Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

HomePod mini äntligen i Sverige

Spelar musik och förstår svenska.

Av / 2022-12-06 - 17:34
HomePod mini äntligen i Sverige

HomePod Mini har inte funnits i vanliga försäljningskanaler i Norden eftersom de bland annat inte stödjer Apples röststyrning på svenska. Men nu är den lilla högtalarens smarta assistent Siris uppdaterad, och den förstår svenska.

Den kulrunda HomePod mini säljs från 13 december för 1295 kronor styck. Och ja, du kan länka ihop flera tillsammans, antingen i stereo eller ansluta högtalare i flera rum.

HomePod mini tar inte mycket plats, den är bara 8,4 cm hög och styrs med en iPhone, iPad eller från pekplattan på toppen av högtalaren.

 

Foto: Apple

Även om den är liten, menar Apple att HomePod mini levererar både rikt och tydligt ljud. De har uppnått detta, säger de själva, genom att placera ett fullregister högtalarelement upp och ner inuti högtalaren. Den spelar ner i en skålformad kammare och perforeringar hela vägen runt ska ge 360 graders ljud från den lilla HomePod mini.

Foto: Apple

Tre mikrofoner uppfattar vad du säger när du ber Siri att sätta på musik eller kolla väderprognosen. Siri fungerar här på samma sätt som på en iPhone.

Foto: Apple

En eller flera HomePod mini ska fungera sömlöst med Apple Music, Apple Podcasts och det enorma urvalet av online-radiostationer, men man kan naturligtvis strömma från Tidal eller Spotify som man kan med vilken Bluetooth-högtalare som helst.

Det som är lite coolt med HomePod mini är att du kan ansluta den till en Apple TV 4K och använda HomePod mini som TV-högtalare. Helst i stereo, förstås.

Läs också Nya Apple TV är ett krutpaket Tredje generationens Apple TV 4K är en blixtsnabb enhet med starka prestanda, en sömlös användarupplevelse och fantastisk bild- och ljudkvalitet. Plugga in den och plocka fram popcornen!

Med den lilla HomePod mini kan du också styra smarta produkter i ditt hem med röstkommandon. Apple är också bland de många medlemmarna i Matter, vilket gör det möjligt att styra smarta produkter från olika tillverkare via Siri.

Högtalaren har också interkom, så att du kan skicka meddelanden från en till alla Apple-enheter, även via Apple CarPlay i bilen.

HomePod mini kommer att finnas i vitt, rymdgrått, blått, orange eller gult, till ovannämnda 1295 kr, från och med den 13 december i Apple Store och ett antal butiker.

Foto: Apple

 

Apple HomePod

Godkänt av Apple

HomePod har mycket bra ljud och är enkel att använda. Men smartstyrningen känns stel.

Läs hela testet

Apple TV 4K 128 GB

Mediespelare med muskler

Tredje generationens Apple TV 4K är en blixtsnabb enhet med starka prestanda, en sömlös användarupplevelse och fantastisk bild- och ljudkvalitet. Plugga in den och plocka fram popcornen!

Läs hela testet
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Sonos vill göra vardagen enklare med en ny app

Upp till 18 tum med baspulver!

Dessa högtalare är mer speciella än de ser ut

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen