TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Steinway & Sons Marine Speaker

Vattentät utomhushögtalare från Steinway Lyngdorf.

forfatter
Publicerad 2022-05-10 - 13:46

Den här räknade vi inte med. Lyngdorfs samarbete med Steinway & Sons, de där med flyglarna, har hittills lett till svindyra highend-högtalare och ett par enastående fina förstärkare.

Men den vattentäta och aktiva högtalaren på bilderna är den avsedd för utomhusbruk, och ska passa lika bra vid poolkanten som på yachten.

Marine Speaker, står det i pressmeddelandet. Som också berättar att högtalaren – som är damm- och vattentät enligt IP65 – har en inbyggd förstärkare som driver två 8-tums baselement, ett 6,5-tums mellanregister och en AMT-banddiskant. Vilket är ungefär vad vi förväntar oss att hitta i en highend-högtalare från Steinway Lyngdorf.

Marine lifestyle small
Foto: Steinway & Sons

Intressant nog har högtalarna inbyggd kalibrering som ska ge optimalt ljud oavsett placering. Utomhusakustik är ofta svårt att få till, så kalibrering av högtalarna är inte så dumt.

Marine Speaker har vitlackerade kabinett av aluminium och en guldfärgad kant runt grillen på framsidan, och kan placeras på olika sätt på alla ställen man behöver en vattentät fullregisterhögtalare.

Marine Speaker
Foto: Steinway & Sons
Läs också Bra ljud utomhus i påsk Du förtjänar det bästa ljudet terrassen i påsk. Du måste helt enkelt ha ett par utomhushögtalare
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

Fem decennier med Polk Amerikanska Polk Audio har gjort högtalare i 50 år. R200AE är en jubileumsmodell, signerad av företagets grundare.
Högtalare till salongen Elipson Heritage XLS11 är franska – men ser ut som amerikanska monitorhögtalare från stereons guldålder.
Ta med bioljudet hem till vardagsrummet. Låter TV:n svagt och klent? Vi har testat fem prisvärda högtalare som botar mager bas och ger dig feta surroundupplevelser!
Bästa vi har hört En sådan födelsedagspresent de gröna högtalarna från Monitor Audio är! Här får man faktiskt allt på en gång.
QUAD ESL 63 – klassikern vi aldrig glömmer I högtalarnas Hall of Fame finns det en som borde stå för sig själv. I ett eget rum, inkopplad till en liten rörförstärkare. Som spelar Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk skulle bli helt hänförda av ljudet.
Ljud som inte tar plats Inbyggnadshögtalarna DALI Phantom K-60 LP kräver praktiskt taget inget utrymme på djupet.
Följ Ljud & Bild