Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CES 2024: Music Frame är Samsungs vägghögtalare

Samsung vill utmana IKEA och Sonos - nu lanserar de sin egen tavelram med ljud.

Skrivet av / 2024-01-08 - 18:44
CES 2024: Music Frame är Samsungs vägghögtalare

Samsung har haft stora framgångar med den väggmonterade TV:n The Frame, som kan hängas på väggen för att efterlikna en tavelram. Och nu kommer alltså högtalarversionen.

Det var ju tvunget att hända förr eller senare, men Music Frame är en platt, ramliknande högtalare som kan placeras på bordet eller hängas på väggen.

Den kan användas fristående och spela musik trådlöst via Wi-Fi, eller som en del av en större installation med två stereohögtalare. Den kan också anslutas till en Samsung TV eller soundbar (via Q Symphony-funktionen) och fungera som front- eller stereohögtalare.

20231128_205659 20231128_210158
<
>
Music Frame smälter sömlöst in i sin omgivning genom att kamouflera sig bland moderna tavelramar, samtidigt som den levererar högkvalitativt ljud, säger Samsung (Foto: Audun Hage)

Vi frågade Samsung på plats om den kan användas för både front- och surroundhögtalare samtidigt (dvs. full 5.1), men det kan man inte – man måste välja om man vill använda dem framför eller bakom. Men det är inte allt – den kan även fungera som en subwoofer och förstärka basen.

Samsung är inte först med att skapa högtalare som liknar en tavelram: IKEA och Sonos har gjort det med SYMFONISK-serien, och syftet är att erbjuda en diskret högtalare som kan smälta in obemärkt i inredningen.

Eller som Samsung själva skriver i pressmeddelandet, citat: ”Music Frame smälter sömlöst in i sin omgivning genom att kamouflera sig bland moderna tavelramar, samtidigt som den levererar högkvalitativt ljud.”

Music Frame kan hängas på väggen eller placeras på bordet. Ljudöverföringen är trådlös, men den behöver naturligtvis ström (Foto: Audun Hage
Läs också Osynlig Sonos högtalare – från IKEA Sonos och IKEA har slagit sina påsar ihop och det har dykt upp en riktigt framgångsrik livsstilshögtalare.

Music Frame mäter cirka 33 x 33 centimeter och har integrerade högtalare där ljudet sprids ut förbi bildmotivet via två smala slitsar på framsidan, samt två bashögtalare på baksidan.

Det var inte helt lätt att bedöma ljudkvaliteten i en bullrig mässhall, men Music Frame verkar ha ett ganska högt, klart och fylligt ljud.

Pris och tillgänglighet har ännu inte bekräftats, men vi förväntar oss att se Samsung-högtalaren i butikerna under våren 2024.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Spännande golvmodell från Revival Audio

Småstenar för skrivbordet

Golvhögtalare som har allt

En liten nyhet i gammal stil

Steinway Lyngdorf har bantat

Elegant från Børresen

Nu i butik: Audiovector QR Special Edition

Lyxljud på resan

Kraftfull subwoofer från ATC

Fabriksbesök: Bang & Olufsen överraskar

Vattentäta takhögtalare

Klipsch och Onkyo vill utmana Sonos

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen