Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

BeoVision Harmony – nu i 65 tum

Bang & Olufsens mest extrema OLED-TV kommer i en krympt version.

Av / 2019-11-18 - 08:54
BeoVision Harmony – nu i 65 tum

Bang & Olufsen är berömda för att ha några av de mest exotiska TV-apparaterna på marknaden, fulla av kreativa lösningar inom design, bild och ljud. Det sista tillskottet är toppmodellen BeoVision Harmony. Här handlar det om en motorstyrd TV som är lika mycket möbel som TV-skärm!

När Beovision Harmony är avstängd eller bara spelar musik vilar den lövtunna OLED-skärmen på golvet, dold bakom paneler av ek och aluminium. När man sätter på den reser sig TV:n upp till rätt höjd och öppnar sig nästan som en fjäril som vecklar ut sina vingar!

OLED-skärm från LG

Det fanns en tid när B&O gjorde det mesta själva, men de senaste tiden har de haft ett samarbete med LG Electronics. Den koreanska fabriken serverar levererar bildpanelerna medan B&O koncentrerar sig på det de gör bäst: design, trä- och metallhantverk – och framför allt ljud.

Även i BeoVision Harmony har ljudet hög prioritet: bakom de rörliga fronterna sitter en kraftfull, soundbar med högtalare i tre kanaler. En inbyggd 7.1-surrounddekoder ger en möjlighet att utöka ljudsystemet med upp till 8 aktiva Beolab-högtalare, till exempel Beolab 18, Beolab 50 eller – om pengar inte är något problem – toppmodellen Beolab 90.

BeoVision Harmony släpptes ursprungligen i en extrem 77-tumsversion men kommer det alltså en mer ”måttfull” 65-tummare, om den nu kan kallas för det. Förutom nedbantade fysiska mått sägs tekniken vara precis likadan som i storebror, det gäller även ljudsystemet.

Bang & Olufsen har många lojala kunder och några av dem är kanske för konservativa för att vilja ha en gigantisk 77-tummare hemma i vardagsrummet. Då är förmodligen 65-tumsversionen lättare att få plats med. Priset är också sympatiskt, även om man alltid får vara beredd att betala ett häftigt ”premium-påslag” för att få en LG-TV med design och ljud från B&O!

Pris

Beovision Harmony 65 går att köpa i Bang & Olufsen-butiker från och med november 2019. TV:n har ett utförande med antingen en ek- och aluminiumfront eller Grey Melange-tyg och aluminium. Den går att köpa med antingen golvstativ eller väggfästen. Svenska priser börjar på 133 500 kronor.

Heta tips för dig som vill ha B&O-ljud utan maffig prislapp: Kolla in deras nya soundbar-högtalare Beosound Stage! Test kommer snart …

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

TCL:s 163-tums X11H demonstrerad i Kina

Nu vet vi priserna på årets nya OLED-TV från LG

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen