SUPERERBJUDANDE PÅ LJUD & BILD. 30% DENNA VECKA! SE ERBJUDANDET HÄR!

Ännu mer OLED från LG (uppdaterad med video)

LG tänker bli OLED-kungarna 2014 med hjälp av hela fem OLED-skärmar. Tre av dem har 4K-upplösning!

De två spjutspetsteknikerna OLED och 4K har – bortsett från ett par exotiska prototyper – hittills levt separata liv. Men nu tänker alltså LG förena OELD-teknikens överlägsna kontrast och svärta med 4K-teknikens suveräna skärpa.

77-tums OLED med 4K
För det första verkar det som om den konkava 77-tummaren som LG triumferade med på förra årets IFA-mässa sätts i produktion. Den ska heta 77EC980V och får sällskap av två mindre 4K-OLED-skärmar på 65 respektive 55 tum. De kommer att bli de tre första kommersiella TV-apparaterna på marknaden som kombinerar OLED-teknik med Ultra-HD-upplösning. Priserna är inte satta men förväntas bli saftiga!

LG fortsätter också med förra årets konkava modell, 55EA980W, som vi redan har testat, samt 55EA880W Gallery som har en tavelram med dolda högtalare. Dessutom tänker LG lansera en ny konkav OLED-TV, 55EA970V, med aningen enklare funktioner vilket ger ett pris på ungefär 70 000 kronor.

Ultra-HD i upp till 98 tum
För den som tycker att OLED är väl magstarkt för plånboken – eller att 77 tum är i minsta laget – händer det en hel del med de ”vanliga” LED-LCD-modellerna också. UB970W blir LG:s nya toppmodell med 4K-upplösning och finns i storlekarna 65, 79, 84 och 98 tum.

LG passar på att förnya mellanklasserien UB950W som finns i 55 och 65 tum och förväntas kosta ungefär 35 000 kronor. På samma gång lanserar den koreanska tillverkaren UB850W, en ”folkversion” som finns i 49 och 55 tum och som kommer att kosta från 22 000 kronor – även dessa i 4K-upplösning.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Risken att bli lurad är större än chansen att göra ett klipp.
  Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.
  Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ännu en gång kan skratta och mysa med charmiga Johanne & Co.
  Fujifilm GFX100 får 400 megapixlar.
  Light Speaker från svenska Transparent är inte som andra trådlösa högtalare.
  Enligt flera källor har Samsung inga planer på en Galaxy Note 21. Note-serien ska ersättas av Galaxy Z Fold 3.
  Undvik felköp på Black Friday – satsa på testvinnarna!
  HBO Nordic satsar lokalt och lanserar snart sin första danska serie.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.