Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Klipsch Flexus: Nya kraftfulla soundbars från Onkyo

Klipsch och Onkyo vill skapa fett filmljud tillsammans, och snart får vi höra resultatet från Flexus-seriens soundbars.

Skrivet av / 2024-01-27 - 16:49
Klipsch Flexus: Nya kraftfulla soundbars från Onkyo

Klipsch och Onkyo är två välkända tillverkare från högtalar- och hemmabiovärlden, och nu har de gått samman för att skapa en ny serie Dolby Atmos-kompatibla soundbars – Flexus Sound System.

Flexus sound bars använder elektronik från Onkyo, en välkänd specialist på surroundförstärkare och processorer, för att uppnå bästa möjliga prestanda i ett kompakt paket. Den nya serien lanserades på CES 2024 och kommer till Norden under våren.

Klipsch Flexus Core 200 och Flexus Core 100

Högtalarspecialisten Klipsch och elektronikexperten Onkyo nämns ofta i samma andetag: de två traditionella tillverkarna är numera dotterbolag till Premium Audio Company, vilket de naturligtvis drar nytta av.

Klipsch är för närvarande lite sparsam med tekniska specifikationer, men det nämns att de nya modellerna har genomgått långa och krävande kvalitetstester. Så det verkar verkligen som att detta är en serie som Klipsch menar allvar med. Modellserien består av de två högtalarna Flexus Core 100 och Flexus Core 200, som båda har Dolby Atmos 3D-ljud.

Web-Ready-Klipsch-Flexus-CORE_100-Hero Web-Ready-Klipsch-Flexus-CORE_200-Hero
<
>
Klipsch Flexus Core 100

Core 200 har en 3.1.2-konfiguration med tre frontmonterade 2 1/4″ fullregisterelement och ett hornbestyckat diskantelement i mitten. På toppen finns två 2 1/4″-element för höjdkanalerna, plus två 4″ baselement. Lillebror Core 100 klarar sig med något färre högtalarelement i en enklare 3.1-konfiguration.

De två högtalarna säljs separat, men kan även kompletteras med en trådlös subwoofer (Sub 100) och trådlösa bakhögtalare (Surr 100) i matchande design. De extra högtalarna använder en kombination av Bluetooth och en medföljande USB-dongel för trådlös ljudöverföring. De har också en RCA-utgång för subwoofer, så att de som gillar extra bas kan ansluta en extra sub. Vilket Klipsch-fans ju ofta är!

Tyvärr hade vi inte tid att höra högtalarna själva under CES 2024, men vi ser fram emot att testa dem när de blir tillgängliga här i landet. Den initiala feedbacken från allmänheten och pressen verkar positiv: Flexus-serien tog hem flera ”Best of CES”-utmärkelser under mässan.

Web-Ready-Klipsch-Flexus-SUB_100-Hero Web-Ready-Klipsch-Flexus-SURR_100-Hero
<
>
Klipsch Flexus Sub 100 (Alle foto: Klipsch)
Läs också Nya "grannplågare" från Klipsch Nu vill Klipsch också vara med på festen: Gig XXL och Gig XL lovar fullt tryck och festlig ljusshow.

Pris och tillgänglighet

Klipsch Flexus-serien kommer till Europa och Norden under april 2024. Priserna har ännu inte bekräftats, men att döma av dollarpriserna kan Core 200 och Core 100 komma att bli intressanta utmanare till Sonos Beam och andra – om ljudet lever upp till förväntningarna, vill säga!

Klipsch Flexus Core 100 Soundbar: $299

Klipsch Flexus Core 200 Soundbar: $449

Klipsch Flexus Surround 100: $249

Klipdch Flexus Sub 100: $299

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Spännande golvmodell från Revival Audio

Småstenar för skrivbordet

Golvhögtalare som har allt

En liten nyhet i gammal stil

Steinway Lyngdorf har bantat

Elegant från Børresen

Nu i butik: Audiovector QR Special Edition

Lyxljud på resan

Kraftfull subwoofer från ATC

Fabriksbesök: Bang & Olufsen överraskar

Vattentäta takhögtalare

Klipsch och Onkyo vill utmana Sonos

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen