Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Wilson Audio LōKē: Stenhård subwoofer i coola färger

LōKē är en kompakt sub – men inte speciellt liten!

Av / 2022-03-13 - 08:03
Wilson Audio LōKē: Stenhård subwoofer i coola färger

Amerikanska Wilson Audio är kända för sina kompromisslösa högtalare som riktar sig till entusiaster som har mer plats och pengar än de flesta av oss. Men även de största och grymmaste högtalarna kan behöva hjälp av en subwoofer om man vill nå de riktigt avgrundsdjupa frekvenserna!

Wilson Audio har ett par häftiga kreationer i sub-kategorin också, flera av dem är lika stora som kylskåp. Nu har de släppt en ny och mer kompakt variant – fast det är klart, allt är relativt!

Wilson Audio LōKē

Subwoofern med det passande namnet LōKē är Wilsons minsta hittills. Lillebrodern till Watch Dog och Thor’s Hammer har ett tiotums baselement med lång slaglängd, kopplat till en inbyggd förstärkare som ger 500 watt.

Bland anslutningarna finns analoga RCA- och XLR-ingångar men även utgångar som gör det möjligt att ansluta flera subwoofers. LōKē har även en inbyggd parametrisk equalizer som kan justeras via kontrollpanelen.

Wilson Audio Loke rear panel 1 LoKe with Sasha DAW SabrinaX and TuneTot 989x592 1 LoKe Group Shot Without Grilles 989x556 1
<
>
Loki är gjord för att vara en bra matchning med Wilsons mer kompakta högtalare: Här ser vi den med golvhögtalarna Sasha DAW och SabrinaX, samt stativhögtalarna TuneTot. (Foto: Wilson Audio)

Kabinettet huserar hela härligheten har måtten 52 x 35 x 55 cm och väger strax under 50 kg. Det är givetvis lackat i en högglanspolerad WilsonGloss-finish. Bland standardfärgerna finns ljusgrå, mörkgrå och svart, men LōKē kan även levereras livligare, till exempel den orange Bergamot Pearl, mot extrakostnad.

Läs också Den ultimata subwoofern? Amerikanska Magico är på banan med en ny hårdkokt sub i high-end-klassen.

Pris och tillgänglighet

LōKē går att beställa nu, och även om detta är en liten subwoofer med Wilson-mått så blir den inte speciellt billig! Vi har inte fått de nordiska priserna bekräftade ännu, men i USA är starpriset 8 750 dollar – alltså närmare 100 000 kronor inklusive moms. Nordisk distributör är PS Audio.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

Ny subwoofer för de superrika

En inblick i Harmans allra heligaste

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen