Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Pioneer BDP-140

Back in black

Pioneer har varit smått anonyma på Blu-ray-fronten de senaste åren men nu satsar de på en rejäl comeback och släpper 3D-spelare i tre prisklasser.

Publicerad 2011-11-25 - 05:04
Pioneer BDP-140
Audun Hage

Av de tre nya modellerna är BDP-140 den allra enklaste. Den har 3D, USB-port och DLNA-nätverk, men inte mycket mer än så. Trådlöst nätverk kräver en separat dongel och du får leta länge efter smart-finesser som Samsung, Philips och Sony kan skryta med. Pioneer-spelaren kan däremot fjärrstyras från iPhone och iPad med hjälp av iControl AV2 som är en läcker App som Pioneer har utvecklat för sina hemmabioförstärkare och BD-spelare.

Användning
Vi har kritiserat Pioneer för spelarnas långsamma starttid förut, men japanerna tycks inte ha insett hur viktigt det är för användarvänligheten. De skryter visserligen med ”Quick Start”, men det hjälper inte mycket i praktiken. BDP-140 tar 15 långa sekunder på sig att öppna luckan från standby-läge, vilket känns i mesta laget. Dessutom tar den marginellt längre tid på sig än de övriga att ladda filmen.

Bildkvalitet
När filmunderhållningen väl kommit igång går det däremot inte att klaga på Pioneer-spelaren. BDP-140 fungerar helt felfritt tillsammans med vår Panasonic-plasmaskärm, även när vi spelar 3D-film.

Slutsats
Blu-ray-kvaliteten är god och Pioneer-spelaren är stabil och lättskött. Vad vi främst kan klaga på är den sega starttiden, bortsett från den är användarvänligheten bra. Inbitna Pioneer-anhängare bör nog hellre titta på BDP-440 eller LX55, som har PQLS-ljudöverföring som är kompatibel med Pioneers förstärkare.

Ljud & Bild tycker

Läcker skötsel via iPad. Trög start.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen