Nyhet

Magico lanserar subwoofern Titan 15

Amerikanska Magico är på banan med en ny hårdkokt sub i high-end-klassen.
forfatter

Magico är känt för sina kompromisslösa högtalare: Den amerikanska tillverkaren anses vara en av de bästa inom high-end ljud. Utmärkande för Magico är att kabinetten är gjorda av aluminium för att motverka resonanser. Detta bidrar ofta till att högtalarna hamnar i tungviktsklassen, mätt i såväl kilo som kronor…

Nu är Magico på banan med en ny subwoofer, och nyfödda Titan 15 ser inte precis ut som en lättviktare den heller. Titan 15 är förmodligen gjord för att återge lågfrekventa ljudeffekter med realistisk kraft och energi, och ska tåla ljudtryck upp till 136 decibel!

Magico Titan 15

Titan 15 använder två aktiva 15-tums baselement med aluminiummembran, monterade i ett starkt, slutet kabinett, även det tillverkat av aluminium. Själva skåpet är inspirerat av Magicos befintliga QSUB-modeller, med invändiga stag och dämpande material som säkerställer optimal prestanda – men har också fått en modernare, rundad design.

T15_2-989x707 Titan-15_1-989x707 T15v_PR-989x715
<
>
Magico Titan 15 använder ett nyutvecklat, 15" baselement i aluminium (höger) som är betydligt kraftfullare än sin föregångare (vänster) (Foto: Magico LLC)

De två baselementen spelar i motsatta riktningar för att utjämna krafterna som påverkar kabinettet. För att driva det hela används inte bara en, utan två klass, D-förstärkare på 3200 Watt – vardera! Dessutom är Magico sub så klart utrustad med DSP och kalibreringsmöjligheter för att matcha både de andra högtalarna och akustiken i lyssningsrummet.

Läs också

Magico Q1

Läs också

Magico S1

Priset då?

Magico Titan 15 kommer att finnas tillgänglig från Q1 2022. Vi har inte fått bekräftelse på nordiska priser än, men priset i USA uppges vara 32 000 dollar.

Magico Titan 15 – Specifikationer

Baselement: 2 x 15” TITAN Bass Drivers

Frekvensgång: 10 Hz –150 Hz

Förstärkare: 6 500W (230v).

Impedans: 45 K ohm

Mått: 65 x 65 x 76 cm (H x B x D)

Vikt: 177 kg

Världens största subwoofer? Du får leta länge efter en större, tyngre och dyrare (!) subwoofer än Ascendo SMSG50.
Ascendo SMSG50

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.