Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: MSI MAG CH130 Repeltek Fabric

Sitt skönt när du spelar

I längden är en bra stol lika viktig som bra hårdvara när det ska spelas – eller betalas räkningar.

Av / 2022-01-30 - 09:00
MSI MAG CH130 Repeltek Fabric
John Hvidlykke

När man skaffa en bra setup för gaming så koncentrerar man sig främst på att hitta rätt processor, grafikkort och bildskärm. Och som nästa steg kanske mus, tangentbord och ljud. Att pengar också kan behöva reserveras för en speciell gaming-stol missar man ofta, i stället blir man sittande på den gamla vickande kontorsstolen.

MAG CH130 I REPELTEK lifestyle
MSI MAG CH130 Repeltek Fabric är, som namnet antyder, klädd i ett tyg som ska vara särskilt tåligt. (Foto: MSI)

MSI, som vi framför allt är bekanta med genom deras datorer, gör även kontorsstolar och vi har fått in en helt ny modell. Beteckningen MSI MAG CH130 skulle kunna vara vad som helst, men den nya modellen har tilläggsnamnet ”Repeltek Fabric” som avslöjar att det inte är en skärm eller en mus, utan en stol. Och att det speciella med just den här modellen är att den är gjord av smutsavvisande tyg.

MAG CH130 I REPELTEK Cat1
Pizzor, cola och husdjur kan göra vad de vill. Ingen av dem ger tyget några varaktiga men. (Foto: MSI)

MAG CH130 ställer andra installationskrav än vi är vana vid från MSI. Den är behagligt befriad från mjukvaruhänsyn (det finns absolut ingen elektronik i stolen), men de många delarna i den 25 kg (!) tunga förpackningen ska monteras och dras åt i rätt ordning. Om man har tränat med många års samlande av Ikea-möbler tar det en dryg timme innan man kan sätta sig tillrätta.

För stora – och långa – spelare

Och då sitter man bra. Sitsen är rymlig och djup och ger bra stöd för låren, baken och ryggen.  Ryggstödet är i full höjd, så man får även stöd för nacken. Två lösa kuddar är avsedda att ge stöd för ländryggen och nacken.

Med en bredd på 57 cm och en maxvikt på 150 kg är stolen även avsedd för stora spelare. De får dock inte vara längre än 185 cm långa.

MAG CH130 I REPELTEK 3D2
MSI MAG CH130 är stor. Lyckligtvis är färgen och designen så diskret att den ändå lätt kan stå i datorhörnan i vardagsrummet. (Foto: MSI)

Materialet i sitsen kallas ”high density foam” och är betydligt styvare och mindre hoptryckbart än skumgummit som finns i billigare kontorsstolar. Skummet specas till 45-48 kg per kubikmeter (som jämförelse är bilbarnstolar 30–35 kg/m3), vilket ska garantera lång hållbarhet även om man sitter i stolen många timmar om dagen.

Sitthöjden går givetvis att justera, likaså ryggstödets lutning. Faktum är att ryggstödet kan lutas 150 grader bakåt – och låsas i det läget! Man kan tyvärr inte justera lutningen på själva sitsen, inte heller ryggstödets horisontella läge – alltså sittdjupet. Det betyder att stolen inte passar alla lika bra.

MAG CH130 I REPELTEK 3D1
Ländryggs- och nackstödet kan justeras med två flyttbara kuddar. (Foto: MSI)

Jag har långa ben och är 185 cm lång, så för mig var storleken perfekt. Men om man är betydligt kortare så kommer förmodligen sitsen att kännas för djup. Med andra ord tror jag inte att stolen är gjord för den taiwanesiska hemmamarknaden!

Totalt frånstötande

Tyget, som heter ”Repeltek Fabric” har en sammetsliknande yta som påminner om mikrofiber, men ska vara särskilt avvisande mot smuts, vätskor och tuff behandling. En tappad pizzaslice eller ett glas cola rinner av och kan enkelt torkas av. Och nycklar och bältesspännen har svårare att repa tyget, plus att det inte ska bli slitet och nopprigt med tiden. Den sista delen kunde vi av naturliga orsaker inte testa på kort tid.

MAG CH130 I REPELTEK 2D4
Ryggstödet kan lutas bakåt 150 grader! (Foto: MSI)

Slutsats

En bra stol med koll på ergonomin är förmodligen en av de bästa investeringarna man kan göra som datortillbehör. Oavsett om det handlar om spel eller mindre underhållande användning. MSI MAG CH130 är ett strålande exempel på detta. Stolen är bekväm och ger bra stöd. Och det finns gott om justeringsmöjligheter. Den testade stolen har den extra egenskapen att tyget ska vara mer motståndskraftigt mot den hårda verkligheten. Vilket sannolikt är ett plus när stolen ska användas många timmar varje dag, år ut och år in.

MSI MAG CH130 är den mest diskreta gaming-stolen jag sett, vilket är en fördel när datorplatsen delar plats med vardagsrummet. En vanlig, ergonomisk kontorsstol skulle kunna fylla samma funktion. Men här är det faktiskt en prisfördel att välja gaming-versionen snarare än den civila. Det enda jag kan klaga på är att lutningen på sitsen och ryggstödets horisontella läge inte går att justera. Men det är funktioner som mest finns på tämligen dyra stolar – och som sällan används.

Karakter
MSI MAG CH130 Repeltek Fabric
Premium

Home tycker

Bekväm att sitta i. Tål slitage, spilld cola och skarpa kanter. Bra inställningar. Priset är fullt rimligt. Sitsens lutning kan inte justeras. Kräver mycket plats. Inte för personer med korta ben.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Kolla in den här bilden!

Omen Transcend 14 gör det mesta rätt

Häftigaste Razer Blade

Den slimmade evolutionen av PlayStation 5 är här

Fem vinnare

Bättre än Asus till samma pris?

Så mycket gaming får du för pengarna

Möss på krigsstigen

Bara bra på en sak

Här är gamingskärmarna som får dig att baxna

Första testet: Häftigaste gaming-skärmen hittills

Förnuftig gaming

Rulla till toppen