Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Philips BDP7600

Fräsch och rejäl

Philips har levererat många bra BD-spelare de senaste åren och BDP7600 känns också lite mer gedigen än många av konkurrenterna.

Publicerad 2011-11-25 - 10:00
Philips BDP7600
Audun Hage

Philips-spelaren har ett stiligt kabinett med blank front och borstad metall på ovansidan. Den både väger mer och känns mer solid – BDP7600 är helt enkelt mindre plastig än många av rivalerna. På baksidan har den dessutom bättre anslutningsmöjligheter än genomsnittet. Där finns både optisk och koaxial digitalutgång samt analog flerkanalsutgång – praktiskt för alla som har en äldre hemmabioförstärkare som inte klarar HDMI.

Användning
BDP7600 har snygga tryckkänsliga knappar på fronten, fast av och till saknar vi de pålitliga mekaniska knapparna eftersom det känns som om spelaren reagerar lite trögt ibland. Själva funktionerna är däremot långtifrån tröga: luckan öppnas på 3 sekunder och vår testfilm laddades på 49 sekunder. Den sammanlagda laddningstiden är bland de bättre i testet.

Philips har ett nyputsat menysystem som är prydligt och överskådligt, och definitivt en förbättring från föregående generationer. Numera går det snabbt och enkelt att ändra inställningar, och funktioner som nätverksinställningar är lätt tillgängliga.

Philips Net TV har blivit bättre i år, men ligger alltjämt lite efter Samsung när det gäller bredd och urval. Skötseln är förenklad och du kan använda USB-tangentbord vilket förenklar inmatning av sökord. Vi tyckte däremot att portalen var lite trög och att saker och ting hade en tendens att haka upp sig på vårt testexemplar, som var en tidig utgåva. Menystrukturen för YouTube-videor är inte heller den bästa vi har sett.

Bildkvalitet
Vi är vana vid toppenbild från Philips och BDP7600 gör oss inte besvikna. Blu-ray-kvaliteten är naturligtvis strålande och det går att välja olika bildlägen, inklusive en personlig inställning där man justerar saker som brusreducering och kontrastförbättring precis som man vill ha det.

Slutsats
Philips får som vanligt genomgående fina betyg och BDP7600 är en spelare som har bra kvalitetskänsla, fin bild och utmärkt skötsel. En snabb och enkel spelare för alla som främst vill titta på Blu-ray. Net TV-portalen bjuder på extra underhållning men är ingen revolution när det gäller användarvänlighet.

Ljud & Bild tycker

Snabb avspelning. Enkel skötsel. Trög nätportal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen