TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Uppdaterad version av maffiga Audio Pro Drumfire

Den skräckinjagande festhögtalaren Drumfire får äntligen Google Cast och AirPlay 2.

forfatter
Publicerad 2022-04-26 - 15:18

När vi testade festhögtalaren Drumfire från svenska Audio Pro 2019 var det nästan så att fönsterrutorna hotade med att sprida glassplitter över hela golvet. Högtalaren, som närmast påminner om en gitarrförstärkare med en mindre högtalare ovanpå, spelade så högt och imponerade på samma gång på oss genom att den lät rent och snyggt när vi ville det.

Läs också Audio Pro Drumfire Drumfire är de tidigare bordshögtalarnas stora, högljudda och farliga kusin.
Audio Pro Drumfire II presets
Audio Pro Drumfire II har sex förval i stället för föregångarens fyra. Foto: Audio Pro

Chromecast och AirPlay 2

Audio Pro har sitt eget multiroom-system, så att flera högtalare kan spela tillsammans. Lite som Sonos. Och det är väl i och för sig bra – men nya Drumfire II täcker äntligen andra behov också – för den nya versionen har även fått AirPlay 2 och Google Cast (Chromecast). Det innebär att den lär vara intressant för ännu fler nu när Audio Pro tänker lika mycket på Apple- och Android-användare.

Audio Pro Drumfire II white
Foto: Audio Pro

Högtalaren har även både Spotify Connect och Bluetooth.

Dessutom utlovas ännu bättre ljud, och antalet knappar för förval har ökat till sex. Där kan man lagra sina favoritradiostationer eller spellistor så att man inte ens behöver plocka fram mobiltelefonen varje gång.

Audio Pro Drumfire D 2
Om du bara vill köpa översta delen så får du det. Foto: Audio Pro

Du kan bara köpa toppen

Precis som tidigare kan du köpa enbart topphögtalaren (som numera heter Drumfire D-2) utan subwoofern undertill. Om du har ont om plats, eller helt enkelt tycker att det blir för häftigt med subwoofern. Audio Pro lovar att du ändå får ett stort och fylligt ljud.

Audio Pro Drumfire II guitar
Nej, Drumfire II är ingen gitarrförstärkare. Bara en stooor partyhögtalare. Foto: Audio Pro

Audio Pro Drumfire II: Pris och tillgänglighet

Audio Pro Drumfire II finns i svart, vitt och grått och går att köpa från och med 29 april. Priset är 8 000 kronor för hela systemet och 4 500 kronor för topphögtalaren Drumfire D-2.

audiopro.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Marshall-ljud i fickan Den är så liten att det nästan är onaturligt att den gör så mycket ljud.
Zeppelinaren flyger igen Bowers & Wilkins välkända trådlösa Zeppelin-högtalare är inne på sin fjärde generation och har hängt med i tiden. Resultatet är helt modernt.
Skotska fynesser i München Fyne Audio visade komplett vintage-stil på highend-mässan i München.
High End 2022: Ny järnhögtalare med spännande element Äntligen kommer en större version av den makalösa Jern-högtalaren. Och den har häftiga element!
Hegel har nya flaggskeppsförstärkare Förstärkarkombinationen H30 och P30 förnyas.
Sådana här högtalare har du knappast sett förut Estelons flaggskepp är sannerligen extremt.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend