TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Bullerfria samtal och gratis VPN

Pixel-telefonerna får AI-förbättrat samtalsljud, chattöversättning och gratis VPN.

forfatter
Publicerad 2022-12-06 - 16:53

Google Pixel 7 Pro och Pixel 7-telefonerna får en stor uppdatering i dagarna som innehåller ett antal nya, spännande funktioner.

När Pixel 7-telefonerna lanserades med buller och bång för exakt två månader sedan, den 6 oktober, lyste några av de innovativa funktionerna med sin frånvaro.

Läs också Bildskön Pixel Pixel 7 Pro är Googles referensmobil, som visar hur Android 13 ska användas. Och nu finns den i Sverige.

Det var inte dåliga telefoner på något sätt – i själva verket vann Pixel 7 Pro priset som årets bästa mobil i premiumklassen – men några av de mest intressanta AI-drivna funktionerna var framtidslöften.

Några av dessa löften infrias nu. Dessa dagar rullar två stora uppdateringar ut för Pixel 7-telefonerna som ger helt nya funktioner.

För dem som faktiskt använder sin telefon för att prata i kommer funktionen Clear Calls. Med hjälp av artificiell intelligens minskar det bakgrundsbruset från exempelvis trafik och framhäver din samtalspartners röst, vilket gör ljudet tydligare under samtal.

Security Center samlar säkerhetsfunktionerna i en enda meny för att anpassa telefonskydd, Internetkonton och justera lösenord. Det går också att få tips för att skärpa sekretessinställningarna.

VPN från Google One – Pixel 7- och Pixel 7 Pro-ägare får gratis tillgång till en VPN-tjänst. Det ger ett extra lager av säkerhet, och ser till att din surfaktivitet är privat när du till exempel är online på kaféet eller på flygplatsen.

Live Chat Translate – Funktionen låter dig översätta text i meddelandeprogram till fem nya språk, inklusive svenska.

Läs också Googla mig i örat Den minsta medlemmen i Pixel-familjen sitter rätt i örat.

Uppdateringarna kommer i två omgångar, och du måste beväpna dig med tålamod när du installerar dem. Den största är rejäla 547 MB, och kan lätt ta några timmar att installera när den har laddats ner!

Och det slutar inte här. Pixel Buds Pro-öronsnäckorna kommer snart att få rumsligt ljud med headtracking, vilket innebär att ljudbilden stannar framför dig i rummet även om du vrider på huvudet. Precis som på den då banbrytande Audeze Mobius. Men den funktionen kommer inte förrän den 23 januari, när nästa funktionsutrullning kommer ske.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Både analogt och smart Med nya klockan vivomove Trend blandas analog stil med smarta funktioner
Test av Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi hade gärna velat ha ett färdigt test av den senaste Samsung-toppmobilen till dig. Men Samsung sa nej. Och den koreanska elektronikjätten är långt ifrån den enda elektroniktillverkaren som lider av tvångssyndrom.
Alla nya Samsung Galaxy S23-modeller har Snapdragon Samsung lanserar tre nya mobiler med toppspecifikationer. Telefonerna finns att köpa redan idag.
lbpluss
Når nästan ända fram En riktigt bra träningsklocka som har allt. Inklusive katastrofal batteritid och hög prislapp.
OnePlus bekräftar överraskande iPad-konkurrent OnePlus Pad kommer lanseras den 7 februari
Följ Ljud & Bild