Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Magico lanserar subwoofern Titan 15

Amerikanska Magico är på banan med en ny hårdkokt sub i high-end-klassen.

Av / 2021-11-09 - 15:33
Magico lanserar subwoofern Titan 15

Magico är känt för sina kompromisslösa högtalare: Den amerikanska tillverkaren anses vara en av de bästa inom high-end ljud. Utmärkande för Magico är att kabinetten är gjorda av aluminium för att motverka resonanser. Detta bidrar ofta till att högtalarna hamnar i tungviktsklassen, mätt i såväl kilo som kronor…

Nu är Magico på banan med en ny subwoofer, och nyfödda Titan 15 ser inte precis ut som en lättviktare den heller. Titan 15 är förmodligen gjord för att återge lågfrekventa ljudeffekter med realistisk kraft och energi, och ska tåla ljudtryck upp till 136 decibel!

Magico Titan 15

Titan 15 använder två aktiva 15-tums baselement med aluminiummembran, monterade i ett starkt, slutet kabinett, även det tillverkat av aluminium. Själva skåpet är inspirerat av Magicos befintliga QSUB-modeller, med invändiga stag och dämpande material som säkerställer optimal prestanda – men har också fått en modernare, rundad design.

T15_2-989x707 Titan-15_1-989x707 T15v_PR-989x715
<
>
Magico Titan 15 använder ett nyutvecklat, 15" baselement i aluminium (höger) som är betydligt kraftfullare än sin föregångare (vänster) (Foto: Magico LLC)

De två baselementen spelar i motsatta riktningar för att utjämna krafterna som påverkar kabinettet. För att driva det hela används inte bara en, utan två klass, D-förstärkare på 3200 Watt – vardera! Dessutom är Magico sub så klart utrustad med DSP och kalibreringsmöjligheter för att matcha både de andra högtalarna och akustiken i lyssningsrummet.

Läs också Magico Q1 Den fantastiska minstingen Q1 från Magico har förmågan att få fram de magiska ögonblicken i musiken.
Läs också Magico S1 Magico är en av de firmor som definierar high-end. Och deras nya ”billiga” högtalare håller fanan högt och bjuder på ren magi.

Priset då?

Magico Titan 15 kommer att finnas tillgänglig från Q1 2022. Vi har inte fått bekräftelse på nordiska priser än, men priset i USA uppges vara 32 000 dollar.

Magico Titan 15 – Specifikationer

Baselement: 2 x 15” TITAN Bass Drivers

Frekvensgång: 10 Hz –150 Hz

Förstärkare: 6 500W (230v).

Impedans: 45 K ohm

Mått: 65 x 65 x 76 cm (H x B x D)

Vikt: 177 kg

Läs också Världens största subwoofer? Du får leta länge efter en större, tyngre och dyrare (!) subwoofer än Ascendo SMSG50.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

Ny subwoofer för de superrika

En inblick i Harmans allra heligaste

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen