TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

JBL: s klassiker får en lillebror

JBL utökar sin framgångsrika klassiska serie med en minimodell, L52 Classic, som är lätt att ta med under armen.

JBL har lyckats med sina retromodeller, som är nytolkningar av klassiska modeller – från tiden då alla JBL–högtalare var Made in USA. De har också mer än en gång tagit chefredaktören med storm. Det hände med både JBL L100 Classic och JBL L82 Classic. Nu utökar JBL serien med lite nytt. Och den är verkligen liten.

Råfet retrohøyttaler JBL:s klassiska bästsäljare är reinkarnerad som en av de festligaste högtalarna vi har hört på länge.

JBL L52 Classic är ungefär lika stor som ett A4 -ark och väger bara fem kg. Men det utstrålar fortfarande klassisk JBL – med ett skåp i valnötsfaner och naturligtvis den välbekanta skumfronten, som finns i svart, blått och (retr)orange.

JBL L52 Classic finns med frontskum i tre färger. Men orange är och förblir klassikern. (Foto: JBL)

L52 Classic är en tvåvägs basreflexhögtalare med en 5,25 ”bas/mellanregister och en 20 mm titan dome diskant med waveguide. Det finns skruvbussningar på baksidan så att högtalaren kan monteras på väggen.

Priset är ännu inte bestämt, men det kommer att ligga på cirka 10 000 kronor för en uppsättning när de anländer till landet under sista halvan av oktober. Vi har redan beställt en uppsättning för test.

JBL Synthesis-produktsida

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.