TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny högtalare från Bang & Olufsen och Balenciaga liknar en väska

Men kan du gissa priset på Speaker Bag?

forfatter
Publicerad 2022-08-28 - 10:00

Bang & Olufsen är kända för sina högtalare i alla möjliga former, och deras senaste modell har antagit en handväskeform! Nyheten heter Speaker Bag och har utvecklats i samarbete med Balenciaga.

Designhuset är känt för sina extravaganta kläder, skor och inte minst handväskor i hög klass. De är bland annat kända för att ha designat en lyxigare version av den blågula IKEA-kassen, för runt 20 000 kronor. B&O och Balenciagas senaste produkt ser också ut som en väska, men det är definitivt inte plast vi pratar om!

Speaker Bag – bärbar högtalare formad som en handväska

Speaker Bag är gjord för hand av ett stycke aluminium, med hundratals små stansade perforeringar som släpper ut ljudet. Varje högtalare är borstad, anodiserad och handpolerad på Bang &Olufens Factory 5 i Struer, Danmark.

Högtalaren är utformad som Balenciagas populära handväskor och har ett litet förvaringsfack klätt i italienskt läder. Den bärbara ”högtalarväskan” erbjuder 18 timmars batteritid och multipoint Bluetooth-anslutning.

Görs endast i 20 exemplar – och ingen avslöjar priset

Speaker Bag visades för första gången under Balenciagas 51st Couture-modeutställning i Paris. Högtalaren stod ensam för ljudet under runway-showen, där musiken synkroniserat spelades upp från högtalare som modellerna bar.

This bag is a testament to what happens when two very special companies with an unparalleled heritage of craftsmanship join forces. Both design teams are dedicated to excellence, and I think we together created something unique, säger Miklu Silvanto, chefsdesigner på Bang &Olufsen.

BalenciagaCoutureLookbook Look 22 010 Front 1080x1350 BalenciagaCoutureLookbook Look 14 017 Front 1080x1350 BalenciagaCoutureLookbook Look 19 009 Front 1080x1350 BalenciagaCoutureLookbook Look 17 016 Front 1080x1350 BalenciagaCoutureLookbook Look 12 008 Front 1080x1350 BalenciagaCoutureLookbook Look 03 005 Front 1080x1350 BalenciagaCoutureLookbook Look 01 008 Front 1080x1350
<
>
Speaker Bag (Foto: Balenciaga/B&O)

Högtalarväskan är i högsta grad en ”limited edition” historia. Den handväskeformade högtalaren är planerad att endast tillverkas i 20 exemplar och säljs endast i Balanciagas egna butiker. Priset blir, enligt vad Ljud & Bild känner till, endast kommunicerat av Balenciaga till dem som faktiskt vill köpa högtalaren. Vem vet, kanske kan den här högtalaren bli ett samlarobjekt så småningom?

 

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.

Bang & Olufsen Beosound Balance

B&O Beosound Balance – äntligen testade i stereo

Smarta Beosound Balance låter väldigt bra på egen hand – och ännu bättre som par.

Bang & Olufsen Beogram 4000c har en häftig prislapp

Limited Edition-skivspelare från Bang & Olufsen

Har du sett en coolare skivspelare? Inte vi heller.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Raidho har förbättrat sin finaste högtalare En av de läckraste high-end högtalarna vi känner till har fått en arvtagare.
lbpluss
HomePod är den nya stereon Den större HomePod-högtalaren är verkligen engagerande att lyssna på – och den lyssnar på dig. En är bra, två är bättre!
Större trådlös JBL-högtalare. Komplett stereoanläggning på liten plats
Musikalisk hyllning till Italiens fiolmakare Sonus faber förnyar Homage-serien
Ny HomePod kommer till Sverige Apples större högtalare återlanseras i en ny och smartare version.
Följ Ljud & Bild