Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nytt trådlöst från Jabra

Smidiga trådlösa lurar och kraftfull bluetooth-högtalare

Av / 2014-01-10 - 05:10
Nytt trådlöst från Jabra

Jabras små trådlösa Soulmate-högtalare är tuffa och praktiska. Nu får de en storebror som logiskt nog heter Soulmate Max. Den har samma formspråk som lillebröderna och är även den stänksäker, samt att Jabra har testat att den tål relativt omild behandling. Den väger ett par kilo men har ett rejält handtag som ändå gör den lätt att bära runt på. Batteritiden ligger på 14 timmar och den kan även ladda din smartmobil.

jabra soulmate max

 

Fyra stycken framåtriktade element samt ett speciellt anpassat bakåtriktat baselement sörjer för ett kraftfullt ljud från en ändå, förhållandevis, liten högtalare. Släpps i januari för 3200 kronor.

Jabra visade även upp ett par nya trådlösa in-ear lurar. Rox Wireless har en tålig sladd mellan propparna som man lämpligen lägger bakom nacken.

jabara rox wireless

 

De är dessutom fulla av fiffiga funktioner. Till exempel är de magnetiska så att man kan sätta ihop propparna när man inte använder dem, och då går de automatiskt i strömsparläge. Den ena proppen har mikrofon så att de kan användas som headset till mobilen. De laddas med en helt vanlig mikro-USB anslutning som göms i den andra proppen. De är damm- och vattenskyddade och batteritiden ligger på 5,5 timmar.

Kommer i februari och kostar 1200 kronor.

www.jabra.se

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen