Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ny generation strömningshögtalare från Piega

Piega förnyar sina Premium Wireless-högtalare med en ny generation, med två golvstående och en kompakt modell.

Av / 2023-04-19 - 11:26
Ny generation strömningshögtalare från Piega

Man kan säga att det var på tiden, för Piegas Premium Wireless-serie trådlösa högtalare är redan fyra år gammal. På strömningsmarknaden är det en lång tid.

Premium-701-Wireless_Massgeschneidertes-Horvergnugen-1920x960-enhanced-hq-width-3840px
Premium 701 Wireless Gen2. Foto: Piega

Piega Premium Wireless Gen2 – en ny generation

Premium Wireless Gen2 består av kompakthögtalarna 301, samt golvmodellerna 501 och 702. I ett stereopar får du all förstärkning och till och med trådlös musikströmning du behöver.

Högtalarna är i samma klass som KEF med deras LS50 Wireless II och LS60 Wireless, som båda visar att det faktiskt är möjligt att ge folk både enkelt handhavande och bra ljudkvalitet i ett paket.

Läs också Trådlös stereo för finsmakare De här pyttesmå högtalarna låter större än de är och är ett bra substitut för en stereoanläggning.

Stöder det mesta

Andra generationens Piega Premium Wireless behöver hubben Connect Plus för att stödja det mesta man kan drömma om: AirPlay, Chromecast, Roon Ready, Spotify Connect, DLNA och Bluetooth. Vi saknar bara Qobuz och Tidal Connect för att vara i himlen, men dessa tjänster kan fortfarande nås via den trådlösa tekniken som stöds av högtalarna.

Kabelanslutna ingångar inkluderar HDMI (ARC) till TV:n, tre optiska, en koaxial och en USB DAC-ingång. Analog RCA och 3,5 mm minijack finns också, om du till exempel vill ansluta en skivspelare med eget RIAA-steg.

Observera att även om Connect Plus stöder upp till 24-bit/192kHz, sänder den ”bara” 96 kHz till Piega Premium Wireless Gen2-högtalarna. Då med okomprimerad, ”förlustfri” överföring.

Om du inte behöver strömningsfunktionerna i hubben kan du istället köpa en billigare låda med endast fysiska anslutningar.

piega-connect-plus-product-overview-e1646616679675-1920x1440
Du behöver Connect Plus-enheten för att göra högtalarna smarta. Foto: Piega

Slutet kabinett

I Gen2-versionen av högtalarna har Piega tagit bort basporten till förmån för ett slutet kabinett. Det ger renare bas och gör dem också lättare att placera mot en bakvägg. Djupbasen som förloras genom att ta bort basporten återställs genom att lägga till ett extra baselement, förutom DSP.

Sammantaget lovar Piega bättre impulsrespons, bättre precision i de låga frekvenserna och – som nämnts – att de är lättare att placera.

Högtalarna kan kalibreras till rummet de befinner sig i via Piega Control-appen för iOS. Tyvärr måste Android-användare låna en iPhone för detta.

Foto: Piega

Banddiskant

Alla högtalarmodellerna har banddiskant för en luftigare och snabbare återgivning av övertoner. De golvstående 501 och 702 är trevägshögtalare med separat mellanregister, medan den kompakta modellen 301 är en tvåvägskonstruktion där baselementet också hanterar mellanregistret.

Kabinetten är handgjorda och gjorda av aluminium, som Piegas övriga Premium-modeller, och om du inte vill ha en naturlig aluminiumfinish kan du betala extra för att få dem i svart anodiserad aluminium eller blankpolerad vit.

Piega premium-701-wireless-gen2-mehr-als-nur-wireless-1200x650px-enhanced-hq-width-3840px
Premium 701 Wireless Gen2. Foto: Piega

Piega Premium Wireless Gen2: Priser och tillgänglighet

De nya högtalarna finns att beställa nu. Premium 301 Wireless Gen2 kostar 1 475 euro för ett par i aluminium, eller 1 675 euro i svart eller vitt.

Premium 501 Wireless Gen2 börjar på 2 975 euro, medan den största Premium 701 Wireless Gen2 kostar minst 3 750 euro. Alla priser är per par.

Den trådlösa Connect Plus-anslutningsenheten kostar 590 euro, medan den billigare Connect-boxen utan stöd för streamingtjänster kostar 290 euro.

Mer info: piega.ch

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

Ny subwoofer för de superrika

En inblick i Harmans allra heligaste

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen