Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Marshall hits the road

En ny serie potenta högtalare ska fixa sommarens soundtrack.

Skrivet av / 2019-05-08 - 10:51
Marshall hits the road

Sommaren är utan tvekan högsäsong för bärbara högtalare. Därför har Marshall släppt tre stycken, alla med batteridrift och bärhandtag. De tre Bluetooth-högtalarna finns i tre storlekar.

Störst är Tufton, en stänkskyddad högtalare med mer än 20 timmars speltid och Blumlein-stereoeffekt som ska ge ifrån sig ljud från alla sidor av högtalaren.

Tufton är 35 cm hög och väger 4,9 kilo, och kan spela i 4 timmar efter bara 20 minuters snabbladdning. På insidan har den tre högtalarelement, bland annat ett separat baselement med 40-watts förstärkare.

Foto: Marshall
Foto: Marshall

Det finns också en mindre version som heter Kilburn II. Den har också Bluetooth (5.0) och ett stänksäkert kabinett. Den spelar i tre timmar på 20 minuters snabbladdning.

Foto: Marshall
Foto: Marshall

Den minsta heter Stockwell II, även den är både stänksäker och potent. Där ger 20 minuters snabbladdning hela 6 timmars musik.

Som med alla Marshall-högtalare kan man ställa in bas och diskant själv och alla de tre nya modellerna har Blumlein-stereoffekt som påstås ge ett mycket större ljud än vad som är normalt för små Bluetooth-högtalare.

Foto: Marshall
Foto: Marshall

Priserna börjar på 2 700 kronor för den minsta, Stockwell II. Mellanmodellen Kilburn II kostar 3 000 kronor och den största, Tufton, ligger på 4 300 kronor.

Eftersom Marshall kallar den här lanseringen för Hit The Road så är det naturligtvis på sin plats att lyssna på lite Ray Charles!

Foto: Marshall
Foto: Marshall

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

Ny subwoofer för de superrika

En inblick i Harmans allra heligaste

Rauna är tillbaka

Engelsk legend återvänder efter 63 år

PMC släpper aktiva högtalare

KEF tuffar sig med nya subwoofers

Bordshögtalare med ljudtryck

Spännande golvmodell från Revival Audio

Småstenar för skrivbordet

Golvhögtalare som har allt

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen