Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

JBL: s klassiker får en lillebror

JBL utökar sin framgångsrika klassiska serie med en minimodell, L52 Classic, som är lätt att ta med under armen.

JBL har lyckats med sina retromodeller, som är nytolkningar av klassiska modeller – från tiden då alla JBL–högtalare var Made in USA. De har också mer än en gång tagit chefredaktören med storm. Det hände med både JBL L100 Classic och JBL L82 Classic. Nu utökar JBL serien med lite nytt. Och den är verkligen liten.

Råfet retrohøyttaler JBL:s klassiska bästsäljare är reinkarnerad som en av de festligaste högtalarna vi har hört på länge.

JBL L52 Classic är ungefär lika stor som ett A4 -ark och väger bara fem kg. Men det utstrålar fortfarande klassisk JBL – med ett skåp i valnötsfaner och naturligtvis den välbekanta skumfronten, som finns i svart, blått och (retr)orange.

JBL L52 Classic finns med frontskum i tre färger. Men orange är och förblir klassikern. (Foto: JBL)

L52 Classic är en tvåvägs basreflexhögtalare med en 5,25 ”bas/mellanregister och en 20 mm titan dome diskant med waveguide. Det finns skruvbussningar på baksidan så att högtalaren kan monteras på väggen.

Priset är ännu inte bestämt, men det kommer att ligga på cirka 10 000 kronor för en uppsättning när de anländer till landet under sista halvan av oktober. Vi har redan beställt en uppsättning för test.

Annons

JBL Synthesis-produktsida

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.