TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Wilson Audio LōKē: Stenhård subwoofer i coola färger

LōKē är en kompakt sub – men inte speciellt liten!

forfatter
Publicerad 2022-03-13 - 08:03

Amerikanska Wilson Audio är kända för sina kompromisslösa högtalare som riktar sig till entusiaster som har mer plats och pengar än de flesta av oss. Men även de största och grymmaste högtalarna kan behöva hjälp av en subwoofer om man vill nå de riktigt avgrundsdjupa frekvenserna!

Wilson Audio har ett par häftiga kreationer i sub-kategorin också, flera av dem är lika stora som kylskåp. Nu har de släppt en ny och mer kompakt variant – fast det är klart, allt är relativt!

Wilson Audio LōKē

Subwoofern med det passande namnet LōKē är Wilsons minsta hittills. Lillebrodern till Watch Dog och Thor’s Hammer har ett tiotums baselement med lång slaglängd, kopplat till en inbyggd förstärkare som ger 500 watt.

Bland anslutningarna finns analoga RCA- och XLR-ingångar men även utgångar som gör det möjligt att ansluta flera subwoofers. LōKē har även en inbyggd parametrisk equalizer som kan justeras via kontrollpanelen.

Wilson Audio Loke rear panel 1 LoKe with Sasha DAW SabrinaX and TuneTot 989x592 1 LoKe Group Shot Without Grilles 989x556 1
<
>
Loki är gjord för att vara en bra matchning med Wilsons mer kompakta högtalare: Här ser vi den med golvhögtalarna Sasha DAW och SabrinaX, samt stativhögtalarna TuneTot. (Foto: Wilson Audio)

Kabinettet huserar hela härligheten har måtten 52 x 35 x 55 cm och väger strax under 50 kg. Det är givetvis lackat i en högglanspolerad WilsonGloss-finish. Bland standardfärgerna finns ljusgrå, mörkgrå och svart, men LōKē kan även levereras livligare, till exempel den orange Bergamot Pearl, mot extrakostnad.

Läs också Den ultimata subwoofern? Amerikanska Magico är på banan med en ny hårdkokt sub i high-end-klassen.

Pris och tillgänglighet

LōKē går att beställa nu, och även om detta är en liten subwoofer med Wilson-mått så blir den inte speciellt billig! Vi har inte fått de nordiska priserna bekräftade ännu, men i USA är starpriset 8 750 dollar – alltså närmare 100 000 kronor inklusive moms. Nordisk distributör är PS Audio.

 

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
De bästa trådlösa vi har hört KEFs trådlösa, golvstående LS60 Wireless är inget annan än briljanta.
Sonos: Alla rykten var sanna! Sonos nya röstassistent och soundbar har nu fått officiellt namn och lanseringsdatum. Det har också kommit bärbara nyheter.
Helt galet grymt från KEF Det spelar ingen roll om det är rock eller klassiskt du lyssnar på. De här högtalarna tycks komma från en annan värld och skakar om din kropp samtidigt som dina öron får den finaste massage.
Steinway & Sons påbörjar badsäsongen Vattentät utomhushögtalare från Steinway Lyngdorf.
Precisionsverktyget du kan använda hemma Genelec är främst kända för sina högtalare för ljudstudior, men 6040R kan även användas hemma.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend