Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

IFA 2022: X937U – Ny Atmos-soundbar från TCL

Lovar filmiska ljudupplevelser hemma i vardagsrummet.

Skrivet av - Publicerad 2022-09-01 - 18:09
IFA 2022: X937U – Ny Atmos-soundbar från TCL

TCL Electronics höll idag sin presskonferens på IFA-mässan i Berlin, där de presenterade sina senaste produkter för hösten 2022. Bland annat fick vi se nya RAY-DANZ X937U soundbar. Med stöd för både Dolby Atmos och DTS:X bör denna soundbar ha potential att ge imponerande ljudupplevelser.

x937u 02
TCL X937U levereras med separata bakhögtalare och trådlös subwoofer. (Foto: TCL)

TCL X937U med “RayDanz”

Den nya soundbaren använder en så kallad 7.1.4-konfiguration med separata bakre surroundhögtalare, fyra uppåtriktade höjdkanaler och en trådlös subwoofer, som lovar basrespons ner till 20 Hz. TCL-plankan levereras med automatisk rumskorrigering, och basnivån ska också enkelt kunna justeras via den medföljande fjärrkontrollen.

X937U använder en teknik som TCL kallar RayDanz (introducerades på den första modellen redan 2020), med akustiska reflektorer som bidrar till en större och mer diffus surround-ljudbild. Om TCL har lyckats finslipa på lösningarna från sin föregångare vi testade för två år sedan kan det här bli en spännande produkt.

Läs också Annorlunda soundbar från TCL TCL Ray-Danz TS9030 simulerar surroundljud med smarta akustiska lösningar i stället för avancerad DSP.

Pris och tillgänglighet

TCL X937U kommer att finnas tillgänglig hos utvalda nordiska återförsäljare under september till ett rekommenderat pris på 7 990 kronor.

TCL X937U – Tekniska specifikationer

• RAY-DANZ-teknik med avancerade akustiska reflektorer
• 7.1.4 ljudkanaler
• Trådlös subwoofer och trådlösa bakhögtalare
• Dolby Atmos
• DTS:X
• HDMI 2.0 med eARC
• HDMI 2.0-ingång
• 1020 W maximal uteffekt
• Optisk / Bluetooth-ingång
• Kompatibel med Google Assistant, Alexa och Apple AirPlay

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen