Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sony lanserar HT-S2000: Ny, billig soundbar med Dolby Atmos och DTS:X

Kompakta mått och en förnuftig prislapp gör att Sony HT-S2000 blir en intressant utmanare till bland annat Sonos Beam.

Skrivet av / 2023-05-24 - 15:33
Sony lanserar HT-S2000: Ny, billig soundbar med Dolby Atmos och DTS:X

Sony har i dag släppt information om sin senaste soundbar, HT-S2000. Den här gången handlar det inte om en ny enorm och svindyr flaggskeppsmodell, utan snarare en nykomling i den lite mer prisvärda delen av skalan.

Den nya Sony-högtaklaren lanserades på den amerikanska marknaden redan i mars och nu bekräftar Sony att den även kommer till Europa. Enligt planen ska HT-S2000 kosta 6 000 kronor och hamnar alltså i samma prisklass som Sonos populära Beam (Gen 2).

Sony HT-S2000

Med måtten 800 × 64 × 124 mm är HT-S2000 en relativt kompakt soundbar med rundade former. Högtalarkonfigurationen är 3.1 kanaler: Den har alltså inga renodlade höjdkanaler, däremot har den en dedikerad centerkanal och Sonys egenutvecklade ”ovala” baselement av typen X-Balanced.

Sony HT-S2000 stöder 3D-ljudformat som Dolby Atmos och DTS:X genom ”virtuell” ljudbehandling. Sony hävdar att Vertical Surround Engine och S-Force PRO Front Surround ska ge en tredimensionell ljudupplevelse, även från vanliga stereoljudspår.

Ljud & Bild fick en smygtitt på den nya soundbar-högtalaren på Elgigantens interna “Campus 2023”-mässa häromdagen. Vi fick tyvärr inte lyssna på den, men med tanke på våra erfarenheter från storebröder som HT-A5000 kan detta förmodligen vara ett intressant alternativ för alla som letar efter en kompakt soundbar för mindre rum och TV-system.

I övrigt är det intressant att notera att HT-S2000 även kan utökas med trådlösa bakhögtalare (SA-RS3S) och en separat subwoofer (SA-SW5 / SA-SW3) om så önskas.

Sony HT-S2000 har en egen fjärrkontroll, men den kan även ställas in och styras via Sonys nya Connect-app som ger full kontroll över ljudinställningarna.

Pris och tillgänglighet

Sony HT-S2000 finns i butik från och med juni och kostar 6 000 konor.

Läs också Det bästa Sony-köpet? Sonys mellersta soundbar drämmer till med övertygande surroundljud. Men hur bra är HT-A5000 om man jämför med Sonos Arc?
Läs också Nya Sonos Beam: Vilket stort ljud! Sonos Beam var redan den bästa kompakta soundbar-högtalaren. Senaste generationen är ännu bättre, med Dolby Atmos.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Här är Sonos utmanare till Sonos Beam

Nya utomhushögtalare för sommarsäsongen

PMC sänker priset på ordentlig bas

Här är Lyngdorfs nya högtalare

Uppgradering av retrohögtalarna

Nu gör de högtalare också

Rulla till toppen