TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Nya X-serien: Trådlösa högtalare från Sony

Sony vill ge dig en högtalare som passar din musik perfekt genom ett brett utbud av alternativ för ljudkvalitet, bärbarhet, tålighet och belysning.

forfatter
Publicerad 2021-04-22 - 10:13

Oavsett om du är inom- eller utomhus, ensam eller tillsammans med vänner, så hävdar Sony att någon av deras nya högtalare i X-serien passar dig. SRS-XP700, SRS-XP500 eller SRS-XG500 sägs passa allas musikstilar.

Tydligt och kraftfullt ljud

Samtliga tre högtalare har Sonys innovativa X-Balanced Speaker Units. Detta ska, enligt tillverkaren, ge mer ljudtryck och mindre förvrängt ljud genom att maximera högtalarens yta som innebär att du får ett rikare och tydligare ljud oavsett vilken musik du lyssnar på.

Sony SRS-XP700 framsida
Fronten på Sony SRS-XP700 (Foto: Sony)

SRS-XP700 har tre främre diskanter (varav två fungerar samtidigt) och en baktill som levererar Omnidirectional Party Sound som ska ge en kraftfull och djup bas samt ett tydligt ljud.

SRS-XP500 och SRS-XG500 har fått två diskanter framtill som tillsammans ger Powerful Party Sound. SRS-XG500 har dessutom passiva radiatorer som är optimerade för att reproducera ett tydligt basljud.

Sony SRS-XP700
Med XP700 eller XP500 så kan du hålla igång festen även om några regndroppar faller ner. Och XG500 är utrustad med ett slitstarkt och vattenavvisande nät som håller högtalaren torr och den uppges även vara dammtät (Foto: Sony)

Sony uppger batteritiden till 25 timmar på SRS-XP700, 20 timmar på SRS-XP500 och 30 timmar på SRS-XG500.

Om du gillar karaoke kommer du och högtalarna i X-serien passa bra ihop. SRS-XP700 och SRS-XP500 levereras med två mikrofoningångar i den bakre porten, en för en mikrofon och en för antingen en gitarr eller mikrofon. SRS-XG500 levereras med en ingång som kan användas för antingen en gitarr eller en mikrofon. Högtalarna har även bland annat Voice Changer och Echo samt DJ-kontroll för att kunna addera ljudeffekter.

Sony SRS-XP700
Baksida Sony SRS-XP700 (Foto: Sony)

SRS-XP700, SRS-XP500 och SRS-XG500 kommer med uppspelning och laddning via USB. Du kan ansluta och spela musik med en USB-port för uppspelning av dina digitala filer. Vissa mobiler går att ladda direkt via högtalaren. Alla tre högtalare är kompatibla med Bluetooth så att du kan parkoppla högtalaren med din Bluetooth-enhet.

Sony SRS-XP700
SRS-XP700 väger närmare 17 kg men är absolut flyttbar (Foto: Sony)

Samtliga högtalare kommer med Party Connect som gör att du kan koppla ihop upp till 100 kompatibla högtalare som sedan synkroniserar med musiken och belysningen.

Pris och tillgänglighet

SRS-XP700: Rekommenderat ca pris 5 500 kronor.

SRS-XP500: Rekommenderat ca pris 3 700 kronor.

SRS-XG500: Rekommenderat ca pris 4 500 kronor.

Alla tre högtalarna kommer finnas tillgängliga från juni 2021

www.sony.se

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Hur bra låter Samsungs ultratunna soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar måste vara den tunnaste vi har skådat, men ljudet är förvånansvärt stort! HW-S810B kan också ett par trick som gör den extra lättplacerad.
Dessa fick oss att häpna De små KEF LSX II är de bästa trådlösa stereohögtalarna i prisklassen.
TAD återvänder med ny högtalare Högtalaren TAD-CR1TX blir inte direkt billig.
Engelska Lowther är tillbaka med Almira Nya Almira är Lowthers första högtalare på 30 år.
Trådlöst studioljud hemma Ett par högtalare som de här är det enklaste sättet att få bra ljud.
Ambitiös high-end högtalare från Børresen Den bästa högtalaren Børresen någonsin gjort.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend