Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sharp drar igång festen med SumoBox och XParty Street Beat

Med teknik från Devialet (!) lovas det saftig bas och högt ljudtryck.

Skrivet av / 2023-06-28 - 12:43
Sharp drar igång festen med SumoBox och XParty Street Beat

Sommaren är högsäsong för trädgårdsfester och andra festligheter, där nyckelorden är hög musik, pumpande basrytmer och gärna discolampor ovanpå allt. Nu hänger också Sharp på med två skräddarsydda partyhögtalare.

SumoBox är en kraftfull bärbar högtalare med Devialet-teknik, som tydligen ska tackla dig som en sumobrottare …! Medan den mindre XParty Street Beat är en bärbar högtalare med LED- och DJ-effekter.

Läs också Partyhögtalare för stora och små sommarfester Hur stor högtalare man behöver beror på hur hög partyfaktor man vill ha.

Sharp SumoBox – med bashjälp från Devialet

Stereohögtalar-systemet SumoBox (CP-LS100) är den större av de två nykomlingarna från Sharp. Det kan enligt uppgift leverera upp till 105 dB rent ljud via två 8-tums baselement och två 2-tums diskanter. Ett slutet träkabinett lovar balanserad akustik, medan den vinklade designen ska ge optimal ljudspridning.

Extra intressant är att Sharp har inlett ett samarbete med den franska tillverkaren Devialet (känd för bland annat high-end förstärkare och högtalare i Phantom-serien). SumoBox använder Devialets SAM-teknik (Speaker Active Matching). Detta ska göra det möjligt för SumoBox att producera rik, detaljerad och kraftfull bas. Sharp hävdar att detta kommer att ge ljud precis som det är tänkt att upplevas.

SumoBox_2 SumoBox_1
<
>
Utbytbart batteripaket: Det utbytbara 14,8V 5Ah litiumjonbatteriet lovar upp till 10 timmars speltid. Batteriet kan bytas ut mot ett annat på några sekunder, eller så kan du ansluta strömförsörjningen för att ladda medan du rockar vidare. (Foto: Sharp)

SumoBox har till synes bra anslutningsmöjligheter: 3 ingångskanaler, TRS/XLR-kombination (2x) med reverb, bas- och diskantjustering och Aux/Bluetooth – alla med separat nivåkontroll. Det är enkelt att ansluta ett tangentbord, gitarr eller mikrofon och justera nivån.

SumoBox kan också paras ihop trådlöst med en annan SumoBox och leverera stereomusik via Bluetooth. Alternativt kan du använda trådbunden högtalarlänk. Högtalaren har fästen längst ner så att den kan monteras på ett stativ för ännu bättre ljudtäckning.

Sharp XParty Street Beat: Ta med festen var som helst, när som helst

XParty Street Beat ska vara valet för musikentusiasten som alltid är på språng. Denna modell är bärbar och har inbyggda hjul och ett bärhandtag. Den har också en telefon-/surfplatthållare ovanpå, så att du kan få problemfri åtkomst till spellistor och enkel laddning via USB-porten. Högtalarens flerfärgade LED-discoljus och stroboskop dansar till musiken och lovar en medryckande festupplevelse.

XParty Street Beat är också stänksäker (IPX4), vilket gör den perfekt för utomhusbruk i sommarväder och nära poolen (men tappa inte ner den!). Med upp till 12 timmars speltid från det inbyggda uppladdningsbara litiumjonbatteriet kan festen pågå hela natten.

Sharp XParty Street Beat. (Foto: Sharp)

Pris och tillgänglighet

Sharp SumoBox och XParty Street Beat är nu tillgängliga från utvalda återförsäljare, till rekommenderade priser på 4 999 och 3 699 kronor. Det är ungefär samma som nykomlingarna från Klipsch, som du kan läsa mer om i artikeln nedan!

Läs också Nya "grannplågare" från Klipsch Nu vill Klipsch också vara med på festen: Gig XXL och Gig XL lovar fullt tryck och festlig ljusshow.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

KEF tuffar sig med nya subwoofers

Bordshögtalare med ljudtryck

Spännande golvmodell från Revival Audio

Småstenar för skrivbordet

Golvhögtalare som har allt

En liten nyhet i gammal stil

Steinway Lyngdorf har bantat

Elegant från Børresen

Nu i butik: Audiovector QR Special Edition

Lyxljud på resan

Kraftfull subwoofer från ATC

Fabriksbesök: Bang & Olufsen överraskar

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen