CES 2014

Med en vikt på 260 fyller Naims 750-wattare både vardagsrummet och högtalarna.
Annons
Annons
forfatter

Sådant kostar pengar. Naims nya referensförstärkare heter Statement och består av förförstärkaren NAC S1 och tillhörande effektförstärkaren NAP S1. Och kostar 1,5 miljoner kronor. Men då får man vad Naim själva hävdar är det bästa de har byggt.

Med tanke på vad vi hört från andra Naim-färstärkare är det nästan så att vi får kalla kårar när vi tänker på hur det här kan låta. Det måste helt enkelt vara brutalt.

RS2115_Naim_Image4_CMYK-lpr

De tre modulerna som utgör Statement är 95 cm höga och lär kunna driva alla högtalare. Naim har gått hela vägen när de konstruerat förstärkaren. Till exempel är kretskorten med ingångarna monterade på en fjädrande kopparplatta som är inkapslad för att skärma av all mekanisk och elektronisk påverkan utifrån.

Förstärkaren har Naims patenterade DR Power Supply och den analoga volymkontrollen med DVC – Dual Volume Control – justeras i steg med hjälp av 100 olika motstånd. När en volymnivå har valts kopplas kontrollen ur för att inte påverka ljudkvaliteten.

Effektförstärkarna – en för varje kanal – har en massiv ringkärnetransformator på 4000 VA som är monterad så att eventuella vibrationer leds ut genom chassiet genom bottenplattan.

Statement lämnar obeskedliga 746 watt i 8 och 1450 watt i 4 ohm. Och sammanlagt 9 kilowatt i 1 ohm!

Naims referensförstärkare går att köpa från och med juli, så det finns tid att börja spara pengar.