TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Jabra underlättar hybridarbete

Idag lanseras Evolve2 75, ett headset speciellt anpassat för hybridarbete och möten när du är på språng.

forfatter
Publicerad 2021-10-12 - 15:32

Efter många långa månader med hemmakontor övergår nu fler och fler företag till en mix av arbete på plats på kontoret och på distans. Jabra Evolve2 75 är specifikt framtagen för att underlätta flexibelt arbete och möten på språng.

Evolve2 75 är det första headsetet i Evolve-serien med justerbar aktiv brusreducering vilket innebär att du själv får möjlighet att reglera hur mycket, eller lite, ljud från omgivningen som du vill höra. Här finns även en HearThrough-knapp så att du med ett enkelt knapptryck kan släppa igenom ljudet som finns i din närhet. Hörluren är utrustad med en gömbar bomarm, som är 33 procent kortare än sin föregångare. Denna har både mute- och autosvarsfunktion. Bomarmen sägs vara anpassad för att möta Microsofts Open Office-krav och ska därmed stänga ute oljud i både öppna kontorslandskap och i andra områden med störande ljud när den är nedfälld. Vill man inte använda sig av bomarmen ska den enligt uppgift vara enkel att fälla upp.

”Dagens hybridarbete har förändrat var och hur vi arbetar. Kraven på att kunna ta samtal och ansluta till videomöten från olika platser, utan att samtalskvaliteten påverkas, är det som lagt grunden till det nya headsetet Evolve2 75. Med bland annat aktiv brusreducering, förbättrad batteritid och komfort sätter vi en helt ny standard för hybridarbete” säger Holger Reisinger, SVP för Enterprise Solutions på Jabra.

Evolve2 75 MS Angle 2 Beige Angle Boom Down Busylight LB Evolve2 75
<
>
Evolve2 75 kommer i två olika färger. (Foto: Jabra)

Evolve2 75 har åtta mikrofoner som är utrusade med Jabras algoritmer, triple chipset, som ska urskilja din röst från ljud i omgivningen och därmed ge riktigt bra samtalskvalitet. Headsetet är också utrustat med en lampa, Busylight, vilket visar din omgivning när du är upptagen så du slipper blir störd mitt i ett viktigt samtal.

Headsetet har 30 meter trådlös räckvidd och dubbel Bluetooth för uppkoppling mot till exempel dator och telefon samtidigt för både musik och samtal. Här finns även förbättrad batteritid med upp till 24 timmar samtalstid (utan brusreducering och busylight), vilket ska vara 33 procent mer än hos föregångaren Evolve 75. För musik uppges headsetet ha en batteritid på upp till 36 timmar och batteriet går att ladda under samtal.

Evolve2 75 kan samla in data, vilket ska göra det möjligt för en IT-avdelning att ta mer informerade beslut och felsöka problem. Jabra Xpress (headsetets programvara) gör det enkelt att hantera inställningar och uppgradera program även på distans.

Bekväm nog att användas hela dagen

Jabra har gett headsetet en ergonomisk passform med dubbla öronkuddar som ska göra det så bekvämt att det går använda det hela arbetsdagen utan att det blir obekvämt. Den ergonomiska passformen sägs även skapa bättre ventilation, göra så att headsetet sitter stabilt samt förbättra den aktiva brusreduceringen.

 

Pris och tillgänglighet:

Evolve2 75 kommer finnas tillgänglig från den 15 oktober, till priset av 3 400 kronor.

www.jabra.se

forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Dell-datorer för flexibelt arbete Dell fokuserar på den så kallade hybrid-arbetsplatsen – alltså när man inte bara jobbar på kontoret utan var som helst.
Smart kamera för mötesrummet Nu är det slut med att gömma sig för kameran vid videomöten.
Billigaste Apple-skärmen är nästan mitt i prick Apples nya Studio Display är perfekt för många men hopplös för andra – och har en överraskande brist.
Jabras webbkamera är både snygg och smart Jabra Panacast 20 ger den mest prisvärda bilden vi har sett hittills. Och plus i kanten för att den nästan är elegant!
Ljud & Bild fyller 30 år 30 år med hifi, konsumentelektronik och ny teknik
MWC 2022: Lenovo-PC med Snapdragon har batteri för flera dagar Med en rekordlång batteritid på 28 timmar kan du använda Lenovo ThinkPad X13s i flera dagar utan att behöva ladda den.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend