Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 06Delta

Libratone Zipp har återuppstått

Zipp är en helt ny produkt med nya smarta funktioner och bättre pris

Skrivet av / 2015-10-20 - 07:00
Libratone Zipp har återuppstått

För tre år sedan testade vi Libratone Zipp, en snygg och smart trådlös högtalare som vi verkligen gillade. Men de senaste åren har vi inte hört så mycket från den danska högtalartillverkaren. Men det ska det bli ändring på.

När vi nu träffar dem är de fulla av tillförsikt tack vare att de har fått långsiktiga investerare. Alltså kan de satsa på produktutveckling och ha en plan som spänner över flera år för hur de vill utveckla sina produkter. Så räkna med att det kommer fler nyheter det närmaste året.

Läs vårt test av trådlösa resehögtalare.

Först ut är en fullständig omdesign av Zipp. Den har faktiskt inget gemensamt med den första modellen förutom den runda formen. Det sitter helt nya element på insidan och man har till och med själva designat alla styrkretsar för ljud och uppkoppling.

New_ZIPP_MINI_Kitchen

Tack vare detta är den betydligt kraftfullare, något som vi anmärkte på i det tidigare testet. Nu spelar den tillräckligt högt för att fylla rummet utan att det går ut över ljudkvaliteten. Trots detta har den också fått bättre batteritid och räcker nu uppåt 8-10 timmar.

Men framför allt har den blivit multiroom. Med hjälp av den nya smarta appen kan man lätt dra ihop högtalare och skapa grupper eller om man så önskar ett stereopar. Man kan ha upp till 8 grupper och maximalt 16 högtalare i nätverket. Har man Apple-apparater kör man Airplay och är man utanför hemmet kan man köra Bluetooth.

Läs vårt test av trådlösa högtalare för hemmet.

Man kan dessutom styra många av funktionerna direkt på högtalaren. Inklusive att tysta ljudet, svara på telefonsamtal och välja någon av de fem favoritstationerna.

Zipp_And_ZippMini_Standard webb

Dessutom har Zipp fått en lillebror kallad Zipp Mini. Den har samma funktioner och batteritid, samt ungefär samma ljudprestanda som den tidigare modellen.

Det trevliga är att man dessutom har sänkt priserna. Zipp kostar 3 000 kronor och Zipp Mini 2 400 kronor. De kan beställas nu och kommer i butik i slutet av månaden.

www.libratone.com

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Mindre version av testvinnaren

Vanligtvis inte ett enmansjobb...

Black Week 2023: De bästa soundbar-klippen

Magico krymper flaggskeppet

Sonos tempel i Elgiganten

B&O-högtalare med 3500 svävande aluminiumprickar

Instegsmodell med X-faktor

Sonus faber Duetto lanserad

Ny godbit från Bowers & Wilkins och McLaren

Slimmad högtalare i Formel 1-klassen

Scansonic kommer ge dig gåshud

Om du inte har råd med de stora Goldmund

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen