Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Sony BDP-S760

Fullspäckad toppmodell

Sony har alltid hävdat sig i tätskiktet med sina Blu-ray-spelare. Nya toppmodellen BDP-S760 har många finesser till ett mycket konkurrenskraftigt pris.
Ljud & Bild tycker
Snabb start. Användarvänlig, Trådlös streaming.
Ingenting.
Specifikationer
HDMI 1.3, 1080p/24 BD-J Profil 2.0 Trådlös Wi-Fi Ethernet-anslutning Analog 7.1-utgång USB-port Pris: 5 800 kr

Sony-spelaren är mycket kompakt och ger inte riktigt samma massiva intryck som tungviktaren från Philips. Däremot har Sony en lite mer påkostad fjärrkontroll med belysning av de viktigaste navigeringsknapparna. De som redan har en PlayStation 3 eller en Sony Bravia-TV av senare årgång lär omedelbart känna igen menysystemet, som rent grafiskt är identiskt med PS3:s. Navigering och val i menyer görs på ett ytterst intuitivt sätt och användningen är lätt att bli förtrogen med.
 
Snabbstart
Sony hävdar att spelaren startar mycket snabbt. Det påstås bara ta 6 sekunder från standby-läge till luckan är öppen och beredd att ta emot skivan. Men för att aktivera snabbstartläget måste du stänga av strömspararfunktionen så att fläkten kan fortsätta snurra en stund efter spelaren har försatts i standby-läge. Och mycket riktigt, då tar den bara futtiga 6,3 sekunder (medelvärde med tidtagarur) på sig att öppna sig. Det är bara hälften så mycket som tiden det tar för Philips BDP9500 att göra samma sak. Philips är däremot snabbare på att läsa skivorna och passerar därför Sony sammanlagt.
 
Bild
Det bör inte komma som någon större överraskning att BDP-S760 har en väldigt bra bild med Blu-ray-filmer, och att den gör ytterst få fel när den spelar referensfilmer som ”Gran Torino” och ”Dark Knight”. Men helt på Philips nivå är den inte. Sony har valt en hårfint mörkare bildestetik än Philips, vilket resulterar i en rent allmänt mattare bild med lite mindre fokus på detaljer. Skillnaden är långtifrån dramatisk, men tydlig vid en direkt jämförelse. Med DVD är det betydligt jämnare och vid ett par tillfällen kändes det faktiskt som om Sony-spelaren hade bäst DVD-bild tack vare sin ytterst effektiva brusreducering.
Sony har precis som Philips utrustat sin spelare med olika bildinställningar och har ännu fler individuella justeringsmöjligheter än BDP9500. Vi upplevde dock inte att dessa var speciellt verkningsfulla och ingen av bildjusteringarna orsakade någon märkbart högre bildkvalitet. Med DVD är det en lite annorlunda historia. Här kommer Sonys brusreducering verkligen till sin rätt och ger en väldigt mjuk, men skarp bild som är befriad från störande artefakter.
 
Ljud
BDP-S760 har alla sedvanliga anslutningar för ljud, samt lite extra godsaker. Till skillnad från hos Philips får du trådlös nätverksstreaming (WLAN/DLNA) som innebär att spelaren kan hämta musik, bilder och video från datorer och nätverksservrar utan att behöva nätverkskabel. Så fort du har loggat in på hemnätverket blir allt delat material tillgängligt via Sonys användargränssnitt Xrossmedia Bar. BDP-S760 stöder den senaste överföringsstandarden 802.11n, vilket innebär att den klarar av mycket höga bithastigheter.
 

Också i detta test:

Philips BDP9500

Snabb filmmästare

Philips har utmärkt sig som en av de främsta tillverkarna av Blu-ray-spelare i mellanprisklassen. Med toppmodellen BDP9500 vänder de sig mot den mer kräsna hemmabiopubliken.

Mycket snabb. Briljant bildkvalitet. Textflyttningsfunktion.
Fjärrkontrollen saknar belysning.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.