SUPERERBJUDANDE PÅ LJUD & BILD. 30% DENNA VECKA! SE ERBJUDANDET HÄR!

Bärbar Astell & Kern med inbyggd DAC

Astell & Kern har lanserat sin nya toppmodell AK240. Den bärbara musikspelaren har upp till 384 GB minne, vilket räcker till 800 okomprimerade album.

Som jämförelse har Apples gamla iPod Classic 160 GB minne och saknar stöd för lika många ljudformat som AK240.

Vi har testat Astell & Kerns mindre modell AK100 och gillade verkligen ljudet. Och det finns inget som talar för att AK240 ska låta sämre. Tvärtom.

Spelaren siktar på att vara ett slags bärbar musikserver och har en inbyggd USB-DAC med mikro-B-USB-port så att man kan spela musik från datorn och använda den inbyggda digitalomvandlaren för att förbättra ljudet.

A&K hävdar att AK240 kan ladda ner HD-filer, antingen trådlöst eller med kabel, från olika webbsidor och sedan spela upp dem från minnet. Som är fördelat på 256 GB internminne och ett 128 GB microSD-kort.

ak240

Spelaren är byggd i en tålig aluminiumlegering och har en ny Cirrus Logic 4398-omvandlare (eller rättare sagt två stycken, en för varje kanal) i stället för det Wolfson 8740-chip som sitter i AK120, och både balanserade och obalanserade analogingångar, optisk digitalingång, bluetooth och wifi.

AK240 klarar av de flesta ljudformat, inklusive populära DSD som de kräsnaste audiofilerna gillar för den extrema ljudkvaliteten, samt naturligtvis 24 bit/192 kHz-filer i PCM-format samt Apple Lossless.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Risken att bli lurad är större än chansen att göra ett klipp.
  Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.
  Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ännu en gång kan skratta och mysa med charmiga Johanne & Co.
  Fujifilm GFX100 får 400 megapixlar.
  Light Speaker från svenska Transparent är inte som andra trådlösa högtalare.
  Enligt flera källor har Samsung inga planer på en Galaxy Note 21. Note-serien ska ersättas av Galaxy Z Fold 3.
  Undvik felköp på Black Friday – satsa på testvinnarna!
  HBO Nordic satsar lokalt och lanserar snart sin första danska serie.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.