektivt menysystem. Då spelar det mindre roll att bildkvaliteten på Blu-ray är en hårsmån lägre än Philips-spelarens.
Oavsett om du väljer Sony eller Philips är en sak säker: båda dessa toppmodeller har en enastående kvalitet och massor av finesser, och till ett pris som bör få många av konkurrenterna att darra på manschetten!

Produkter i detta test

Sony BDP-S760

Fullspäckad toppmodell

Sony har alltid hävdat sig i tätskiktet med sina Blu-ray-spelare. Nya toppmodellen BDP-S760 har många finesser till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Snabb start. Användarvänlig, Trådlös streaming.
Ingenting.
Läs hela testet

Philips BDP9500

Snabb filmmästare

Philips har utmärkt sig som en av de främsta tillverkarna av Blu-ray-spelare i mellanprisklassen. Med toppmodellen BDP9500 vänder de sig mot den mer kräsna hemmabiopubliken.

Mycket snabb. Briljant bildkvalitet. Textflyttningsfunktion.
Fjärrkontrollen saknar belysning.
Läs hela testet

Ljud & Bild tycker

Mycket snabb. Briljant bildkvalitet. Textflyttningsfunktion. Fjärrkontrollen saknar belysning.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Ta med dig bilden vart som helst!

Vi har testat Marantz flaggskepp

Precision ända ut i fingertopparna

Hemmabio: De här sopar banan med soundbars

Denon har överträffat sig själva

”Osynlig” storskärm med laser

Skrämmande realistisk biobild

Nya Apple TV är ett krutpaket

Laserskarp biobild

Nu får du Google TV på alla skärmar

Ta med dig bilden vart som helst!

Helt galet hemmabioljud

Rulla till toppen