TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

SOL Republic vidgar vyerna

Trådlösa hemmalurar med stor räckvidd och smidiga träningsproppar

Vi har tidigare testat SOL Republics in-ear lurar med utmärkt resultat, och deras stora hörlurar imponerar också. Nu utvidgar de sortimentet till nya kategorier.

För det första har de tagit en titt på träningslurar och inte varit så imponerade av konkurrenterna. De flesta verkar börja med att göra lurar med olika former av anordningar för att lurarna ska sitta fast, med bågar över öronen eller bakom nacken. SOL Republic började istället med ljudet och experimenterade sedan med att lägga till så lite som möjligt men ändå nå samma resultat.

SOL Republic Relays

 

De nya Relays ser i stort sett ut som vilka öronproppar som helst. Det är bara den lilla ringen runt dem som skvallrar om att det är något speciellt med dem. Men det fungerar faktiskt. De sitter kvar i örat även om man skakar på huvudet eller drar i sladden. Dessutom låter de riktigt bra. De levereras i slutet av februari och test kommer i vår.

SOL Republic Tracks Air

Dessutom har man tagit fram sina första trådlösa hörlurar. Tracks Air har en båge man kan byta ut och som är extremt böjbar utan att gå sönder. Att para ihop dem med mobilen är löjligt lätt tack vare NFC. Men det riktigt intressanta är att de har hela 100 meters räckvidd. Utomhus så klart, men även inomhus får man betydligt bättre räckvidd än med Bluetooth-lurar. Pris cirka 200 euro.

www.solrepublic.com

Lämna en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.