Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

JBL 4329P Studio Monitor med inbyggd förstärkare

Komplett stereoanläggning på liten plats

Skrivet av / 2023-01-23 - 21:18
JBL 4329P Studio Monitor med inbyggd förstärkare

Den mycket kompakta och trådlösa JBL-högtalaren, 4305P, tog oss med storm 2022. Den är tillräckligt liten för att glida in i bokhyllan och tillräckligt potent för att fylla vardagsrummet med ljud.

Men för vissa är den för liten. När allt kommer omkring finns det en gräns för hur mycket ljud, för att inte tala om hur mycket bas du får ut av en så liten högtalare. Den större 4329P blir därför ett bättre val för dem som ser fördelarna med ett par trådlösa högtalare som är tillräckligt bra för att ersätta en stereoanläggning

Ett större kabinett med plats för ett 20 cm JW200P baselement, i kombination med en 25mm 2409H kompressionsdriver i diskanten och 300W total effekt ger nog en mycket mer vuxen ljudbild.

blank
4329P Studio Monitor. Foto JBL

Fibermembranet på 20 cm i baselementet har hela 250 watt effekt till sitt förfogande, medan diskantelementet får 50 watt effekt. Allt styrs av en DSP-krets.

Högtalarna har alla anslutningar på en panel på baksidan. Där hittar man en optisk digital ingång, en analog ljudingång och en USB-ingång. Högtalarnas inbyggda DAC stöder upp till 24-bit/192 KHz-ljud, även MQA-filer (Tidal Hi-Fi), och de är förberedda för att styras från en Roon-klient.

Det finns också en Ethernet-ingång för trådbunden anslutning till nätverket, samt en kombinerad XLR/TRS-kontakt. JBL-högtalarna stöder Wi-Fi via Google Chromecast, Apple AirPlay 2 – och de har också Bluetooth 5.3 med aptX-stöd.

HDMI är ungefär det enda de saknar, men eftersom de flesta TV-apparater har en optisk digital utgång kan TV-ljudet kopplas till högtalarna om du vill.

blank
JBL 4329P i svart och valnöt. Foto JBL

 

JBL 4329P börjar säljas först under andra kvartalet 2023, prissatta till 4 500 USD för paret (uppåt 50 000 kronor), och de kan levereras med JS-80 golvstativ som tillval.

JBL 4305P Studio Monitor

Den perfekta allroundhögtalaren

Ett par högtalare som de här är det enklaste sättet att få bra ljud.

Läs mer
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

  • Prova LB+ i 30 dagar
    Bara 49:-

    Förnyas efter 30 dagar, ingen bindningstid.

  • LB+ Total i 12 mån
    Bara 125 kr/mnd

    Du sparar 288 :-

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Devialet: Bärbar högtalare i nya färger

Världens mest kända monitor i ny version

Nu är det rea på Sonos

Här är Sonos utmanare till Sonos Beam

Nya utomhushögtalare för sommarsäsongen

PMC sänker priset på ordentlig bas

Rulla till toppen