5 billiga Blu-ray spelare med 3D

3D-Blu-ray till galna priser

Gigantiska TV-apparater och tunga ljudanläggningar är inte värda mycket utan signalkälla. Här är de bästa Blu-ray-spelarna just nu!
forfatter

2011 tycks blir ett bra år för Blu-ray-formatet. Med klassiker som Star Wars och Indiana Jones-filmerna (2012) i förbättrade versioner, plus flera färska 3D-titlar, finns det gott om filmer att titta på, så det är nog många som kommer att leta efter en ny BD-spelare de närmaste månaderna. Och här är ett skäl till: priserna är numera nästan löjligt låga, även på de bättre modellerna. För 2 000 kronor får du en toppmodern spelare med 3D och smarta funktioner.

Utbudet av filmhyra via kabel, parabol och framför allt internet blir allt bättre och de flesta av oss har numera tillgång till HD-kanaler som fungerar utmärkt som vardagsunderhållning. Men de riktigt stora filmerna – oavsett om du gillar Gudfadern, Sagan om Ringen, Pulp Fiction eller alla tre – är det bara Blu-ray som kan göra full rättvisa.

HD är inte bara HD
Även om begreppet HD-kvalitet är ganska så urvattnat vid det här laget är Blu-ray fortfarande det regerande formatet för alla som är intresserade av kvalitet. Inte ens de bästa HD-kanalerna kommer i närheten av den gnistrande bildkvaliteten och det högupplösta surroundljudet man får från de blå skivorna. Även om både filmkanaler och webbplatser skryter med filmer i HD-upplösning så handlar det oftast om kraftigt komprimerade filmer i 720p- eller 1080i-format, där mycket av bildinformationen går förlorad. Den upplevda bildkvaliteten påminner ofta mer om en bra DVD än Blu-ray!

Testet
Vi har testat fem nya Blu-ray-modeller från de största leverantörerna. Ett krav är att alla testdeltagarna ska vara 3D-kompatibla. Vi har undersökt bildkvalitet, användarvänlighet och finesser. Blu-ray är ett heldigitalt medium och rent allmänt finns det ytterst små skillnader i bildkvalitet mellan olika spelare. Med DVD-skivor är skillnaderna något större. Därför är saker som enkel skötsel, praktiska funktioner och framför allt bra pris egenskaper som väger tungt när man ska välja BD-spelare.

Produkter i testet

Samsung BD-D6500

Smart Blu-ray

Samsung har gjort ett stort nummer av sina Smarta TV-apparater, men mycket av funktionaliteten finns även i deras BD-spelare.

Bra funktioner. Användarvänlig.
Ingenting.

Philips BDP7600

Fräsch och rejäl

Philips har levererat många bra BD-spelare de senaste åren och BDP7600 känns också lite mer gedigen än många av konkurrenterna.

Snabb avspelning. Enkel skötsel.
Trög nätportal.

Sony BDP-S580

Snabb och bra

BDP-S580 är blank och läcker att titta på, och snabb som en oljad blixt!

Otroligt snabb.
Väsnas en smula.

Pioneer BDP-140

Back in black

Pioneer har varit smått anonyma på Blu-ray-fronten de senaste åren men nu satsar de på en rejäl comeback och släpper 3D-spelare i tre prisklasser.

Läcker skötsel via iPad.
Trög start.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.