TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny iPhone SE och iPad Air på gång

Kommer antagligen redan 8 mars.

forfatter
Publicerad 2022-02-07 - 15:36

Apple brukar ha två större och två mindre produktlanseringar varje kalenderår. Den första brukar äga rum på våren. Så var det förra året också, när Apple i april bland annat lanserade en ny iPad Pro och en ny iMac, båda med M1-processor.

Förutom dessa bjöd 2021 på en ny Apple TV, en ny iPad mini, nya iPhone-modeller, en ny Apple Watch, nya AirPods och nya MacBook Pro-datorer med M1 Pro- och M1 Max-processorer.

Men ett par av Apples viktigaste produkter lyste med sin frånvaro 2021, nämligen iPhone SE och iPad Air. Båda produkterna förnyades senast 2020, så det har länge funnits goda skäl att förvänta sig nya versioner av både iPhone SE och iPad Air någon gång i år.

Och ska vi tro på affärsmediet Bloomberg så är väntan snart över. De rapporterar att Apple planerar att lansera de nya produkterna redan den 8:e mars.

Läs också Tre år gammal design, fem år gammal skärm, innanmäte från 2020 iPhone SE är den bästa mellanklassmobilen du kan köpa just nu. Så länge du kan leva med en väldigt stor nackdel.

iPhone SE 3

Den nya mobilen blir alltså den första uppdateringen av iPhone SE-serien på två år. 5G, en bättre kamera och en snabbare processor förväntas finnas bland nyheterna.

Designen förändras dock inte, iPhone SE 3 ser ut som sin föregångare från 2020.

iPad Air

Även nya iPad Air får 5G och enligt ryktena ska surfplattan vara försedd med en Apple A15-processor under skärmen.

Läs också Bäst iPad Air hittills Apple senaste iPad Air kombinerar lätt och elegant design med monsterstarka prestanda.

iOS 15.4

Förutom dessa båda enheter hävdar Bloomberg att Apple planerar att släppa iOS 15.4.

Programuppdateringen ger bland annat Face ID-stöd för personer som har munskydd, vilket förenklar för användarna att låsa upp sina enheter.

iOS 15.4 har nya emojis samt Universal Control, som gör att användarna kan ha ett enda tangentbord och en enda styrplatta till flera iPadar och Macar.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Ingen mer Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.
En liten bit dynamit Zenfone 9 kör om alla märkesmobiler med en prestanda i high-end-klassen till premiumpris. Och kameran är helt galen.
Den snabbaste mobilen Asus ROG Phone 6 är stor och dyr. Och den snabbaste mobilen vi har sett.
Nya OnePlus-mobilen presenteras 3 augusti Levereras med den nya Snapdragon 8+ Gen 1-processorn och OxygenOS 13.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend