annons

5 billiga Blu-ray spelare med 3D

3D-Blu-ray till galna priser

Gigantiska TV-apparater och tunga ljudanläggningar är inte värda mycket utan signalkälla. Här är de bästa Blu-ray-spelarna just nu!

2011 tycks blir ett bra år för Blu-ray-formatet. Med klassiker som Star Wars och Indiana Jones-filmerna (2012) i förbättrade versioner, plus flera färska 3D-titlar, finns det gott om filmer att titta på, så det är nog många som kommer att leta efter en ny BD-spelare de närmaste månaderna. Och här är ett skäl till: priserna är numera nästan löjligt låga, även på de bättre modellerna. För 2 000 kronor får du en toppmodern spelare med 3D och smarta funktioner.

Utbudet av filmhyra via kabel, parabol och framför allt internet blir allt bättre och de flesta av oss har numera tillgång till HD-kanaler som fungerar utmärkt som vardagsunderhållning. Men de riktigt stora filmerna – oavsett om du gillar Gudfadern, Sagan om Ringen, Pulp Fiction eller alla tre – är det bara Blu-ray som kan göra full rättvisa.

HD är inte bara HD
Även om begreppet HD-kvalitet är ganska så urvattnat vid det här laget är Blu-ray fortfarande det regerande formatet för alla som är intresserade av kvalitet. Inte ens de bästa HD-kanalerna kommer i närheten av den gnistrande bildkvaliteten och det högupplösta surroundljudet man får från de blå skivorna. Även om både filmkanaler och webbplatser skryter med filmer i HD-upplösning så handlar det oftast om kraftigt komprimerade filmer i 720p- eller 1080i-format, där mycket av bildinformationen går förlorad. Den upplevda bildkvaliteten påminner ofta mer om en bra DVD än Blu-ray!

Testet
Vi har testat fem nya Blu-ray-modeller från de största leverantörerna. Ett krav är att alla testdeltagarna ska vara 3D-kompatibla. Vi har undersökt bildkvalitet, användarvänlighet och finesser. Blu-ray är ett heldigitalt medium och rent allmänt finns det ytterst små skillnader i bildkvalitet mellan olika spelare. Med DVD-skivor är skillnaderna något större. Därför är saker som enkel skötsel, praktiska funktioner och framför allt bra pris egenskaper som väger tungt när man ska välja BD-spelare.

Produkter i testet
Samsung BD-D6500
Smart Blu-ray
Samsung har gjort ett stort nummer av sina Smarta TV-apparater, men mycket av funktionaliteten finns även i deras BD-spelare.
Philips BDP7600
Fräsch och rejäl
Philips har levererat många bra BD-spelare de senaste åren och BDP7600 känns också lite mer gedigen än många av konkurrenterna.
Sony BDP-S580
Snabb och bra
BDP-S580 är blank och läcker att titta på, och snabb som en oljad blixt!
Pioneer BDP-140
Back in black
Pioneer har varit smått anonyma på Blu-ray-fronten de senaste åren men nu satsar de på en rejäl comeback och släpper 3D-spelare i tre prisklasser.
  Har du något att tillägga?
  Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

  1
  Vad tycker du?

  0 Comment threads
  0 Thread replies
  0 Followers
   
  Most reacted comment
  Hottest comment thread
  0 Comment authors
    Subscribe  
  newest oldest most voted
  Notify of
  annons

  Läs också

  Spelkonsolen som är en mobil

  Andra generationen av Asus gaming-mobil är toppklass – men reserverad för ett fåtal.

  Är G8 Motorolas nya storsäljare?

  Moto G har både blivit billigare och ger mer för pengarna än någonsin.

  10 på huvudet

  Det behöver inte kosta en förmögenhet att fylla öronen med ljudet av hårda strider och explosioner. Vi har testet tio par gaming-hörlurar med rimliga prislappar.

  Överraskande neutralt ljud från Beats

  Vem hade väl kunnat tro att märket som älskar fet bas kunde göra något så här neutralt?

  Muskulös multitalang

  Om du behöver en stark förstärkare med DAC och gott om ingångar så välj den här.

  Imponerande kamerarekord

  Mi Note 10 golvar konkurrenterna med hela fem kameror och 108 megapixels upplösning.

  Stortest: Samsung QLED 4K TV

  Vilken Samsung-TV är det bästa köpet? Vi testar oss igenom djungeln av QLED-skärmar!

  Googles minsta gör underverk. Ibland.

  Bara ett nytt namn och ett par smådetaljer skiljer nya Nest Mini från föregångaren.

  Prisvärd mobil under granen

  Ett steg under lyxmodellerna hittar vi mobilerna som ger bäst valuta för pengarna.

  Skivspelare med högtalare

  Skivspelare med förstärkare och högtalare inbyggt? Oftast ett recept på katastrof, men inte den här gången.