Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Täpper till luckorna i Scansonics L-serie

Den prisvärda Scansonic L-serien har fått nya medlemmar. Nu kan man fylla hela vardagsrummet med välklingande ljud, oavsett om man är ute efter stereo eller hemmabio.

Av / 2023-12-20 - 13:57
Täpper till luckorna i Scansonics L-serie

Scansonic L-seriens högtalare är utformade för att ge bästa möjliga ljudkvalitet till ett mycket överkomligt pris. Detta från ett företag som också ligger bakom några av de dyraste högtalarna vi känner till, nämligen Raidho.

L-serien hade redan tre golvstående modeller på menyn, liksom några kompakta modeller, en snygg centerhögtalare och en 8-tums subwoofer. De nya högtalarna i serien uppfyller behoven hos dem som vill ha större högtalare.

Det handlar om den kraftfulla golvhögtalaren L-20, den tillhörande aktiva L-12 SUB-subwoofern och den kompetenta, men fortfarande ganska kompakta, centerhögtalaren L-10.

Scansonic L-20
Foto: Scansonic

Scansonic L-20: Fyller rummet

Den höga L-20 tar plats, men i gengäld levererar den ett rikt, dynamiskt ljud ner till 35 Hz – utan subwoofer. Man får tre 6,5-tums baselement utöver ett dedikerat mellanregister och diskantelement. Allt styrs av ett 3-vägs delningsfilter.

Läs också Scansonic M-6 Det som egentligen är en läcker högtalare lider av ett tamt ljud.

Resultatet, om vi ska tro Scansonic själva, är en stor ljudupplevelse, oavsett om man spelar musik eller tittar på film. Den neutrala återgivningen ska passa lika bra för musikentusiaster som för filmfantaster.

Scansonic L-12
Foto: Scansonic

Scansonic L-12 SUB: Mer tryck i basen

Behöver du lite punch i ditt ljud? Här kommer L-12 SUB in med sitt 30 cm stora baselement. Med en bas som sträcker sig ända ner till 25 Hz.

Där andra tillverkare använder en billig klass D-förstärkare i sina subwoofers för att maximera effekten till lägsta möjliga pris, satsar Scansonic på klass AB-förstärkning. Ljudet är så mycket bättre, anser de, att de inte vill ta den enkla vägen när det gäller ljudtryck.

L-12 SUB ska med sin långa slaglängd och 200 watt RMS ge en kontrollerad och exakt bas som kompletterar resten av L-20:s frekvensomfång. MDF-kabinettet har en extra 15 mm frontpanel för att minska oönskade vibrationer och resonanser.

Scansonic L-10
Foto: Scansonic

Scansonic L-10: Diskret centerhögtalare

Om man ska bygga ett surroundsystem behöver man en bra centerhögtalare. Scansonic L-10 är utformad för att passa in sömlöst med de andra L-modellerna, med samma 1″ diskant och två 5,25″ baselement för mellanregister. Till skillnad från den mer kompakta L-6, som använder två 4,5-tums element.

L-10 har en design som är tillräckligt kompakt för att placeras under TV-skärmen, men med tillräcklig intern volym för att fungera i större hemmabioanläggningar. Här ligger tonvikten på tydlig dialog och effekter, och designen matchar naturligtvis resten av serien.

Scansonic L-20, L12 SUB og L-10: Priser och tillgänglighet

Produkterna finns i lager nu, och priserna i euro är följande:

  • Scansonic L-20  1995 EUR / par
  • Scansonic L-12 SUB  1350 EUR / stk
  • Scansonic L-10  450 EUR / stk

Mer info: scansonichd.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Män vill ha BAS!

Överraskande prisvärd high-end

Pillret som förbättrar humöret

Legendarisk gitarrförstärkare får nytt liv

Boom för evigt

Extrem soundbar från Steinway Lyngdorf

Dolda basmuskler från Neat

Franska högtalare som får det att vattnas i munnen på oss

Berömd konstnär utsmyckar B&O

Se vilken högtalare som är tillbaka!

Se den häftigaste JBL-samlingen i världen

Superdiskanten är kronan på verket

Rulla till toppen