Search
Generic filters

5 billiga Blu-ray spelare med 3D

 itemprop
5 billiga Blu-ray spelare med 3D

3D-Blu-ray till galna priser

Gigantiska TV-apparater och tunga ljudanläggningar är inte värda mycket utan signalkälla. Här är de bästa Blu-ray-spelarna just nu!

2011 tycks blir ett bra år för Blu-ray-formatet. Med klassiker som Star Wars och Indiana Jones-filmerna (2012) i förbättrade versioner, plus flera färska 3D-titlar, finns det gott om filmer att titta på, så det är nog många som kommer att leta efter en ny BD-spelare de närmaste månaderna. Och här är ett skäl till: priserna är numera nästan löjligt låga, även på de bättre modellerna. För 2 000 kronor får du en toppmodern spelare med 3D och smarta funktioner.

Utbudet av filmhyra via kabel, parabol och framför allt internet blir allt bättre och de flesta av oss har numera tillgång till HD-kanaler som fungerar utmärkt som vardagsunderhållning. Men de riktigt stora filmerna – oavsett om du gillar Gudfadern, Sagan om Ringen, Pulp Fiction eller alla tre – är det bara Blu-ray som kan göra full rättvisa.

HD är inte bara HD
Även om begreppet HD-kvalitet är ganska så urvattnat vid det här laget är Blu-ray fortfarande det regerande formatet för alla som är intresserade av kvalitet. Inte ens de bästa HD-kanalerna kommer i närheten av den gnistrande bildkvaliteten och det högupplösta surroundljudet man får från de blå skivorna. Även om både filmkanaler och webbplatser skryter med filmer i HD-upplösning så handlar det oftast om kraftigt komprimerade filmer i 720p- eller 1080i-format, där mycket av bildinformationen går förlorad. Den upplevda bildkvaliteten påminner ofta mer om en bra DVD än Blu-ray!

Testet
Vi har testat fem nya Blu-ray-modeller från de största leverantörerna. Ett krav är att alla testdeltagarna ska vara 3D-kompatibla. Vi har undersökt bildkvalitet, användarvänlighet och finesser. Blu-ray är ett heldigitalt medium och rent allmänt finns det ytterst små skillnader i bildkvalitet mellan olika spelare. Med DVD-skivor är skillnaderna något större. Därför är saker som enkel skötsel, praktiska funktioner och framför allt bra pris egenskaper som väger tungt när man ska välja BD-spelare.

Produkter i testet

 data-srcset

Samsung BD-D6500

Pris: 2000 kr Annons
Bra funktioner. Användarvänlig.
Ingenting.
 data-srcset

Pioneer BDP-140

Pris: 2000 kr Annons
Läcker skötsel via iPad.
Trög start.
 data-srcset

Philips BDP7600

Pris: 2300 kr Annons
Snabb avspelning. Enkel skötsel.
Trög nätportal.
 data-srcset

Sony BDP-S580

Pris: 2500 kr Annons
Otroligt snabb.
Väsnas en smula.

  Subscribe
  Notify of
  1 Comment
  oldest
  newest most voted
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativ till 5 billiga Blu-ray spelare med 3D

  (Foto: Tillverkare)

  4K Blu-ray krossar strömning med sin galet höga bild- och ljudkvalitet. Vi kör en duell i premiumklassen!

  (Foto: Tillverkare)

  Om du vill titta på dina favoritfilmer i absolut högsta kvalitet så klarar du dig inte utan en 4K Blu-ray-spelare som Sonys UBP-X800.

  Foto: Oppo

  Snabb, snygg och grym: Oppo UDP 203 har högst prestanda hittills av allt vi sett från Ultra HD Blu-ray-formatet.

  (Foto: Tillverkare)

  För kräsna men prismedvetna filmfantaster är Panasonics nya UHD Blu-ray-spelare ett solklart val.

  (Foto: Tillverkare)

  Blu-ray i Ultra HD har äntligen blivit verklighet. Vi har testat de mest aktuella spelarna på marknaden, både billiga och dyra.

   data-srcset

  Pioneer slår ett slag för fysiska format med en tvättäkta pansarvagns-Blu-ray!

   data-srcset

  Den bästa bildvisaren har fått en extra Darbee-twist. Och ljudsidan är (mycket) bättre än du tror.

   data-srcset

  Både Philips och Cambridge utlovar toppkvalitet med sina nya BD-spelare.

   data-srcset

  Oppos nya BDP-103 är den bästa blu-ray-spelaren vi har testat!

  Har du en äldre TV som du är nöjd med men vill ändå hänga med på den nya smart-revolutionen? Här är ett tips: köp en Blu-ray-spelare som har samma finesser som moderna TV-apparater!

   data-srcset

  Blu-ray kan vara det sista snurrande skivmediet du köper, så varför inte kosta på dig en av de bästa?

   data-srcset

  Gigantiska TV-apparater och tunga ljudanläggningar är inte värda mycket utan signalkälla. Här är de bästa Blu-ray-spelarna just nu!