TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

Sony BDP-S580

Snabb och bra

BDP-S580 är blank och läcker att titta på, och snabb som en oljad blixt!

forfatter
Publicerad 2011-11-25 - 06:07
L&B tycker
Otroligt snabb.
Väsnas en smula.
Specifikationer
  • 3D-Blu-ray-spelare
  • 1 HDMI-utgång
  • Koaxial digitalutgång
  • DLNA
  • Bravia nätportal
  • Inbyggt wi-fi: ja

Sony-spelaren är elegant att titta på med sin blanksvarta, minimalistiska design som passar perfekt ihop med flatskärmarna av samma märke. BDP-S580 har naturligtvis trådlöst nätverk, samt dubbla USB-portar (de ena avsedd för BD-Live). På minuskontot ska bokföras att den känns som en riktig lättviktare och att den har det klart mest högljudda drivverket i testet.

Användning
Snabb är bara förnamnet. Till och med från Standby-läge hoppar luckan ut innan vi vet ordet av (under en 1 sekund) och BDP-S580 laddar testfilmen på 51 sekunder, vilket gör den till allra snabbast. Spelaren är rent allmänt väldigt snabb, att byta spår och söka går på rekordtid. Alla som har en PlayStation 3 blir snabbt bekant med menysystemet, som har klara likheter med Sonys spelkonsol. Menystrukturen kan dock kännas lite tung eftersom det finns många alternativ, särskilt inne på Sonys nätportal. Den är innehållsrik men saknar många av de lokala tjänsterna som Samsung har.

Bildkvalitet
Denna Sony-spelare har en bildkvalitet som faktiskt är marginellt bättre än många av konkurrenterna. Skillnaden är inte stor, men vi märker att Blu-ray-filmerna är snäppet skarpare, både i rörelse och när man pausar bilden, vilket tyder på bra videoprocessning.

Slutsats
BDP-S580 utmärker sig positivt både när det gäller bildkvalitet och användarvänlighet, och är därför ett mycket bra köp.

Också i detta test:

Samsung BD-D6500

Smart Blu-ray

Samsung har gjort ett stort nummer av sina Smarta TV-apparater, men mycket av funktionaliteten finns även i deras BD-spelare.

Bra funktioner. Användarvänlig.
Ingenting.

Philips BDP7600

Fräsch och rejäl

Philips har levererat många bra BD-spelare de senaste åren och BDP7600 känns också lite mer gedigen än många av konkurrenterna.

Snabb avspelning. Enkel skötsel.
Trög nätportal.

Pioneer BDP-140

Back in black

Pioneer har varit smått anonyma på Blu-ray-fronten de senaste åren men nu satsar de på en rejäl comeback och släpper 3D-spelare i tre prisklasser.

Läcker skötsel via iPad.
Trög start.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend