Samsung BD-D6500

Smart Blu-ray

Samsung har gjort ett stort nummer av sina Smarta TV-apparater, men mycket av funktionaliteten finns även i deras BD-spelare.
Ljud & Bild tycker
Bra funktioner. Användarvänlig.
Ingenting.
Specifikationer
  • 3D-Blu-ray-spelare
  • 1 HDMI-utgång
  • Optisk digitalutgång
  • Smart Hub
  • Inbyggt wi-fi: Ja
forfatter

BD-D6500 har samma Smart Hub-portal som vi sett i deras 6-, 7- och 8-modeller där man bland annat får tillgång till tjänster som Facebook och Twitter från fjärrkontrollen. Samsung har som vanligt varit flitiga med designen. Spelaren har en front som ser ut som borstad metall, men är i själva verket genomskinlig plast där displayen lyser igenom som en kul effekt.

Användning
Det är inte bara internetfunktionen som är smart på den här spelaren. Fjärrkontrollen har självlysande knappar som gör det enkelt att styra filmspelningen i biomörkret. Samsung har valt att ge spelaren en springa där man laddar filmerna. Fördelen med en sådan är att man slipper vänta på att spelaren ska vakna ur standby-läget innan någon skivlucka kan öppnas. Du sticker bara in skivan i springan så snurrar allt igång. Sammantaget är BD-D6500 en av de allra snabbaste spelarna i testet, fast den tar lite längre tid på sig att byta spår än de allra bästa.

Samsung-spelaren är väldigt smidig att använda. Du möts av en svensk installationsmeny där du enkelt ställer in alla nätverkskopplingar. Den trådlösa inkopplingen går smidigt. BD-D6500 kan också koppla ihop sig med andra Samsung-enheter, oftast en TV, automatiskt med hjälp av funktionen ”One-Foot Connection”.

Samsungs Smart Hub är definitivt marknadens läckraste nätlösning för tillfället. Urvalet av tjänster är mycket bra. Du har en fullt fungerande filmhyra från Canal Digital Go och SF Anytime, samt relevanta lokala tjänster. Det finns också en bra mediespelare som kan streama MP3, video och foto från nätverket via DLNA, även detta har svenska menyer.

Bildkvalitet
Vi har inget att anmärka på Samsungs Blu-ray-kvalitet.

Slutsats
Samsung-spelaren är användarvänlig och har en snygg design samt flera intressanta nätfunktioner. BD-D6500 är ett okomplicerat alternativ för alla som redan har en Samsung-TV, men även de som har en äldre TV utan smartfunktioner kan ha glädje av denna spelare.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Philips BDP7600

Fräsch och rejäl

Philips har levererat många bra BD-spelare de senaste åren och BDP7600 känns också lite mer gedigen än många av konkurrenterna.

Snabb avspelning. Enkel skötsel.
Trög nätportal.

Sony BDP-S580

Snabb och bra

BDP-S580 är blank och läcker att titta på, och snabb som en oljad blixt!

Otroligt snabb.
Väsnas en smula.

Pioneer BDP-140

Back in black

Pioneer har varit smått anonyma på Blu-ray-fronten de senaste åren men nu satsar de på en rejäl comeback och släpper 3D-spelare i tre prisklasser.

Läcker skötsel via iPad.
Trög start.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.