Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

High-End 2023: JBL Classic

JBL:s Classic-serie förbättras.

Av / 2023-05-21 - 16:08
High-End 2023: JBL Classic

Man kan inte se det, men JBL har faktiskt gett Classic-serien en genomgång. De starkt retroinspirerade högtalarna bygger vidare på tidigare klassiker från JBL:s högtalarsortiment.

Därav Classic-namnet.

Den största av dem, L100 Classic, introducerades för inte så länge sedan i svart pianolack, liksom den mindre tvåvägs-modellen L82 Classic. De fick några uppgraderingar från de utgåvor vi testade, utan att JBL gjorde något väsen av det, och nu händer samma sak med valnötutgåvorna och med de coola Quadrex-grillarna.

Läs också Let The Good Times Roll Kompakta JBL L82 Classic ger så mycket kul för pengarna att vi utropar dem till bäst i klassen.

JBL säger att de har gått igenom delningsfiltret och ändrat både komponenter och design. Det är bättre anpassat till elementen, som också förbättrats. Med förändrad elementdesign och förbättringar i upphängning, på membran och tuning, ska de spela bättre än sina föregångare.

Jag tror inte att JBL har lovat mer än de kan hålla. Det par L100 Classic II jag lyssnade på lät öppet och balanserat, med riktigt fet dynamik, särskilt i basen. Lovande kan man säga, och med tanke på att det inte var mycket fel med föregångaren, är det bara att se fram emot de nya versionerna.

Läs också Trådlöst studioljud hemma Ett par högtalare som de här är det enklaste sättet att få bra ljud.

De två trådlösa modellerna i P-serien visades också. Den minsta vi redan har testat, den större 43293P har allt som den lilla har. Bara med mycket mer räckvidd i basen och en mycket större ljudbild.

Alla foton Lasse Svendsen
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Dessa högtalare är mer speciella än de ser ut

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

Ny subwoofer för de superrika

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen