Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Philips BDP9500

Snabb filmmästare

Philips har utmärkt sig som en av de främsta tillverkarna av Blu-ray-spelare i mellanprisklassen. Med toppmodellen BDP9500 vänder de sig mot den mer kräsna hemmabiopubliken.
Ljud & Bild tycker
Mycket snabb. Briljant bildkvalitet. Textflyttningsfunktion.
Fjärrkontrollen saknar belysning.
Specifikationer
HDMI 1.3, 1080p/24 BD-J Profil 2.0 Ethernet-anslutning Analog 7.1-utgång USB-port Pris: 6 000 kr

När vi packar upp Philips toppmodell ger den ett gediget intryck av kvalitet. Spelaren väger lite mer än budgetvarianterna och utstrålar kvalitet med sina borstade ytor och sitt gedigna chassi. Även formgivningen är smakfull enligt vår åsikt, möjligtvis bortsett från det obligatoriska blå ljuset. Glädjande nog ingår det en 1,5 meter lång HDMI-kabel av god kvalitet. Fjärrkontrollen är däremot ganska så enkel och saknar belysta knappar.
Philips spelare är användarvänlig, främst genom att vara ytterst snabb på allt den gör. Start från standby-läge och inläsning av Blu-ray-skivorna görs på rekordtid. Men BDP9500 utmärker sig också genom att vara väldigt snabb när du vill byta spår eller spola i filmen. Rent praktiskt har fjärrkontrollens kommandon inga fördröjningar, vilket fortfarande är fallet med många Blu-ray-spelare.
 
Bild
Philips-spelaren är utrustad med en toppmodern videoprocessor (Qdeo Kyoto 2) som ser till att både Blu-ray och DVD visas från sin bästa sida. Bilden håller mycket hög klass och kommer ytterst nära vår referens i klassen, Denons något dyrare DBP-2010.
De storslagna, IMAX-filmade scenerna i Batman-filmen ”Dark Knight” kommer verkligen till sin rätt med BDP9500. Scenen när Joker-gänget rånar maffiabanken i början av filmen är kristallklar och har mycket mjuka rörelser. Men även lite tätare och mer osminkade filmer, som Clint Eastwoods ”Gran Torino” har en extrem skärpa och ett extremt djup. Med DVD-filmer är kvaliteten också felfri. Uppskalning och linjedubbling sker utan dramatik och Philips-spelaren har en mycket effektiv brusreducering.
BDP9500 har också flera förprogrammerade bildinställningar, till exempel Optimal, Documentary, Animation och Internet. En extra praktisk funktion är att man kan flytta textningen uppåt och nedåt – en ovärderlig finess som är avsedd för alla som har en 2,35:1-filmduk, eller Philips egen flatskärm Cinema 21:9.
 
Ljud
Det enklaste och mest effektiva sättet att använda BDP9500 i hemmabion är att koppla in den direkt till en förstärkare som tar hand om avkodningen av HD-ljudet. De flesta som köper BDP9500 lär nog välja denna metod, men de som har en hemmabioreceiver utan HD-ljud kan använda spelarens analoga 7.1-utgångar.
 
 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Sony BDP-S760

Fullspäckad toppmodell

Sony har alltid hävdat sig i tätskiktet med sina Blu-ray-spelare. Nya toppmodellen BDP-S760 har många finesser till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Snabb start. Användarvänlig, Trådlös streaming.
Ingenting.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.