Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Jabra underlättar hybridarbete

Idag lanseras Evolve2 75, ett headset speciellt anpassat för hybridarbete och möten när du är på språng.

Av / 2021-10-12 - 15:32
Jabra underlättar hybridarbete

Efter många långa månader med hemmakontor övergår nu fler och fler företag till en mix av arbete på plats på kontoret och på distans. Jabra Evolve2 75 är specifikt framtagen för att underlätta flexibelt arbete och möten på språng.

Evolve2 75 är det första headsetet i Evolve-serien med justerbar aktiv brusreducering vilket innebär att du själv får möjlighet att reglera hur mycket, eller lite, ljud från omgivningen som du vill höra. Här finns även en HearThrough-knapp så att du med ett enkelt knapptryck kan släppa igenom ljudet som finns i din närhet. Hörluren är utrustad med en gömbar bomarm, som är 33 procent kortare än sin föregångare. Denna har både mute- och autosvarsfunktion. Bomarmen sägs vara anpassad för att möta Microsofts Open Office-krav och ska därmed stänga ute oljud i både öppna kontorslandskap och i andra områden med störande ljud när den är nedfälld. Vill man inte använda sig av bomarmen ska den enligt uppgift vara enkel att fälla upp.

”Dagens hybridarbete har förändrat var och hur vi arbetar. Kraven på att kunna ta samtal och ansluta till videomöten från olika platser, utan att samtalskvaliteten påverkas, är det som lagt grunden till det nya headsetet Evolve2 75. Med bland annat aktiv brusreducering, förbättrad batteritid och komfort sätter vi en helt ny standard för hybridarbete” säger Holger Reisinger, SVP för Enterprise Solutions på Jabra.

Evolve2 75 MS Angle 2 Beige Angle Boom Down Busylight LB Evolve2 75
<
>
Evolve2 75 kommer i två olika färger. (Foto: Jabra)

Evolve2 75 har åtta mikrofoner som är utrusade med Jabras algoritmer, triple chipset, som ska urskilja din röst från ljud i omgivningen och därmed ge riktigt bra samtalskvalitet. Headsetet är också utrustat med en lampa, Busylight, vilket visar din omgivning när du är upptagen så du slipper blir störd mitt i ett viktigt samtal.

Headsetet har 30 meter trådlös räckvidd och dubbel Bluetooth för uppkoppling mot till exempel dator och telefon samtidigt för både musik och samtal. Här finns även förbättrad batteritid med upp till 24 timmar samtalstid (utan brusreducering och busylight), vilket ska vara 33 procent mer än hos föregångaren Evolve 75. För musik uppges headsetet ha en batteritid på upp till 36 timmar och batteriet går att ladda under samtal.

Evolve2 75 kan samla in data, vilket ska göra det möjligt för en IT-avdelning att ta mer informerade beslut och felsöka problem. Jabra Xpress (headsetets programvara) gör det enkelt att hantera inställningar och uppgradera program även på distans.

Bekväm nog att användas hela dagen

Jabra har gett headsetet en ergonomisk passform med dubbla öronkuddar som ska göra det så bekvämt att det går använda det hela arbetsdagen utan att det blir obekvämt. Den ergonomiska passformen sägs även skapa bättre ventilation, göra så att headsetet sitter stabilt samt förbättra den aktiva brusreduceringen.

 

Pris och tillgänglighet:

Evolve2 75 kommer finnas tillgänglig från den 15 oktober, till priset av 3 400 kronor.

www.jabra.se

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen