TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Nya pärlor från Cabasse

forfatter
Publicerad 2021-10-31 - 14:29

Om du gillar bra ljud som tar lite plats kan Cabasse pryda vardagsrummet med 2.1-systemet The Pearl Keshi. Ordet Keshi är japanskt och beskriver små pärlor som finns på Tahiti och på andra håll i södra Stilla havet. Det kan väl sägas vara ett passande namn de runda satellithögtalarna som har en diameter på bara 8 cm.

Cabasse THE_PEARL_KESHI lifestyle(2)
Pearl Keshi är ett riktigt kompakt högtalarsystem. Ändå lovar Cabasse bra ljud. Kan kopplas till TV:n med optisk digitalingång. Foto: Cabasse

The Pearl Keshi – kompakt och fritt

Både den kompakta subwoofern med sitt 6,5-tumselement och satellithögtalarna står på stativ som är så frånkopplade som möjligt från marken. Högtalarna hänger så att säga i luften, för att frigöra dem från vibrationer från golvet eller bänken och på så sätt ge ett rent ljud.

Läs också Den perfekta högtalaren finns inte. Men den här kommer närmare än de flesta En del högtalare är dyrare än andra. Och skrattretande mycket bättre.
Vivid Audio Kaya 90

Högtalarna har ett helt nytt högtalarelement som drivs av en 300-watts förstärkare. I varje högtalare! Membranet är bara 50 mikrometer tunt och drivs av en kraftfull neodym-magnet.

Cabasse THE_PEARL_KESHI black
Foto: Cabasse

Ljudsignalen konverteras digitalt med 32 bit/768 kHz-precision, och en digitalprocessor ser till att den elektriska ljudsignalen anpassas efter högtalarnas akustik, så att det som kommer ut i rummet låter så rent som möjligt.

Subwoofern drivs av en 450-watts förstärkare, så att man både ska kunna höra och känna dynamiken i musiken.

Strömning

Cabasse The Pearl Keshi kan kopplas till Bluetooth eller nätverk, och streamar musik från tjänster som Spotify, Tidal, Qobuz, Deezer och internetradio, m.m. Systemet styrs med StreamCONTROL-appen och man kan även spela upp sina egna musikfiler, oavsett om de är i i komprimerat MP3-, AAC- eller WMA-format, eller om man har högupplösta filer som AIFF, FLAC, ALAC, DSD64 eller DSD128.

The Pearl Pelegrina – mäktig storhet

Om du inte tycker att 28 000 kronor för The Pearl Keshi är tillräckligt mycket så kan du alltid tiodubbla det – vilket är vad du behöver göra om du ska skaffa dig ett par The Pearl Pelegrina!

Det här är ett par stora klotrunda kabinett som vilar på stativ som nästan ser ut som tentakler. Vilket i sin tur får högtalarna att påminna om en invasion från rymden…

Cabasse PELEGRINA lifestyle
Cabasse The Pearl Pelegrina är ett par monstruösa koaxialhögtalare för nästan 300 000 kronor. Foto: Cabasse

Kabinetten huserar vart sitt 3-vägs koaxialelement, vilket innebär att bas, mellanregister och diskant sitter ovanpå varandra och spelar längs exakt samma axel. Detta skapar bästa möjliga stereoperspektiv, oavsett var i rummet man sitter och oavsett avstånd till högtalarna.

Elementet är detsamma som i The Sphere och Baltic V. Basmembranet har en diameter på 30 cm, alltså 12 tum, och högtalarna sträcker sig ända ner till 10 Hz. Förstärkareffekten på sammanlagt 3 700 watt ger ett maximalt ljudtryck på 134 dB, så akta öronen – och grannarna!

Alla förstärkare och anslutningar är integrerade i foten på golvstativen och Pelegrina har dessutom även inbyggd rumskorrektion som automatiskt kalibrerar högtalaren för optimal ljudkvalitet oavsett placering.

Även Pearl Pelegrina har streaming med Bluetooth och nätverksanslutning och styrs med StreamCONTROL-appen.

Tillgänglighet och priser

Pearl Keshi finns i svart och matt vitt. Systemet kostar 28 000 kronor och går att köpa inom kort.

Pearl Pelegrina finns i svart och vitt. Högtalarna kostar 280 000 kronor och släpps i mitten av november.

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nya Boomers från Ultimate Ears De populära Wonderboom-högtalarna från Logitech-ägda Ultimate Ears har kommit i den tredje upplagan. Och Hyperboom har fått en ansiktslyftning.
Billig soundbar som imponerar Denons billigaste soundbar med Dolby Atmos har förvånansvärt bra ljud.
PSB fyller 50 år med nya flaggskepp Synchrony-serien markerar 50 år av högtalarhantverk. Ikonisk grundare är fortfarande med i laget.
Partyhögtalare och massor av helt trådlöst från JBL Oavsett smak och plånbok bör du kunna hitta en par helt trådlösa öronproppar från JBL som passar. De har också nya partyhögtalare.
Vi testar Devialets första soundbar Devialet Dione ger TV-ljudet ett veritabelt lyft samtidigt som den fungerar utmärkt med musik. Men den kostar!
Vi testar Samsungs bästa soundbar En av våra soundbar-favoriter är tillbaka i en finputsad version. Samsung HW-Q995B låter kanonbra med film!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend