TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

JBL 4329P Studio Monitor med inbyggd förstärkare

Komplett stereoanläggning på liten plats

forfatter
Publicerad 2023-01-23 - 21:18

Den mycket kompakta och trådlösa JBL-högtalaren, 4305P, tog oss med storm 2022. Den är tillräckligt liten för att glida in i bokhyllan och tillräckligt potent för att fylla vardagsrummet med ljud.

Men för vissa är den för liten. När allt kommer omkring finns det en gräns för hur mycket ljud, för att inte tala om hur mycket bas du får ut av en så liten högtalare. Den större 4329P blir därför ett bättre val för dem som ser fördelarna med ett par trådlösa högtalare som är tillräckligt bra för att ersätta en stereoanläggning

Ett större kabinett med plats för ett 20 cm JW200P baselement, i kombination med en 25mm 2409H kompressionsdriver i diskanten och 300W total effekt ger nog en mycket mer vuxen ljudbild.

4329P Studio Monitor. Foto JBL

Fibermembranet på 20 cm i baselementet har hela 250 watt effekt till sitt förfogande, medan diskantelementet får 50 watt effekt. Allt styrs av en DSP-krets.

Högtalarna har alla anslutningar på en panel på baksidan. Där hittar man en optisk digital ingång, en analog ljudingång och en USB-ingång. Högtalarnas inbyggda DAC stöder upp till 24-bit/192 KHz-ljud, även MQA-filer (Tidal Hi-Fi), och de är förberedda för att styras från en Roon-klient.

Det finns också en Ethernet-ingång för trådbunden anslutning till nätverket, samt en kombinerad XLR/TRS-kontakt. JBL-högtalarna stöder Wi-Fi via Google Chromecast, Apple AirPlay 2 – och de har också Bluetooth 5.3 med aptX-stöd.

HDMI är ungefär det enda de saknar, men eftersom de flesta TV-apparater har en optisk digital utgång kan TV-ljudet kopplas till högtalarna om du vill.

JBL 4329P i svart och valnöt. Foto JBL

 

JBL 4329P börjar säljas först under andra kvartalet 2023, prissatta till 4 500 USD för paret (uppåt 50 000 kronor), och de kan levereras med JS-80 golvstativ som tillval.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.

JBL 4305P Studio Monitor

Trådlöst studioljud hemma

Ett par högtalare som de här är det enklaste sättet att få bra ljud.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Raidho har förbättrat sin finaste högtalare En av de läckraste high-end högtalarna vi känner till har fått en arvtagare.
lbpluss
HomePod är den nya stereon Den större HomePod-högtalaren är verkligen engagerande att lyssna på – och den lyssnar på dig. En är bra, två är bättre!
Större trådlös JBL-högtalare. Komplett stereoanläggning på liten plats
Musikalisk hyllning till Italiens fiolmakare Sonus faber förnyar Homage-serien
Ny HomePod kommer till Sverige Apples större högtalare återlanseras i en ny och smartare version.
Följ Ljud & Bild