Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Samsung Music Frame klar för Norden

Får vi fresta med en smart högtalare som är förklädd till en tavla?

Av / 2024-05-02 - 16:39
Samsung Music Frame klar för Norden

Samsung meddelade idag att deras nya högtalare Music Frame finns till försäljning i Sverige. Den trådlösa högtalaren är utformad för att se ut som en tavelram och kan användas för att visa olika foton med eller utan passepartout.

Samsung The Frame är en mycket populär TV i Sverige, bland annat för att den ser bra ut på väggen, och nu kommer alltså högtalarversionen. Music Frame visades för första gången på CES 2024 och kommer att finnas tillgänglig i svenska butiker i maj.

Läs också Högtalarversionen av "The Frame" lanseras nu Samsung vill utmana IKEA och Sonos - nu lanserar de sin egen tavelram med ljud.

Samsung Music Frame

Samsung är inte först med att skapa högtalare som liknar en tavelram: IKEA och Sonos har gjort något liknande med sin SYMFONISK-serie, och precis som dem är den nya Samsung-högtalaren utformad för att återge både musik och TV-ljud, som den tar emot trådlöst via Wi-Fi.

Samsung Music Frame på väggen med The Frame TV (Foto: Samsung)
The Music Frame mäter 33 x 33 centimeter, kan placeras i en bokhylla eller hängas på väggen och fyllas med fysiska foton och tryck, precis som en vanlig tavelram (Foto: Samsung)

Music Frame kan användas individuellt eller i stereopar och styrs via en mobilapp. Den kan också anslutas till en Samsung TV eller soundbar via Q Symphony-funktionen och användas som en främre eller bakre surroundhögtalare.

Enligt uppgift kan den också användas som en subwoofer – men hur bra det fungerar återstår att testa.

Pris och tillgänglighet

Samsung Music Frame (HW-LS60D) finns i svart och kan beställas nu på Samsung.com/se. Andra återförsäljare följer under våren/sommaren.

I samband med den nordiska lanseringen har vi också fått reda på priset, som blir 4 990 kronor styck. Samsung erbjuder en mängdrabatt om du köper ett stereopar (under en begränsad tid).

Obs! Senare i år kommer särskilda vita ramar som kan fästas på högtalaren. Dessa kommer att göra det möjligt för högtalaren att smälta bättre in i hemmet och passa in i olika miljöer.

Vi fick en förhandstitt på Music Frame på CES i Las Vegas i januari, men vi hann inte lyssna så mycket på ljudet, men vårt första intryck var att det här är en estetiskt tilltalande och diskret högtalare. Naturligtvis har vi också beställt den nya Samsung-högtalaren för test! 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Sonos Roam uppdaterad till sommaren

- Den nya Sonos-appen suger

Superbillig högtalare

Nu kan du välja färg

Quad uppgraderar flaggskeppet.

Trådlös lyx från Frankrike

Epos växer

Färgglad Burmester-högtalare

Budgethögtalare från Q Acoustics

Ny högtalarserie från DALI

Ny generation med unik modell

Soundbar från Steinway

Rulla till toppen