TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Steinway & Sons Marine Speaker

Vattentät utomhushögtalare från Steinway Lyngdorf.

forfatter
Publicerad 2022-05-10 - 13:46

Den här räknade vi inte med. Lyngdorfs samarbete med Steinway & Sons, de där med flyglarna, har hittills lett till svindyra highend-högtalare och ett par enastående fina förstärkare.

Men den vattentäta och aktiva högtalaren på bilderna är den avsedd för utomhusbruk, och ska passa lika bra vid poolkanten som på yachten.

Marine Speaker, står det i pressmeddelandet. Som också berättar att högtalaren – som är damm- och vattentät enligt IP65 – har en inbyggd förstärkare som driver två 8-tums baselement, ett 6,5-tums mellanregister och en AMT-banddiskant. Vilket är ungefär vad vi förväntar oss att hitta i en highend-högtalare från Steinway Lyngdorf.

Marine lifestyle small
Foto: Steinway & Sons

Intressant nog har högtalarna inbyggd kalibrering som ska ge optimalt ljud oavsett placering. Utomhusakustik är ofta svårt att få till, så kalibrering av högtalarna är inte så dumt.

Marine Speaker har vitlackerade kabinett av aluminium och en guldfärgad kant runt grillen på framsidan, och kan placeras på olika sätt på alla ställen man behöver en vattentät fullregisterhögtalare.

Marine Speaker
Foto: Steinway & Sons
Läs också Bra ljud utomhus i påsk Du förtjänar det bästa ljudet terrassen i påsk. Du måste helt enkelt ha ett par utomhushögtalare
Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

Stentuffa bashögtalare från Klipsch Toppmodellen har ett 16(!) tums baselement.
Aktiva retrohögtalare från Klipsch Vill du ha trådlösa högtalare med drag i? Klipsch The Sevens och The Nines borde rocka tillräckligt.
lbpluss
Slår Sonos på deras hemmabana Audio Pro A15 är en stark liten multiroom-bordshögtalare som du kan ta med dig ut i trädgården.
lbpluss
Fylligt ljud och full streaming Golvhögtalarna Audio Pro A38 är en inredningsvänlig allt-i-ett stereo med musikstreaming, multiroom och TV-anslutning.
Musik i duschen Ikea Vappeby är en liten Bluetooth-högtalare som tål att användas i badrummet.
Följ Ljud & Bild