Pioneer BDP-140

Back in black

Pioneer har varit smått anonyma på Blu-ray-fronten de senaste åren men nu satsar de på en rejäl comeback och släpper 3D-spelare i tre prisklasser.
Ljud & Bild tycker
Läcker skötsel via iPad.
Trög start.
Specifikationer
  • 3D-Blu-ray-spelare
  • 1 HDMI-utgång
  • Optisk digitalutgång
  • DLNA
  • Net TV
  • Inbyggt wi-fi: Nej, endast via dongel
forfatter

Av de tre nya modellerna är BDP-140 den allra enklaste. Den har 3D, USB-port och DLNA-nätverk, men inte mycket mer än så. Trådlöst nätverk kräver en separat dongel och du får leta länge efter smart-finesser som Samsung, Philips och Sony kan skryta med. Pioneer-spelaren kan däremot fjärrstyras från iPhone och iPad med hjälp av iControl AV2 som är en läcker App som Pioneer har utvecklat för sina hemmabioförstärkare och BD-spelare.

Användning
Vi har kritiserat Pioneer för spelarnas långsamma starttid förut, men japanerna tycks inte ha insett hur viktigt det är för användarvänligheten. De skryter visserligen med ”Quick Start”, men det hjälper inte mycket i praktiken. BDP-140 tar 15 långa sekunder på sig att öppna luckan från standby-läge, vilket känns i mesta laget. Dessutom tar den marginellt längre tid på sig än de övriga att ladda filmen.

Bildkvalitet
När filmunderhållningen väl kommit igång går det däremot inte att klaga på Pioneer-spelaren. BDP-140 fungerar helt felfritt tillsammans med vår Panasonic-plasmaskärm, även när vi spelar 3D-film.

Slutsats
Blu-ray-kvaliteten är god och Pioneer-spelaren är stabil och lättskött. Vad vi främst kan klaga på är den sega starttiden, bortsett från den är användarvänligheten bra. Inbitna Pioneer-anhängare bör nog hellre titta på BDP-440 eller LX55, som har PQLS-ljudöverföring som är kompatibel med Pioneers förstärkare.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Samsung BD-D6500

Smart Blu-ray

Samsung har gjort ett stort nummer av sina Smarta TV-apparater, men mycket av funktionaliteten finns även i deras BD-spelare.

Bra funktioner. Användarvänlig.
Ingenting.

Philips BDP7600

Fräsch och rejäl

Philips har levererat många bra BD-spelare de senaste åren och BDP7600 känns också lite mer gedigen än många av konkurrenterna.

Snabb avspelning. Enkel skötsel.
Trög nätportal.

Sony BDP-S580

Snabb och bra

BDP-S580 är blank och läcker att titta på, och snabb som en oljad blixt!

Otroligt snabb.
Väsnas en smula.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.