Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Laga flera rätter samtidigt med Split&Cook

Beko har presenterat en ny inbyggnadsugn med Split&Cook – ugnen kan delas i två, för tillagning av två olika rätter samtidigt.

Skrivet av / 2023-07-23 - 10:00
Laga flera rätter samtidigt med Split&Cook

Med hjälp av en värmeisolerad platta samt en konstruktion med två fläktar, istället för en enda, kan ugnsutrymmet delas i två i Bekos nya ugn BBVM13400, och två olika rätter kan tillagas (med en temperaturskillnad på max 80°C) utan att smakerna i de två rätterna påverkar varandra, anger företaget.

Det går givetvis att använda hela ugnens utrymme – 72 liter – till en rätt om man så önskar, och man har möjlighet att spara lite energi (18 procent anger Beko) genom att endast använda övre eller undre halvan av ugnen i de fall man inte behöver mer.

Bekos nya ugn BBVM13400 med Split&Cook. Foto: Beko

Den nya ugnen manövreras via LCD-displayen och två vred, och temperaturen kan ställas in med en noggrannhet på fem grader. Det finns separata timers för båda ugnsdelarna, och ugnen har totalt 14 uppvärmningslägen – förutom över-/undervärme och varmluft finns program som till exempel upptining, grillning, pizza och varmhållning. Ugnen har energiklass A+.

Läs också Miele Smart Food ID med AI i ugnen Kombinera Mieles ugnar med inbyggd kamera med Smart Food ID och du får automatisk matlagning med hjälp av AI.

Beko inte först

Att dela en standardugn i två, för att på så sätt skapa en dubbelugn, är inget nytt, utan har visats upp av några andra varumärken genom åren. Till exempel visade Grundig (som är ett systerföretag till Beko, då båda ingår i Arcelik-gruppen) för åtta år sedan en ugn med Divide&Cook.

Samsung är en annan aktör som länge haft dubbelugnar i sitt sortiment. Deras ugnar med denna funktion kallas Dual Cook, och på mässan EuroCucina 2018 presenterade de Dual Cook Flex, som en vidareutveckling. Senaste varianten från Samsung är Dual Cook Steam, och då handlar det inte om en delbar ugnslucka som hos Flex utan om att man i ena delen kan använda ugnen som en ångugn, medan man i andra delen använder den som en vanlig ugn.

Mattias Johansson, Samsung, presenterar Samsung Dual Cook Flex på EuroCucina 2018. Foto: Ola Larsson

Det nya med Dual Cook Flex är att ugnen har en dörr där man kan välja att antingen öppna övre halvan eller hela dörren, och fördelen är att om man endast öppnar övre halvan släpper man inte ut någon värme från nedre delen. Ugnen har WiFi inbyggt, och fungerar med appen Samsung Smart Things, som är en hjälpreda i köket, förklarade Mathias Johansson, Samsung, på EuroCucina 2018.

Läs också Spis med dubbla ugnar, induktionshäll & stekbord Hjärtat i Bertazzonis verksamhet är sedan drygt 140 år de fristående spisarna, och nu lanseras nya flaggskeppsprodukter i form av 120 cm breda spisar med dubbla ugnar, induktionshäll och inbyggt stekbord.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spela Doom på din gräsklippare

Smartare vitvaror från Samsung

125 Gala Edition-erbjudanden under Mieles jubileumsår

Jura X10 uppdaterad med Cold Brew

Kabelfri robotgräsklippare med fyrhjulsdrift

Shark på väg till Europa

Ninja satsar på Europa

Platt hår utan varma plattor

AI-sömnförbättring med TipTraQ

En smart kattsandlåda

Husqvarna Nera gräsklippare för villan

X30 Ultra är nya toppmodellen från Dreame Technology

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen