Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sony lanserar HT-S2000: Ny, billig soundbar med Dolby Atmos och DTS:X

Kompakta mått och en förnuftig prislapp gör att Sony HT-S2000 blir en intressant utmanare till bland annat Sonos Beam.

Av / 2023-05-24 - 15:33
Sony lanserar HT-S2000: Ny, billig soundbar med Dolby Atmos och DTS:X

Sony har i dag släppt information om sin senaste soundbar, HT-S2000. Den här gången handlar det inte om en ny enorm och svindyr flaggskeppsmodell, utan snarare en nykomling i den lite mer prisvärda delen av skalan.

Den nya Sony-högtaklaren lanserades på den amerikanska marknaden redan i mars och nu bekräftar Sony att den även kommer till Europa. Enligt planen ska HT-S2000 kosta 6 000 kronor och hamnar alltså i samma prisklass som Sonos populära Beam (Gen 2).

Sony HT-S2000

Med måtten 800 × 64 × 124 mm är HT-S2000 en relativt kompakt soundbar med rundade former. Högtalarkonfigurationen är 3.1 kanaler: Den har alltså inga renodlade höjdkanaler, däremot har den en dedikerad centerkanal och Sonys egenutvecklade ”ovala” baselement av typen X-Balanced.

Sony HT-S2000 stöder 3D-ljudformat som Dolby Atmos och DTS:X genom ”virtuell” ljudbehandling. Sony hävdar att Vertical Surround Engine och S-Force PRO Front Surround ska ge en tredimensionell ljudupplevelse, även från vanliga stereoljudspår.

Ljud & Bild fick en smygtitt på den nya soundbar-högtalaren på Elgigantens interna ”Campus 2023”-mässa häromdagen. Vi fick tyvärr inte lyssna på den, men med tanke på våra erfarenheter från storebröder som HT-A5000 kan detta förmodligen vara ett intressant alternativ för alla som letar efter en kompakt soundbar för mindre rum och TV-system.

I övrigt är det intressant att notera att HT-S2000 även kan utökas med trådlösa bakhögtalare (SA-RS3S) och en separat subwoofer (SA-SW5 / SA-SW3) om så önskas.

Sony HT-S2000 har en egen fjärrkontroll, men den kan även ställas in och styras via Sonys nya Connect-app som ger full kontroll över ljudinställningarna.

Pris och tillgänglighet

Sony HT-S2000 finns i butik från och med juni och kostar 6 000 konor.

Läs också Det bästa Sony-köpet? Sonys mellersta soundbar drämmer till med övertygande surroundljud. Men hur bra är HT-A5000 om man jämför med Sonos Arc?
Läs också Nya Sonos Beam: Vilket stort ljud! Sonos Beam var redan den bästa kompakta soundbar-högtalaren. Senaste generationen är ännu bättre, med Dolby Atmos.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

Ny subwoofer för de superrika

En inblick i Harmans allra heligaste

Rauna är tillbaka

Engelsk legend återvänder efter 63 år

PMC släpper aktiva högtalare

KEF tuffar sig med nya subwoofers

Bordshögtalare med ljudtryck

Spännande golvmodell från Revival Audio

0
Rulla till toppen