Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Bullerfria samtal och gratis VPN

Pixel-telefonerna får AI-förbättrat samtalsljud, chattöversättning och gratis VPN.

Av / 2022-12-06 - 16:53
Bullerfria samtal och gratis VPN

Google Pixel 7 Pro och Pixel 7-telefonerna får en stor uppdatering i dagarna som innehåller ett antal nya, spännande funktioner.

När Pixel 7-telefonerna lanserades med buller och bång för exakt två månader sedan, den 6 oktober, lyste några av de innovativa funktionerna med sin frånvaro.

Läs också Bildskön Pixel Pixel 7 Pro är Googles referensmobil, som visar hur Android 13 ska användas. Och nu finns den i Sverige.

Det var inte dåliga telefoner på något sätt – i själva verket vann Pixel 7 Pro priset som årets bästa mobil i premiumklassen – men några av de mest intressanta AI-drivna funktionerna var framtidslöften.

Några av dessa löften infrias nu. Dessa dagar rullar två stora uppdateringar ut för Pixel 7-telefonerna som ger helt nya funktioner.

För dem som faktiskt använder sin telefon för att prata i kommer funktionen Clear Calls. Med hjälp av artificiell intelligens minskar det bakgrundsbruset från exempelvis trafik och framhäver din samtalspartners röst, vilket gör ljudet tydligare under samtal.

Security Center samlar säkerhetsfunktionerna i en enda meny för att anpassa telefonskydd, Internetkonton och justera lösenord. Det går också att få tips för att skärpa sekretessinställningarna.

VPN från Google One – Pixel 7- och Pixel 7 Pro-ägare får gratis tillgång till en VPN-tjänst. Det ger ett extra lager av säkerhet, och ser till att din surfaktivitet är privat när du till exempel är online på kaféet eller på flygplatsen.

Live Chat Translate – Funktionen låter dig översätta text i meddelandeprogram till fem nya språk, inklusive svenska.

Läs också Googla mig i örat Den minsta medlemmen i Pixel-familjen sitter rätt i örat.

Uppdateringarna kommer i två omgångar, och du måste beväpna dig med tålamod när du installerar dem. Den största är rejäla 547 MB, och kan lätt ta några timmar att installera när den har laddats ner!

Och det slutar inte här. Pixel Buds Pro-öronsnäckorna kommer snart att få rumsligt ljud med headtracking, vilket innebär att ljudbilden stannar framför dig i rummet även om du vrider på huvudet. Precis som på den då banbrytande Audeze Mobius. Men den funktionen kommer inte förrän den 23 januari, när nästa funktionsutrullning kommer ske.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen