TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Nya stämningsljus från Philips Hue

Philips Hues sommarnyheter erbjuder morgonsol i sovrummet och ljusa nätter på terrassen.

forfatter
Publicerad 2022-06-21 - 19:16

Signify, som står bakom Philips Hue-lamporna, har idag presenterat sommarens nya produkter. Eftersom Hue-serien redan har alla typer av glödlampor handlade det främst om nya integrerade lampor och armaturer för att få sommarstämning på belysningen.

Läs också Framtiden är ljus och smart Intelligenta ljuskällor är en av de viktigaste delarna i ett smart hem. Vi har testat smarta lampor från sex olika tillverkare.

Den största nyheten är en helt ny produktserie som heter Philips Hue Perifo Track Lighting. Bakom det kryptiska namnet döljer sig något som liknar de klassiska spotlight-skenorna, som dök upp på 70-talet. Men i en moderniserad och intelligent version. Systemet består av tak- eller väggmonterade skenor upp till 15 meter långa. När skenan är installerad kan du ansluta spotlights, hängande lampor och lysrör i den ordning du önskar.

Philips Hue Perifo track lighting lifestyle 1
Spotlight-skenan är tillbaka, men i smart utgåva. (Foto: Signify)

Något lite enklare är Philips Hue Go Portable, och som namnet antyder är det en bärbar lampa. Specifikt en bordslampa med inbyggt batteri, som man kan ta ut i trädgården eller på terrassen på sensommarkvällar, till exempel. Tyvärr stöder lampan inte Qi trådlös laddning, men har en medföljande laddare. Även vid maximal ljusstyrka håller batteriet en hel kväll.

Philips Hue Go portable table lamp lifestyle
Philips Hue Go är en batteridriven bordslampa som du kan ta med dig på terrassen. (Foto: Signify)

Efter en trevlig kväll utomhus kan du vakna upp till en fin soluppgång. Philips Hue-appen utökas med en soluppgångsrutin för en behaglig start på dagen. Enligt Philips får du hela färgskalan om du har en av Signe Gradient-lamporna. Serien utökas nu med ännu en bordslampa och en golvlampa, men med fot i ekfinish (artikelbilden).

Läs också Ett randigt ljussvärd till vardagsrummet Philips Hue Signe Gradient-golvlampan är den roligaste och mest mångsidiga Hue-produkten vi har testat hittills.
Philips Hue Signe Gradient gulvlampe

Till badrummet kommer en ny inbyggd spotlight som heter Xamento och en taklampa, Xamento M. Båda i svart och med fuktskydd.

Sist, och definitivt minst, är Hue Tap Dial Switch som är en fjärrkontrollknapp för att styra ljuset. Knappen har fyra tryckfunktioner och kan justeras genom att vridas runt, så att man till exempel kan välja ett hörn i vardagsrummet med ett tryck och sedan justera ljusstyrkan steglöst.

Philips Hue Tap dial switch lifestyle 2
Philips Hue Tap Dial Switch är en vrid- och tryckknapp för fjärrkontroll av ljuset. (Foto: Signify)

Knappen kan monteras på väggen, läggas på bordet – eller sättas på kylskåpet eftersom den är magnetisk.

Pris och tillgänglighet

  • Philips Hue Go bärbar bordslampa (tillgänglig i slutet av sommaren 2022) 1579 kr.
  • Philips Hue Signe gradient ek bordslampa (Tillgänglig från 21 juni) 2519 kr.
  • Philips Hue Signe Gradient Oak Golvlampa (Tillgänglig från 21 juni) 3679 kr.
  • Philips Hue Xamento infälld spot i svart (Tillgänglig från 21 juni) 1-pack 839 kr, 3-pack 2319 kr.
  • Philips Hue Xamento M taklampa i svart (Tillgänglig från 21 juni) 2319 kr.
  • Philips Hue Tap-dial switch i svart eller vitt (tillgänglig från 21 juni) 529 kr.

De flesta nyheterna är redan tillgängliga idag, medan Perifo-skensystemet och Hue Go Portable kan köpas först senare i sommar.

Annons
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna en kommentar

Väldresserad Hur klarar sig en robotdammsugare mitt ibland flyttlådor och packmaterial? Äter den upp allt i sin väg eller klarar den att hålla rent ändå?
Ta kontrollen med Energy IQ Även om termometern inte visar fullt så låga siffror som det brukar vara i november dröjer det troligtvis inte länge innan vintern är över oss. Och med vinter och kyla kommer höga elkostnader.
Philips Hue på julgranen Signify har precis lanserat Philips Hue Festavia, en smart ljusslinga för granen.
Smart element sparar pengar Den kalla årstiden betyder högre elförbrukning, men med app-styrning kan du ta kontroll över elräkningen.
Philips Hue kommer snart att kunna prata med alla smarta hemprodukter Matter-standarden, som ska göra det lättare för Smarta Hem-produkter att arbeta tillsammans, har nu officiellt lanserats. Och Matter är på väg till nästan alla Philips Hue-produkter, säger tillverkaren.
Liten och lättplacerad Att lösa ett bra inomhusklimat behöver varken vara så svårt eller dyrt.
Följ Ljud & Bild