Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Google Pixel 7 Pro

Bildsköna Pixel

Pixel 7 Pro är Googles referensmobil, som visar hur Android 13 ska användas.

Publicerad 2022-11-01 - 12:00
Google Pixel 7 Pro
John Hvidlykke

Google Pixel 7 Pro är den första Pixel-telefonen vi har fått en chans att få tag i. Men den har varit värd väntan. Tack vare en ganska aggressiv prissättning av en alldeles utmärkt telefon borde det finnas en möjlighet för att Google ska lägga beslag på en del av den skandinaviska mobilkakan. Speciellt skärmen och de tre bra kamerorna skiljer Pixel 7 Pro från de flesta konkurrenter i prisklassen.

En sak som skiljer många highend-mobiler från deras små premiumsyskon är teleoptiken. I den fina medelklassen får man oftast nöja sig med en vanlig kamera och digital zoom. Men inte i Pixel 7 Pro, som har ett dedikerat teleobjektiv med äkta 5x förstoring.

Pixel 7 Pro är baserad på Googles egen nyutvecklade G2-processor, som ska vara optimerad för artificiell intelligens. Och telefonen är fullproppad med automatiska funktioner – varav några är riktigt bra.

Pixel 7 Pro är utrustad med 12 GB RAM och antingen 128 GB eller 256 GB lagringsutrymme. Det placerar den på samma nivå som de flesta flaggskeppsmobiler anno 2022.

Skärmen på 6,7 tum har QHD+-upplösning (3120 x 1140) och en variabel uppdateringsfrekvens upp till 120 Hz. Den levererar upp till 1000 nits ljusstyrka i HDR (och 1500 nits i topparna), så den bör vara läsbar även en solig sommardag. Det här är förmodligen en av de bästa mobilskärmarna som finns just nu, det är en fröjd att titta på och redigera bilder på den.

Med de senaste Pixel-enheterna har Google lagt sig strax bakom Apple, men det är knappast troligt att någon bara därför kommer att välja Pixel 7 Pro i stället för iPhone 14 Pro Max. Vilket är synd, eftersom man får jämförbar kvalitet – men till halva priset.

Lyxig OLED-TV från Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize TV!

Prisvärd MiniLED-TV

Rulla till toppen