TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Magico lanserar subwoofern Titan 15

Amerikanska Magico är på banan med en ny hårdkokt sub i high-end-klassen.

forfatter
Publicerad 2021-11-09 - 15:33

Magico är känt för sina kompromisslösa högtalare: Den amerikanska tillverkaren anses vara en av de bästa inom high-end ljud. Utmärkande för Magico är att kabinetten är gjorda av aluminium för att motverka resonanser. Detta bidrar ofta till att högtalarna hamnar i tungviktsklassen, mätt i såväl kilo som kronor…

Nu är Magico på banan med en ny subwoofer, och nyfödda Titan 15 ser inte precis ut som en lättviktare den heller. Titan 15 är förmodligen gjord för att återge lågfrekventa ljudeffekter med realistisk kraft och energi, och ska tåla ljudtryck upp till 136 decibel!

Magico Titan 15

Titan 15 använder två aktiva 15-tums baselement med aluminiummembran, monterade i ett starkt, slutet kabinett, även det tillverkat av aluminium. Själva skåpet är inspirerat av Magicos befintliga QSUB-modeller, med invändiga stag och dämpande material som säkerställer optimal prestanda – men har också fått en modernare, rundad design.

T15_2-989x707 Titan-15_1-989x707 T15v_PR-989x715
<
>
Magico Titan 15 använder ett nyutvecklat, 15" baselement i aluminium (höger) som är betydligt kraftfullare än sin föregångare (vänster) (Foto: Magico LLC)

De två baselementen spelar i motsatta riktningar för att utjämna krafterna som påverkar kabinettet. För att driva det hela används inte bara en, utan två klass, D-förstärkare på 3200 Watt – vardera! Dessutom är Magico sub så klart utrustad med DSP och kalibreringsmöjligheter för att matcha både de andra högtalarna och akustiken i lyssningsrummet.

Läs också Magico Q1 Den fantastiska minstingen Q1 från Magico har förmågan att få fram de magiska ögonblicken i musiken.
Läs också Magico S1 Magico är en av de firmor som definierar high-end. Och deras nya ”billiga” högtalare håller fanan högt och bjuder på ren magi.

Priset då?

Magico Titan 15 kommer att finnas tillgänglig från Q1 2022. Vi har inte fått bekräftelse på nordiska priser än, men priset i USA uppges vara 32 000 dollar.

Magico Titan 15 – Specifikationer

Baselement: 2 x 15” TITAN Bass Drivers

Frekvensgång: 10 Hz –150 Hz

Förstärkare: 6 500W (230v).

Impedans: 45 K ohm

Mått: 65 x 65 x 76 cm (H x B x D)

Vikt: 177 kg

Läs också Världens största subwoofer? Du får leta länge efter en större, tyngre och dyrare (!) subwoofer än Ascendo SMSG50.
Ascendo SMSG50
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nya Boomers från Ultimate Ears De populära Wonderboom-högtalarna från Logitech-ägda Ultimate Ears har kommit i den tredje upplagan. Och Hyperboom har fått en ansiktslyftning.
Billig soundbar som imponerar Denons billigaste soundbar med Dolby Atmos har förvånansvärt bra ljud.
PSB fyller 50 år med nya flaggskepp Synchrony-serien markerar 50 år av högtalarhantverk. Ikonisk grundare är fortfarande med i laget.
Partyhögtalare och massor av helt trådlöst från JBL Oavsett smak och plånbok bör du kunna hitta en par helt trådlösa öronproppar från JBL som passar. De har också nya partyhögtalare.
Vi testar Devialets första soundbar Devialet Dione ger TV-ljudet ett veritabelt lyft samtidigt som den fungerar utmärkt med musik. Men den kostar!
Vi testar Samsungs bästa soundbar En av våra soundbar-favoriter är tillbaka i en finputsad version. Samsung HW-Q995B låter kanonbra med film!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend