Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Aqara U200 kan låsas upp med iPhone och Apple Watch

Det nya smartlåset är kompatibelt med Matter och Apple Home Key.

Av / 2024-02-27 - 15:57
Aqara U200 kan låsas upp med iPhone och Apple Watch

Aqara var tidiga ute med den nya smarta hem-standarden Matter som ska låta produkter från olika tillverkare fungera tillsamman. Det var också en av få som kvalade in i vårt test av övervakningskameror med Homekit. Nu är de en av de första som släpper ett smart dörrlås med Matter-stöd.

Läs också Ditt smarta hem blir enklare med Matter Matter överbryggar klyftan mellan smarta hemprodukter så att de fungerar sömlöst mellan de stora plattformarna.
Foto: Aqara

Det nya Smart Lock U200 är ett eftermonterings-lås, det vill säga det kan installeras på en gammal dörr utan att kräva omfattande modifiering eller ombyggnad. Det sätts på den befintliga låsmekanismen och ska vara kompatibelt med Europeiska dörrar. Låset drivs av uppladdningsbara Li-Ion batterier och ska räcka uppåt 6 månader.

Foto: Aqara

På utsidan sätter man upplåsningsmodulen som drivs av AAA-batterier eller kan kopplas in på ringklocke-ledningen. Man kan styra låset med fingeravtryck, engångs- eller permanenta koder, via mobilappen, röstkommandon, NFC-kort från Aqara eller fysiska nycklar. Mest intressant är dock att de arbetar på stöd för Apples Home Key som låter dig låsa upp genom att föra sin iPhone eller Apple Watch i närheten av låset. Där måste de dock invänta certifiering från Apple.

Foto: Aqara

Tack vare stödet för Matter ska det vara enkelt att låta låset trigga händelser i det smarta hemmet. Exempelvis att släcka ner allt när man låser och går hemifrån, att slå av larmet när låset låses upp av en familjemedlem, eller att aktivera utomhuslampor och kameror om någon misslyckas att låsa upp dörren.

Låset är lanserat på Kickstarter för 189 dollar (cirka 2 000 kronor) och väntas levereras under april.

Läs också:

Yale Doorman L3S

Yale Doorman L3S: Ännu elegantare

Den senaste Yale Doorman L3S är ett smart kodlås som är lika säkert som det är elegant och enkelt.

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Uppkopplat utbud från Samsung

Miele presenterar fler funktioner i sin app

Se hur du städar

Säkerhetslösning från Yale

Nya robotar från Ecovacs tar hand om fönster och trädgård

Matberedare med ikoner istället för vred

Dreame lanserar sin första robotgräsklippare i Sverige

Smartlåset som är inbyggt i dörren

iRobot vidareutvecklar sin mest sålda robotdammsugare

Espresso med en enda svepning

Samsungs nya AI-vitvaror

Två nya, exklusiva kolsyremaskiner

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen