Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Täpper till luckorna i Scansonics L-serie

Den prisvärda Scansonic L-serien har fått nya medlemmar. Nu kan man fylla hela vardagsrummet med välklingande ljud, oavsett om man är ute efter stereo eller hemmabio.

Skrivet av / 2023-12-20 - 13:57
Täpper till luckorna i Scansonics L-serie

Scansonic L-seriens högtalare är utformade för att ge bästa möjliga ljudkvalitet till ett mycket överkomligt pris. Detta från ett företag som också ligger bakom några av de dyraste högtalarna vi känner till, nämligen Raidho.

L-serien hade redan tre golvstående modeller på menyn, liksom några kompakta modeller, en snygg centerhögtalare och en 8-tums subwoofer. De nya högtalarna i serien uppfyller behoven hos dem som vill ha större högtalare.

Det handlar om den kraftfulla golvhögtalaren L-20, den tillhörande aktiva L-12 SUB-subwoofern och den kompetenta, men fortfarande ganska kompakta, centerhögtalaren L-10.

Scansonic L-20
Foto: Scansonic

Scansonic L-20: Fyller rummet

Den höga L-20 tar plats, men i gengäld levererar den ett rikt, dynamiskt ljud ner till 35 Hz – utan subwoofer. Man får tre 6,5-tums baselement utöver ett dedikerat mellanregister och diskantelement. Allt styrs av ett 3-vägs delningsfilter.

Läs också Scansonic M-6 Det som egentligen är en läcker högtalare lider av ett tamt ljud.

Resultatet, om vi ska tro Scansonic själva, är en stor ljudupplevelse, oavsett om man spelar musik eller tittar på film. Den neutrala återgivningen ska passa lika bra för musikentusiaster som för filmfantaster.

Scansonic L-12
Foto: Scansonic

Scansonic L-12 SUB: Mer tryck i basen

Behöver du lite punch i ditt ljud? Här kommer L-12 SUB in med sitt 30 cm stora baselement. Med en bas som sträcker sig ända ner till 25 Hz.

Där andra tillverkare använder en billig klass D-förstärkare i sina subwoofers för att maximera effekten till lägsta möjliga pris, satsar Scansonic på klass AB-förstärkning. Ljudet är så mycket bättre, anser de, att de inte vill ta den enkla vägen när det gäller ljudtryck.

L-12 SUB ska med sin långa slaglängd och 200 watt RMS ge en kontrollerad och exakt bas som kompletterar resten av L-20:s frekvensomfång. MDF-kabinettet har en extra 15 mm frontpanel för att minska oönskade vibrationer och resonanser.

Scansonic L-10
Foto: Scansonic

Scansonic L-10: Diskret centerhögtalare

Om man ska bygga ett surroundsystem behöver man en bra centerhögtalare. Scansonic L-10 är utformad för att passa in sömlöst med de andra L-modellerna, med samma 1″ diskant och två 5,25″ baselement för mellanregister. Till skillnad från den mer kompakta L-6, som använder två 4,5-tums element.

L-10 har en design som är tillräckligt kompakt för att placeras under TV-skärmen, men med tillräcklig intern volym för att fungera i större hemmabioanläggningar. Här ligger tonvikten på tydlig dialog och effekter, och designen matchar naturligtvis resten av serien.

Scansonic L-20, L12 SUB og L-10: Priser och tillgänglighet

Produkterna finns i lager nu, och priserna i euro är följande:

  • Scansonic L-20  1995 EUR / par
  • Scansonic L-12 SUB  1350 EUR / stk
  • Scansonic L-10  450 EUR / stk

Mer info: scansonichd.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Spännande golvmodell från Revival Audio

Småstenar för skrivbordet

Golvhögtalare som har allt

En liten nyhet i gammal stil

Steinway Lyngdorf har bantat

Elegant från Børresen

Nu i butik: Audiovector QR Special Edition

Lyxljud på resan

Kraftfull subwoofer från ATC

Fabriksbesök: Bang & Olufsen överraskar

Vattentäta takhögtalare

Klipsch och Onkyo vill utmana Sonos

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen