Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Mer AI och uppkoppling i årets vitvaror från Samsung

Samsung visar upp nya vitvaror samt städ- och tvättprodukter på World of Samsung

Av / 2024-02-21 - 15:55
Mer AI och uppkoppling i årets vitvaror från Samsung

På evenemanget World of Samsung visar Samsung upp sina kommande produkter för året, som TV-apparater, ljud, mobil, det smarta hemmet och andra digitala apparater. Vår man på plats har redan levererat en utförlig rapport om tv-utbudet och här följer den lilla info vi lyckats skrapa ihop om smarta hem-produkter.

DSC_2566 DSC_2575 DSC_2572
<
>
Samsung Family Hub (Foto: Audun Hage, L&B)

Som vanligt är navet i Samsungs smarta kök kylskåpet och årets Family Hub har blivit ännu smartare. Det har nu AI Vision Inside, en kamera på insidan som identifierar livsmedel som stoppas in och tas ut ur kylen, för att enklare hålla reda på vad du har i det. På skärmen ska du sedan kunna få förslag på vad man kan laga med ingredienserna, inklusive att ta hänsyn till allergier och dieter. Samsung Food-appen är även kopplad till Samsung Health för att hjälpa dig äta hälsosamt. Det nämns även att kylen ska kunna kommunicera med nya spishällar, men vi har inte sett något om att de faktiskt släpps här.

Läs också Samsung Family Hub blir nästan som en familjemedlem Samsungs Family Hub är fullspäckad med smarta funktioner.

 

Bespoke AI-tvättmaskinen (Foto: Audun Hage, L&B)

Den kommande Bespoke AI-tvättmaskinen har fått en ny cirkulationspump som tillsammans med AI-förbättringar av mjukvaran gör att den överträffar energikravet för A-klassning med upp till 40 procent. Funktionen AI Wash använder fem sensorer för att anpassa tvättprogrammet för renare tvätt med mindre vatten och energiförbrukning.

Läs också Handhållen rengöring på flera sätt Samsung Bespoke Jet AI handdammsugare ger rena golv och möbler, men också ömma armar och vind i håret

Bespoke Jet Bot Combo är en robotdammsugare med moppfunktion som ska ha blivit bättre på att undvika föremål med AI Object Recognition. Funktionen gör även att den kan upptäcka fläckar och sätta i gång de snurrande ångmopparna för att gnugga bort den. Samtidigt gör AI Floor Detect att den kan anpassa rengöringen till olika typer av ytor som klinker och heltäckningsmattor. Den har även en laddningsstation som rengör, ångar och torkar mopparna.

20240117_053915 2 Bespoke-Jet-Bot-Combo_dl1
<
>
Foto: Audun Hage, L&B

Vår man på plats såg även ugnar, inklusive vad som påstods vara världens första mikrovågsugn med wifi, men vi har inte hittat någon mer information om dem ännu.

20240220_132635 20240220_132446
<
>
Foto: Audun Hage, L&B
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Uppkopplat utbud från Samsung

Miele presenterar fler funktioner i sin app

Se hur du städar

Säkerhetslösning från Yale

Nya robotar från Ecovacs tar hand om fönster och trädgård

Matberedare med ikoner istället för vred

Dreame lanserar sin första robotgräsklippare i Sverige

Smartlåset som är inbyggt i dörren

iRobot vidareutvecklar sin mest sålda robotdammsugare

Espresso med en enda svepning

Samsungs nya AI-vitvaror

Två nya, exklusiva kolsyremaskiner

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen