Philips BDP7600

Fräsch och rejäl

Philips har levererat många bra BD-spelare de senaste åren och BDP7600 känns också lite mer gedigen än många av konkurrenterna.
Ljud & Bild tycker
Snabb avspelning. Enkel skötsel.
Trög nätportal.
Specifikationer
  • 3D-Blu-ray-spelare
  • 1 HDMI-utgång
  • Optisk och koaxial digitalutgång
  • 5.1-utgång
  • Net TV
  • Inbyggt wi-fi: Ja
forfatter

Philips-spelaren har ett stiligt kabinett med blank front och borstad metall på ovansidan. Den både väger mer och känns mer solid – BDP7600 är helt enkelt mindre plastig än många av rivalerna. På baksidan har den dessutom bättre anslutningsmöjligheter än genomsnittet. Där finns både optisk och koaxial digitalutgång samt analog flerkanalsutgång – praktiskt för alla som har en äldre hemmabioförstärkare som inte klarar HDMI.

Användning
BDP7600 har snygga tryckkänsliga knappar på fronten, fast av och till saknar vi de pålitliga mekaniska knapparna eftersom det känns som om spelaren reagerar lite trögt ibland. Själva funktionerna är däremot långtifrån tröga: luckan öppnas på 3 sekunder och vår testfilm laddades på 49 sekunder. Den sammanlagda laddningstiden är bland de bättre i testet.

Philips har ett nyputsat menysystem som är prydligt och överskådligt, och definitivt en förbättring från föregående generationer. Numera går det snabbt och enkelt att ändra inställningar, och funktioner som nätverksinställningar är lätt tillgängliga.

Philips Net TV har blivit bättre i år, men ligger alltjämt lite efter Samsung när det gäller bredd och urval. Skötseln är förenklad och du kan använda USB-tangentbord vilket förenklar inmatning av sökord. Vi tyckte däremot att portalen var lite trög och att saker och ting hade en tendens att haka upp sig på vårt testexemplar, som var en tidig utgåva. Menystrukturen för YouTube-videor är inte heller den bästa vi har sett.

Bildkvalitet
Vi är vana vid toppenbild från Philips och BDP7600 gör oss inte besvikna. Blu-ray-kvaliteten är naturligtvis strålande och det går att välja olika bildlägen, inklusive en personlig inställning där man justerar saker som brusreducering och kontrastförbättring precis som man vill ha det.

Slutsats
Philips får som vanligt genomgående fina betyg och BDP7600 är en spelare som har bra kvalitetskänsla, fin bild och utmärkt skötsel. En snabb och enkel spelare för alla som främst vill titta på Blu-ray. Net TV-portalen bjuder på extra underhållning men är ingen revolution när det gäller användarvänlighet.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Samsung BD-D6500

Smart Blu-ray

Samsung har gjort ett stort nummer av sina Smarta TV-apparater, men mycket av funktionaliteten finns även i deras BD-spelare.

Bra funktioner. Användarvänlig.
Ingenting.

Sony BDP-S580

Snabb och bra

BDP-S580 är blank och läcker att titta på, och snabb som en oljad blixt!

Otroligt snabb.
Väsnas en smula.

Pioneer BDP-140

Back in black

Pioneer har varit smått anonyma på Blu-ray-fronten de senaste åren men nu satsar de på en rejäl comeback och släpper 3D-spelare i tre prisklasser.

Läcker skötsel via iPad.
Trög start.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.