Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Klipsch lanserar partyhögtalarna Gig XXL och Gig XL

Nu vill Klipsch också vara med på festen: Gig XXL och Gig XL lovar fullt tryck och festlig ljusshow.

Skrivet av / 2023-06-23 - 18:36
Klipsch lanserar partyhögtalarna Gig XXL och Gig XL

Klipsch är redan kända för att göra högtalare med en högre ”partyfaktor” än andra, men den amerikanska tillverkaren har hittills inte erbjudit rena partyhögtalare. Det kommer att förändras i sommar: Klipsch introducerar Gig XXL och Gig XL, deras första trådlösa och bärbara festhögtalare med Bluetooth.

Läs också Partyhögtalare för stora och små sommarfester Hur stor högtalare man behöver beror på hur hög partyfaktor man vill ha.

Klipsch Gig XXL och Gig XL partyhögtalare

Båda modellerna lovar kraftfullt och dynamiskt ljud för både inomhus- och utomhusbruk. De skiljer sig från andra Klipsch-modeller genom att erbjuda dynamiska ljusshower, som synkroniseras med musiken och kan anpassas efter dina önskemål.

Minstingen Gig XL är stänksäker med IPX4-certifiering och lovar stort ljud med en 6,5-tums bas och 2-tums diskant. Den ska klara ett ljudtryck på 105 dB vid 0,5 m. Den större Gig XXL har lika stora men dubbelt så många högtalarelement och levererar drygt 110 dB. Den har också en ingång för instrument, så att du till exempel kan ansluta en gitarr eller keyboard. Den levereras med en trådbunden mikrofon som kan inspirera till karaokefest!

Förutom Bluetooth har högtalarna både 3,5 mm minijack samt en USB-ingång, och det kommer att vara möjligt att para ihop två högtalare för att skapa ännu kraftfullare stereoljud. Klipsch lovar att festen kan pågå i upp till 8 timmar med volymen på max tack vare högeffektiva litiumjonbatterier.

Pris och tillgänglighet

Klipsch Gig XXL och Gig XL kommer att kosta 5490 respektive 3490 kronor och de kommer att finnas tillgängliga hos auktoriserade återförsäljare i juli.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Black Week 2023: De bästa soundbar-klippen

Magico krymper flaggskeppet

Sonos tempel i Elgiganten

B&O-högtalare med 3500 svävande aluminiumprickar

Instegsmodell med X-faktor

Sonus faber Duetto lanserad

Ny godbit från Bowers & Wilkins och McLaren

Slimmad högtalare i Formel 1-klassen

Scansonic kommer ge dig gåshud

Om du inte har råd med de stora Goldmund

Tivoli Audio lanserar ny högtalare - utan radio

Officiellt: JL Audio är nu en del av Garmin

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen