Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Klipsch Cinema 800 och Cinema 1200

Klipsch ljudplanka har låtit vänta på sig, men nu är den snart i butik.

En ljudplanka är som bekant det enklaste sättet att förbättra tv-ljudet på, men kan den ersätta en fullblods sorroundanläggning? Amerikanska Klipsch är en välkänd leverantör av stora golvhögtalare, och nu har de försökt stoppa in samma DNA i en ny serie med potenta ljudplankor.

Toppmodellerna Cinema 800 och Cinema 1200 är stora och breda ljudplankor klädda i träfaner och svart tyg. Ljudet påstås vara av den häftigare sorten, precis som vi är vana vid från de större Klipschhögtalarna i den populära Reference-serien.

Atmos-ljud och stor subwoofer

De ”nya” Klipschmodellerna är faktiskt inte helt nya: Storebror Cinema 1200 skulle enligt plan släppas i januari (!), men har drabbats av diverse logistiska utmaningar. Men den som väntar på något gott….

 

WEB_Image_Klipsch_Cinema_800_113444-2114811338_plid_139562 WEB_Image_Klipsch_Cinema_1200_113445-1912658461_plid_139589
<
>
Klipsch Cinema 1200. (Foto: Klipsch)

Båda modellerna är utrustade med Klipsch-patenterade, högeffektiva Trtactrix diskanthorn. Cinema 1200 har inbyggda högtalarkanaler för Dolby Atmos 3D-ljud. De får också sällskap av kraftfulla subwoofers: Cinema 800 har en subwoofer med 10” bas, medan Cinema 1200 använder en kraftig 12” bas. Det är ganska sällsynt för en ljudplanka.

Annons

Klipsch Cinema 1200 levereras också med separata bakhögtalare, så den kan skryta med 5.1.4 kanalers surroundljud. Lillebror Klipsch Cinema 800 får nöja sig med 3.1.4, men borde kunna uppgraderas med extra bakhögtalare den också.

Vi har nyligen testat lillebror Cinema 600 utan Atmos-högtalare, som imponerade på oss med saftigt och kraftfullt ljud för prislappen. Samtidigt vet vi av erfarenhet Atmos kan bidra med en extra dimension till ljudupplevelsen, med större ljudbild. Därför ska det bli intressant att höra hur storebror presterar.

Pris och tillgänglighet

Lanseringen av de nya Klipsch-plankorna har som tidigare nämnts varit på gång en längre tid, men nu verkar de ändå äntligen vara på väg. Så under sensommaren eller i början på hösten bör du kunna beställa eller köpa hos auktoriserade återförsäljare. Det betyder också såklart att redaktionen har beställt hem de första exemplaren av Klipsch Cinema 800 och Cinema 1200 för test!

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.