Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Yamaha lanserar två nya soundbar-högtalare

Två nya soundbar-högtalare med separat eller inbyggd subwoofer och Dolby Atmos ska utmana bland annat Sonos.

Skrivet av / 2023-07-20 - 09:16
Yamaha lanserar två nya soundbar-högtalare

Yamaha har tillkännagett två helt nya Dolby Atmos-soundbar högtalare efter att nyligen ha återvänt till marknaden: SR-B40A med trådlös extern subwoofer och SR-B30A, som hanterar basåtergivning via en inbyggd subwoofer.

Den stora SR-B40A säljs med trådlös extern subwoofer, medan lillebror B30A har en inbyggd subwoofer. (Foto: Yamaha)

De nya tv-högtalarna är ett steg upp från Yamahas kompakta SR-C30A och SR-C20A. Detta återspeglas både i enheternas storlek och förmodligen också i priserna. Europeiska priser är inte fastställda ännu, men den stora SR-B40A förväntas ligga runt 550 euro, medan priset för lillebror förväntas vara cirka 350 euro.

Läs också Nya Sonos Beam: Vilket stort ljud! Sonos Beam var redan den bästa kompakta soundbar-högtalaren. Senaste generationen är ännu bättre, med Dolby Atmos.

SR-B40A har fyra fullregisterelement och två diskanter som täcker intervallet från 210 Hz till 22 000 Hz. Den separata trådlösa subwoofern tar hand om basljudet. SR-B30A har samma fullregisterelement och diskanter som SR-B40A, men har också en inbyggd subwoofer som går hela vägen ner till 54 Hz.

Förutom HDMI eARC och optisk anslutning finns det också Bluetooth-anslutning i de nya högtalarna. (Foto: Yamaha)

Enligt Yamaha ger de nya soundbar-högtalarna en uppslukande ljudupplevelse och ”lysande ljudåtergivning” med hjälp av deras True Sound-princip, som sägs maximera de tredimensionella aspekterna av Dolby Atmos. Dessutom ska Yamahas Clear Voice-funktion ge bättre återgivning av dialog.

Läs också Bra ljud, med begränsningar Bluesound gör alltid välljudande produkter. Men i systemet med Pulse Soundbar+ saknar vi något väsentligt.

De två högtalarna har också fyra ljudlägen: film, stereo, standard och spel, som hjälper till att matcha det du hör med det du tittar på.

Både SR-B30A och 40A har fjärrkontroll. (Foto: Yamaha)

När det gäller anslutning har båda modellerna optisk och HDMI-kompatibilitet. Med HDMI-CEC- och eARC-anslutningar kan du styra grundläggande funktioner direkt från TV-fjärrkontrollen. Alternativt finns det den praktiska Sound Bar Remote-appen, som låter dig justera och ändra volym och ljudlägen från din telefon eller surfplatta.

Båda modellerna ska finnas tillgängliga från juli.

Rune Michaelsen
(f. 1963): Översättare och frilansjournalist på Ljud & Bild och L&B Home. Rune är uppvuxen i en elektronikverkstad, är utbildad journalist och har förutom erfarenheter som dagstidningsjournalist arbetat som redaktionschef och chefredaktör på tidskrifter som Computerworld, PC Tidningen och Gör Det Själv. På L&B arbetar han som översättare, men skriver också gärna om allt från hifi till elektriska rullgardiner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Bordshögtalare med ljudtryck

Spännande golvmodell från Revival Audio

Småstenar för skrivbordet

Golvhögtalare som har allt

En liten nyhet i gammal stil

Steinway Lyngdorf har bantat

Elegant från Børresen

Nu i butik: Audiovector QR Special Edition

Lyxljud på resan

Kraftfull subwoofer från ATC

Fabriksbesök: Bang & Olufsen överraskar

Vattentäta takhögtalare

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen